Find opskrift

Fransk kogekunst

Se Alle kogebøger


Forfatter   Fisher, M.F.K.
Sekundære forfattere Bjerre-Christensen, Conrad
Originaltitel The Cooking of Provincial France
Oprindeligt udgivet i USA
Original udgivet 1968
Oversættelse R. Bruun
Forlag Lademann
Udgivet 1940
Udgave 1
Illustrationer
Sider 207
ISBN 87-15-07006-9
Bognummer 152
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
186 Abrikos
46, 50, 59, 60, 86, 87-88 Aftensmad
60 Agurker
88, 94, 95 Aioli sauce
39 Aix
11, 168 Aix-en-Provence
11, 13, 18-20, 23, 25, 40, 132, 133, 156 Alsace
185 Alsace-Lorraine
11 Alsacedia­lekt
12 Alsacekort
34 Amerikanisering i Frankrig
148-151, 127 And
126-127 And i majroer (turnips) (Caneton aux Navets)
51, 63 Apéritifs
188 Appelsinlikør-soufflé
29 Arcachon
36 Arles
62 Armagnac
73, 71 Artiskokhjerter, fyld til crêpes
38, 155-156, 161 Artiskokker
24, 38 Asparges
92 Aspargessuppe (Potage Crème d'Asperges)
137, 138, 139 Aspic
52-53, 182 Auberge des Essart-le-Roi
156 Aubergine, ratatouille
9 Auvergne
40 Aveyron
27 Avignon
10-11, 35 Bagerier
81, 82-83 Bagnat
80, 81, 83 Baguette
78 Bain-marie
172 Basilikum
14, 29, 118, 120, 177 Baskere
14 Bayonne
14, 29, 40 Béarn
60, 75, 146 Béarnaisesauce
24 Beaune
162 Bechamelsauce
14 Belgisk indflydelse
179, 180-181 Belletoile triple crème
161 Beskæring af artiskokker
22, 105 Beurre blanc
98 Beurre d'escargots
146 Bifteck bearnaise
134 Bjergurter
154, 158, 159 Blanchering
38, 179, 180-181 Bleu de Bresse
132 Blodpølse
30, 177 Blommer
24, 174 Boeuf Bourguignon
138 Boeuf en gelée
36, 38, 45 Borddækning, fransk
12, 29-30, 178 Bordeauxkort
28, 30 Bordeauxvin
176 Bordeauxvin til ost
27, 89 Bouillabaisse
87 Bouillon
33, 34, 35, 37, 41, 42 Boulat, Annie
37, 41, 43 Boulat, Pierre
17 Boulogne
149 Bouquet garni
176, 178 Bourgogne med ost
12, 24, 99 Bourgogne, kort
27, 88 Bourride
92, 93 Bourride, tilberedning
179, 180-181 Boursin triple-crème
53 Bracquemond, Mlle. Renée
139 Braiseret kalv (Veau Braisé en Casserole)
9, 30 Brandy
13, 24, 121 Bresse-høns og kyllinger
12, 14-17, 18, 19 Bretagne, kort
130 Bretagne, lam og bønner
11 Bretagne, sprog
177 Bretagne, æbler
15 Brillat-Savarin
83 Brioche
132, 140, 144, 145 Brisler
141 Brun smørsauce
80 Brød
80, 82-83 Brød, faconer
38 Brød, med dessert
176 Brød, med ost
46 Brød, servering
10-11, 80-83 Brød, typer
34, 46, 80 Brød, vigtighed for franskmænd
169 Brøndkarse
146 Bøf med rødvinssauce (Bifteck Marchand de Vins)
146 Bøf, med sauce béar­naise
177 Bøf, vin med
132 Caen
34, 35 Caféer
13, 15 Calvados
28, 153 Camargue
178 Camembert, servering
16 Cancale
175, 176, 179, 180-181 Cantal ost
17 Carbonades de boeuf à la flaman­de
28-29 Carcassonne
186 Cardinal sauce
83 Cassadière Corse
24 Cassis
34 Cassoulet de Carcassonne
29 Cassoulet de Languedoc
28-29 Castelnaudary
155 Cavaillon
29 Cèpes
24 Chablisdistriktet
11 Champagne, dialekt
12-13, 17-18 Champagne, landskab, kort
17 Champagne, vin til madlavning
70-71 Champig­nonfyld (duxelles)
163 Champignons à la grecque
162, 163 Champignons farcis, au crabe
162-163 Champignons, aux épinards
162-163 Champignons, duxelles
187 Chantilly crème (Crème chantilly)
133, 135 Charcuteri
24, 135 Charolais, okse-kød
24, 135 Charolaiskvæg
24 Chartres
28 Château La f ite
28 Château Latour
28 Château Margaux
135 Châteaubriand
39 Châteaunoir
14 Cherbourg
11 Chokolade
37, 188, 195 Chokolademousse (Mousse au Chocolat)
190 Chokoladesauce
153 Choucroûte garnie
30, 178 Clafoutis
51, 63 Cocktails
176 Coeur à la crème
13, 30 Cognac
29 Compagnons de Cassoulet
23 Compiègne
186, 195 Compôte de fruits
13, 26, 179-181 Comté ost
22, 29 Confits
24, 121 Coq au vin, à la bourguignonne
112, 113 Coquilles Saint-Jacques, à la parisien
112 Coquilles Saint-Jacques, à la provencale
24 Côte d'Or
30 Côte de Nuits
17, 88 Côtriade
174-175, 179-181 Coulommiers ost
19 Coupe Jacques
81, 83 Couronne Sathoise
81-82 Couronne Tressée
105 Court bouillon
184, 185 Crème anglaise
191 Crème fyld, pisket
38, 185, 192-193 Crème-budding med glaserede frugter (Diplo­mate)
13, 16-17 Crêpes
17 Crêpes Suzette
81 Croissant
81 Croissant au beurre
81, 83 Croissant ordinaire
91 Croûtes
10-11, 13-30 Cuisine, egnsforskelligheder
42922 Cuisine, haute
98 Cuisses de grenouilles
87 Curnonsky
12-13, 25 Dauphiné, kort
179-181 Dauphinois ost
11 Departementer
182-195 Desserter
189 Desserter, appelsin­likørsoufflé
185 Desserter, crêpes
186-188 Desserter, frugt
184-185 Desserter, kager
38, 191-192, 194 Desserter, karamelrand
183-184 Desserter, og den franske husmo­der
174-175 Desserter, ost
190, 194 Desserter, Walesboller med crème
11 Dialekter
91 Diat, Louis
13, 24, 50 Dijon
13, 24, 168 Dijonsennep (Moutarde de Dijon)
18 Dom Perignon
14 Dover Sole
60-61 Dressings
119, 129 Dronning Victoria
18-19, 28, 31 Druer
177 Druer i clafoutis
29-30 Druer, Bordeaux
18 Druer, Chardonnay
18 Druer, Pinot Blanc
24, 30, 177 Druer, spisedruer
121 Duer, dueunger
34 Dunkerque
47, 48 Dupont, Georges
47 Dupont, Jeanne
70-71, 162-163 Duxelles.
10 Eau de vie
19 Eau de vie, de framboise
179 Edammerost, fransk
168 Eddike
98 Elritse
82-83 Empereur, brød
168-169 Endivie, belgisk
169 Endivie, smal-bladet
83 Épi de Charente
98 Escargots
169 Escarole
7, 61, 120 Escoffier, Auguste
172, 173 Estragon
51 Familie, definition
51-52 Familie, drinks med
33-36, 38-40 Familie, måltider med
162 Farserede champignoner (Charmpignons Farcis)
23 Fasaner
81, 83 Fendu de Gruau
172-173 Fennikel
186 Fersken Cardinal (Pêches Cardinal)
24 Ferskner
33, 40 Festmiddage
135 Filets mignons
18, 96-117 Fisk
15 Fisk fra kanalen
106 Fisk, flåning efter tilberedning
22 Fisk, fra Touraine
108, 109 Fisk, fyldning af
23 Fisk, i Ile-de-France
106, 110-112 Fisk, pochere
107 Fisk, serveret hele
108-109 Fisk, stegt med spinatfyld
62 Fisk, til hors d'oeuvre
101 Fisk, tilberedning
105 Fisk, udbening
104-105 Fiskefond
14-16, 26-27 Fiskere
14-16, 19, 22-23, 27, 29 Fiskeri
94-95 Fiskesuppe med stærk pebersauce
94-95 Fiskesuppe med stærk pebersauce, fra Middelhavsområdet
92-93 Fiskesuppe, med hvidløgsmayonnaise
16, 27, 99 Fiskesupper
97, 101, 102-103 Fisketorve, Marseille
118-127 Fjerkræ
11, 13 Flandern, påvirkning
22 Flodfisk
12, 13 Foix, kort
23 Fontainebleau
185, 190 Forme, budding
10 Forårslam
7, 177 Fraises des Bois
131 France, Anatole
177 Franche-Comté, clafoutis
12, 13, 25 Franche-Comté, kort
12 Frankrig, kort
6-7, 10-11, 13-30, 34, 55 Frankrig, madlavning i
77 Fransk agurkesalat (Concombres en salade)
86, 89, 91 Fransk løgsuppe (Soupe à l'Oignon)
87, 91 Fransk løgsuppe
75 Fransk olie- og eddikedressing (Sauce Vinaigrette)
68 Fransk omelet (Omelette)
67 Fransk ostefondue (Fondue de Fromage)
10, 15, 16, 34, 35, 118, 128, 155, 157 Friluftstorv
34-35, 36, 38 Frokost i Paris
179, 180-181 Fromage au Marc de Raisin
22, 23-24, 27, 30, 33, 38, 42, 175 Frugt
183, 186-187, 188, 193, 194 Frugt, desserter
177-178 Frugt, tilberedelse
186 Frugtkompot i vanille-sirup (Compote de Fruits)
98 Frøer
108 Fyld, spinat
156, 162, 163 Fyld, til champignons
156 Fyld, til grønsager
108 Fyld, til stegte fisk
144 Fyrfad
14-15 Får, i marsken
29 Får, og Roque-fort ost
29, 157 Garbure
12, 29 Gascogne
24 Gâtinais-honning
179 Gedeost
54 Gedeost
25 Geder
28, 30 Gironde
28 Gironde, munding
159 Glaserede gulerødder (Carottes Glacées)
164 Glaserede, hvide løg (Oignons Glacés à Blanc)
158 Glasering
126 Glasering, and
47 Goethals, Caille
47, 48 Goethals, Christophe
44-45, 47, 49 Goethals, Jean-Baptiste
47 Goethals, Jean-Nicolas
47-48 Goethals, Philippe
98 Goujons
184 Grand Marnier
188 Grand Marnier, soufflé au
156 Grasse
25 Gratin de queues d'êcrivisses
112 Gratinerede muslinger (Moules Gratinée)
70-71 Gratinerede, fyldte, franske pandekager (Crêpes fourrées gratinés)
111 Gratineret søtunge-filet med sauce parisienne (Filet de Soles à la Parisienne, Gratinés)
162 Grillerede champignoner (Champignons Grillés)
108 Grilleret laks med sneglesmør (Darnes de Saumon Grillées au Beurre d'Escargots)
98 Grundling
38, 178 Gruyère ost
26, 179 Gruyère, fransk
139 Grydestegt oksesteg braiseret i aspic, kold
138-139 Grydestegt oksesteg braiseret i rødvin
60 Græskar
72, 73 Grøn peber, marineret
159 Grønne bønner (Haricots Vers au Naturel)
36, 38, 43, 168-169 Grønne planter til salat
73 Grønne snittebønner
154, 158-159 Grønne snittebønner, blan­chering
84-87 Grønsager, suppe med hvidløg, basilikum og tomatsauce
86, 88, 90 Grønsagssuppe (Soupe au pistou)
89, 92 Grønsagssuppe på tørrede ærter (Potage Purée de Pois Cassés)
89 Gule ærter
93 Gulerodssuppe (Potage Crécy)
138 Gulerødder, à brun, løg og
29, 30 Guyenne
22, 29 Gæs
153-154 Gødning, organisk
13, 29 Gås, i cassoulet
22 Gås, præserveret
142 Gåselever (fedtlever) (Fois gras d'oie)
25 Harer
159 Haricots verts au naturel
15, 22 Haveprodukter
22 Haver, muromgivne
8-9, 15-17 Havet, mad fra Bretagne
94, 95 Helleflynder
119 Henrik VI
42 Hindbær
90 Hjemmelavet okse- eller hønsekraft (Fondes de cuisine)
88 Hjemmelavet okse-og kylling-bouillon
132, 140, 145 Hjerne
145 Hjerne, i brun smørsauce
60, 75 Hollandaise
17, 99, 114, 115, 116 Homard à l'américaine
24 Honning
56-57, 97 Hors d'oeuvre
155-156 Hors d'oeuvre, arti­skokker
58 Hors d'oeuvre, lokale specialiteter
61-62 Hors d'oeuvre, og vinaigrettesauce
57-58 Hors d'oeuvre, planlægning
157 Hors d'oeuvre, radiser
36 Hors d'oeuvre, som en ret
15, 18, 99 Hummer
99, 114, 116-117 Hummer à l'améri­caine (Hommard à l’Américaine)
116 Hummer, kogt i vin, tomater og krydderurter
114, 115, 116 Hummer, rensning og udskæring
76, 78-79 Husets 'Terrine' (postej) (Terrine maison)
34 Husmødre, franske og regional kogekunst
34, 39, 42, 51, 54-55 Husmødre, hendes rolle
17 Hvedemark
111 Hvid sauce
27, 155, 164-165 Hvidløg
94 Hvidløg, aioli
94 Hvidløg, mayonnaise
108 Hvidløg, og smør med krydderurter
94 Hvidløg, rouille
88 Hvidløg, soupe au pistou
171 Hvidløg, til salater
112 Hvidvinsdampede muslinger (Moules Mariniere)
123 Høns og kyllinger, à la normande
53 Høns og kyllinger, stuvet med vin
120-121 Høns og kyllinger, tilberedningsmåder
120-122 Høns, indkøb af
70, 71 Hønselever, fyld til crêpes
11 Ile-de-France
177 Ile-de-France, kirsebærlikør
12-13, 23 Ile-de-France, kort
175 Ile-de-France, ost fra
19 Ill, flod
68 Indbagt pølse (Saucisson en Croûte)
133, 140-142, 144-145 Indmad
140 Indmad, definition
140 Indmad, rensning
24 Ingefærbrød
153, 154 Jordbund, gødning af
7, 22, 33, 176 Jordbær
182, 193, 195 Jordbærtærte med friske jordbær (Tartes aux fraises)
169 Julesalat
9, 100 Jurabjerge
38 Kaffe
67, 183, 190,191 Kager, dej
190, 194 Kager, flødeboller
184 Kager, franske
66-67 Kager, ostetærte
121 Kalkuner
132, 140 Kallun
135 Kalv
141 Kalvebrisler eller kalvehjerne i brunet smør (Ris de Veau au Cervelles au Beurre Noir)
147 Kalvekoteletter à l'Ardennaise (med skinke og persilledressing) (Côte de Veau à l'Ardennaise)
94, 95 Kammusling
112 Kammusling med cham­pignons i hvidvinssauce
112-113 Kammusling sauteret med smørsauce og hvidløg
22, 118, 131 Kanin
143 Kanin sauteret i hvidvin (Sauté de Lapin au Vin Blanc)
38, 191-192, 195 Karamelbudding (Crème caramel)
186 Kardinalsauce
130, 169 Karse
93 Kartoffelsuppe med porre eller løg (Potage Parmentier, Vichyssoise)
17-18, 36, 157 Kartofler
142, 144-145 Kasserolle med kallun
156 Kastaniepuré
30 Kaviar
11, 16 Keltisk
185 Kirsch
10, 177 Kirsebær
188 Kirsebærkage (Clafoutis aux Cerises)
6, 7, 10 Kogekunst, fransk provins-
158, 161 Kogning af artiskokker
160 Kogt asparges (Asperges au Naturel)
105-107 Kogt bass (havaborre) med smørsauce (Bar Poché au Beurre Blanc)
161 Kogte artiskokker (Artichauts au naturel)
162, 163 Krabbe, champignons farci
23, 62 Kramsfugle
22, 25 Krebs
39-40, 52-53 Kroer, franske
171 Krydderier og krydderurter, opbevaring
27, 29 Krydderurter i Provence
11, 25 Krydderurter, bjerg-
172 Krydderurter, dyrkning
22 Krydderurter, i Touraine
171 Krydderurter, opbevaring
35, 168, 170-171 Krydderurter, til salat
172 Krydderurter, tørring
94 Kuller
34, 39, 42, 51, 54-55 Kvinder, opdragelse af franske
24, 135 Kvæg, Charolais
128 Kvæg, torv
128-151 Kød
135 Kød, franske navne på udskæring
37, 38-39 Køkkener, franske
172, 173 Kørvel
13, 25, 152, 153 Kål
156 Kål, farseret
179 La Grappa
135 Lam, baron
49 Lam, brochettes
29, 148-151 Lam, cassoulet
13-15, 20-21 Lam, marsk-fedede
135 Lam, mælkefedet
49 Lam, nyre og lever
130 Lam, tilberedning
43049 Landsbyer i provinsen
99 Langouste
14 Langue d'oc
29 Languedoc, cassoulet de
12-13, 28, 150 Languedoc, kort
10 Le Truel
19 Le Vivier-sur-Mer
93 Legeret champignonsuppe (Potage Crème de Champignons)
48 Lever canapéer, på stegt ager-høne
24, 178 Likører
184-185, 188 Likører, desserter
185, 188 Likører, Grand Marnier
13, 22 Loire, flod
11 Lorraine
12-13, 19, 185 Lorraine, kort
27 Lourmarin
100 Lyon
87, 91 Løg - og tomatsuppe
138, 139 Løg og gulerødder à brun
164, 165 Løg og gulerødder, glaseret
164-165 Løg-familien
183 Løgtærter
169 Løvetand
83 Main Provençale
29 Maison de Cassoulet
159 Majroer, glaseret
24 Mandler
62 Marc
52 Marcel
42-43 Marchiset, M.
73 Marinade, til grønsager
138 Marinade, til oksekød
72-73 Marinerede grønsager som i Grækenland (Légumes à la Grecque)
17, 23 Marne
13, 59, 96-98, 101-103 Marseille
22, 99 Matelotes
60, 61 Mayonnaise
74, 105 Mayonnaise, aux fines herbes
94 Mayonnaise, hvidløg
61, 74 Mayonnaise, tilberedning.
135 Médaillons
28 Médoc-vine
14, 23, 25-26 Mejeribrug
32 Meloner
172-173 Merian
42922 Mesterkokke
34-36 Middagsmåltid i Paris
34-38 Middagsmåltider
39-40 Middagsmåltider, spise ude
94-95 Middelhavs-fiskers suppe med stærk pebersauce
27 Mistral
20-21 Mont Saint-Michel
168 Morter og støder
33 Mulhouse
102-103 Mulle
21, 178-179, 181 Munster, ost
17 Muscadet
8-9, 19, 94-95 Muslinger
169 Mælkebøtte
135 Mørbrad, definition
22 Nantes
81, 83 Natte aux cumins
81, 83 Natte aux pavots
81-82 Natte ordinaire
175 Neufchâtel ost
135 Noisette, definition
59 Noisettes de porc aux pruneaux
9 Normandiet
177-178 Normandiet og æbler
12-13, 20-21 Normandiet, kort
175 Normandiet, ost
14 Normannere
140, 144-145 Nyrer
136-139 Oksekød, braiseret i rødvin
136-139 Oksekød, braiseret med grønsager (Boeuf à la Mode)
88 Oksekød, brun fond
146 Oksekød, bøf med béarnaisesauce
82 Oksekød, og løg braiseret i øl
130 Oksekød, rødstegt bøf
17 Oksekød, stuvning
135 Oksekød, udskæ­ringer navne på
168 Olie til salat
27, 29, 168 Oliven-olie
127 Oliven, and med
68-69 Omelet, fransk
13 Omelet, spansk indflydelse
68-69 Omelette
172-173 Oregano
23 Orléans
175 Ost fra Auvergne
13, 38, 178 Ost til dessert
176, 179 Ost, servering
63-64 Ost, soufflé
66, 67, 183 Ost, tærte
178-179 Ost, valg af
83 Oste, Pain alsacien
175 Oste, amerikanske
81-82 Oste, au levain
179-181 Oste, Beau-mont
179-181 Oste, Belletoile Triplecrème
38, 179-181 Oste, Bleu de Bresse
175-176, 179 Oste, blå
179-181 Oste, Bour-sin Triple-crème
23, 176, 179-181 Oste, Brie de Meaux
13, 175-176, 179-181 Oste, Camembert
175-176, 179-181 Oste, Can-tal
25, 179-181 Oste, Comté
174, 179-181 Oste, Coulommiers
81-83 Oste, cuit au bois
11 Oste, d'Aix
81, 83 Oste, de campagne bis
179 Oste, egenskaber v. 21 fine oste
81-83 Oste, espagnole
26, 38, 179 Oste, fransk Gruyère
179-181 Oste, Fromage au Marc de Rai-sin
179-181 Oste, Le Dauphi­nois
179-181 Oste, Mimolette
19-20, 179-181 Oste, Munster
175 Oste, Neufchâtel
38, 175 Oste, Petit-Suisse
179-181 Oste, Pont-l'Évêque
26, 33, 179-181 Oste, Reblo­chon
175-176, 179-181 Oste, Rocquefort
179-181 Oste, Saint-Marcellin
179-181 Oste, Saint-Maure
179-181 Oste, Saint-Paulin
81, 83 Oste, seigle
17 Oste, stærk
179-181 Oste, Tomme de Savoie
179-181 Oste, Valen­cay
177 Osteklokke
64 Ostesoufflé (Soufflé, au fromage et aux oeufs mollets)
67 Ostetærte (Quiche au Fromage)
108 Ovnbagt fisk med spinatfyld (Poisson farci à la florentine)
83 Palette
13, 16-17 Pandekager
189 Pandekager med citronsoufflé-fyld (Crêpes Soufflées au Citron)
70-71 Pandekager, fyldt fransk
16 Pardons
22, 32-33, 37, 100, 171 Paris
121 Paris, fjerkræudsalg
159 Pastinak, glaseret
29, 51 Pastis
183-184 Pâte (kager)
184, 190 Pâte (kager), à choux
67, 184, 193 Pâte (kager), brisée
22, 28, 36, 62, 121 Pâté (kød)
13, 19, 29 Pâté (kød), de fois gras
75-76 Pâté (kød), hjemmelavet (Terrine maison)
62 Pâté (kød), på landet
135 Pauillac lam
94 Pebersauce, skarp
48 Perdreaux rôtis sur canapés
30, 62, 177 Périgord
13 Perigueux
167, 172-173 Persille
81, 83 Petit pain ordinaire
81, 83 Petit parisien
81-83 Petit Saint-Quen
38, 175, 176, 178 Petit-Suisse ost
98 Petite friture
184 Petits-fours
118-119 Peyrehorade
164, 165 Pibeløg
11 Picardiet
44-49 Picnic
67 Pie, skorpe
47, 49 Pie, tomat og ost
59 Pissaladière
36 Plascassier
186-187 Pocherede ferskner med hindbærpuré (Pêches cardinal)
105 Pocheret aborre med smørsauce
106, 110-111 Pocheret fisk
186 Pocheret, frugt
157 Pommes de terre Anna
175, 179-181 Pont-l'Évêque ost
87, 91 Porre og tomat suppe
87, 91 Porre- eller løgsuppe og kartofler
164, 165 Porrer
84 Porrer, braiseret
87, 91 Porrer, suppe med kartofler
178 Port-du-Salut ost, anretning
86 Pot-au-feu
91 Potage Parmentier
86 Potage, de santé
13, 42-43 Potée
86, 119 Poule-au-pot
54 Poulet, en cocotte bonne femme
21 Pré-salés
94 Provencalsk fiskesuppe med hvidløgs-mayonnaise (Bourride)
92-93 Provençalsk fiskesuppe med hvidløgsma­yonnaise
49 Provençalsk tunfiskesalat
9, 11 Provence
155 Provence, grønsager
100 Provence, havdyr
155-156 Provence, hvidløg
134 Provence, kanin
178 Provence, kirsebærlikør
12-13, 26, 29 Provence, kort
11202 Provinserne, karakteristiske fødemidler i
164, 165, 172 Purløg
13 Pyrenæerne
24, 184 Pærer
71 Pølse som i Lyon (Saucisson Chaud à la Lyonnaise)
16, 19, 133 Pølser
148-151 Pølser, cassoulet
66, 67 Quiche au fromage
13, 59, 63 Quiche Lorraine
36 Rabelais, Françoise
44 Radisemad
44-45, 157 Radiser
148-151 Ragout af hvide bønner med kød (Cassoulet)
57 Ragoût, okse med rødvin
28, 170 Ratatouille
26, 33, 179-181 Reblochon ost
11628 Regioner, gastronomiske
8, 9 Rejer
70-71 Rejer, som fyld til pande-kager
39-40 Restauranter
19-20 Rhinen
27 Rhône
192 Ribsgelé, glasering med
22 Rilettes
40 Rilettes, de Tours
22 Rillons
28, 153 Ris
17 Roer
169 Romaine
50 Romere
167 Romere, og salat
29, 175-176, 178-181 Roquefort ost
172-173 Rosmarin
29 Rouergue
175 Rouergue, ost
86, 94-95, 99 Rouille
41609 Roussillon
64 Roux
17 Rugmarker
186 Rødvinssyltede pærer (Poires Pochées au Vin Rouge)
19, 157 Saint-Malo
179-181 Saint-Marcellin ost
179-481 Saint-Maure ost
179-181 Saint-Paulin, ost
83 Saint-Quen M.
61-62 Salade composée
61-62 Salade simple (verte)
61-62, 166-173 Salater
36, 38, 50, 61-62, 168 Salater, anretning
171 Salater, blanding
36, 61, 74, 168 Salater, dressing til
168 Salater, eddike til
168, 170, 171, 173 Salater, krydderurter
166 Salater, kurv
171 Salater, med kød-saft
168 Salater, olie til
36, 38, 43, 169 Salater, planter til
47, 49 Salater, provencalsk tunfisk
36, 61, 74, 168-171 Salater, salatdressing
172-173 Salvie
34, 178 Sancerre
172 Sar
102 Sardin
83 Sarthoise
75 Sauce béarnaise
75 Sauce hollandaise, med estragon og hvidvin
74 Sauce mayonnaise
61 Sauce, à la neige
7 Sauce, allemande
60 Sauce, aux fines herbes
74, 146 Sauce, béarnaise
7, 162 Sauce, béchamel
13 Sauce, bordelaise
7 Sauce, brun
111 Sauce, crème
7 Sauce, espagnole
7, 74 Sauce, hollandaise
112 Sauce, hvidløgs-smør
111 Sauce, parisien
86, 94-95, 99 Sauce, rouille
108 Sauce, smør med hvidløg og urter
70 Sauce, velouté
19 Sauerkraut
159 Sauterede grønærter med løg og hovedsalat (Petits pois frais à la française)
123-125 Sauterede kyllinger à la Bordelaise (med skalotteløg og artiskokhjerter) (Poulet Sauté à la Bordelaise)
141 Sauterede nyrer med sennepssauce (Rognons en Casserole)
142 Sauteret kalvelever (Foie de Veau Sauté)
123, 142 Sautering
11 Savoy
12-13, 24-26, 156 Savoy, kort
17, 23 Seine
99-100 Skaldyr
8-9, 15-17 Skaldyr, Bretagne
59, 101, 103 Skaldyr, rå
58-59 Skaldyr, som hors d'oeuvre
99 Skaldyr, tilberedning
22, 164-165 Skalotteløg
19, 132 Skinke
18 Skinke, i omelet
162-163 Skinke, og spinatfyld, champignons med
88 Skinkeben, gule ærter
11, 34, 35 Skolebørn
88, 168 Skovsyre
16-17, 19, 22 Smør
108 Smør, hvidløg og krydderurter
40 Smør, kla­ring af
46 Smør, til brød
98 Smør, til snegle
105 Smørsauce (Sauce, beurre blanc)
100-101 Smørstegt søtunge (Sole meunière)
34, 51 Snackbar
24, 28 Snegle
97-98 Snegle, anretning
15 Sole à la bretonne
81, 83 Soleil
16 Soltilbedere
189 Soufflé, appel­sinlikør (Soufflé au Grand Marnier)
57 Soufflé, au rhum
57, 184-185, 189 Soufflé, dessert
64-65 Soufflé, ost
63-65 Soufflé, tilberedning
27 Soupe, aux poissons
11, 13, 81 Spanien, indflydelse
10, 13 Specialiteter fra provinsen
168 Spinat til salat
162, 163 Spinat, fyld til champignons
108 Spinat, fyld til fisk
22, 24, 30, 177 Spisedruer
39-40, 52-54 Spisevaner
135 Spække en steg
28 St. Estèphe
122 Stegt kylling (Poulet Rôti)
143 Stegt lammekølle (Gigot d'Agneau Rôti)
16-17 Stenmonumenter
19 Storke
20, 25, 153, 176 Strasbourg
11 Sundhedsbrød
54 Supermarkeder
84-95 Supper
87, 91 Supper vichyssoise
86, 94-95 Supper, bouillabaisse
94, 105 Supper, court bouillon
89 Supper, fransk løg
88 Supper, grønsager med hvidløg, basili­kum og tomatsauce
89 Supper, gule ærter
88 Supper, hjemmelavet okse- og hønse-fond
86 Supper, potage de santé
86 Supper, som aftensmåltid
86 Supper, som ho­vedret
177-178 Svesker, tilberedning
19, 23, 25-26 Svin
146 Svinekoteletter med kål (Côte de porc, à l'auvergnate)
18, 132 Svinekød
13, 29, 148, 150-151 Svinekød, cassou­let
29 Svinekød, garbure
76 Svinekød, hjemmelavet pâté
19 Svinekød, i Alsace
22 Svinekød, konserveret
156 Svinekød, kål farseret med
13 Svinekød, potée
13 Svinekød, stegt, med svesker
28, 62, 76, 157 Sydfransk blandet, grøn salat (Salade Niçoise)
53 Søndag med familien
101 Søstjerner
110-111 Søtungefilet champignons og hvidvinssauce (Filets de Sole Bonne Femme)
62, 121 Terrine
77 Terrine, anretning
76, 76 Terrine, tilberedning
75 Terrineforme
102 Tilberedning af Bouillabaisse
172-173 Timian
47, 49 Tomat-ost pie
27, 60, 155 Tomater
156, 171 Tomater, à la pro­vençale (Tomates à la provençale)
88 Tomater, soupe au pistou
7 Tomatsauce
88 Tomatsauce, gemysesuppe med hvidløg og basilikum
179-181 Tomme de Savoie, ost
94 Torsk
28-29 Toulouse
12-13, 21-22, 99, 177-178 Touraine, kort
135 Tournedos, definition
133, 145 Tripes à la mode de Caen
25, 100 Truites, bleu
13, 25, 30 Trøfler
47, 49 Tunfiskesalat, provençal
11, 13, 18-21 Tyskland, indflydelse
19, 30 Tærter
64, 67 Tærter, ost
176 Vacherin
179-181 Valençay ost
30 Valnøddeolie
50 Vand
191, 194 Vandbakkelseskrans med flødeskum (Paris-Brest)
190, 194 Vandbakkelsestoppe (Profiteroles)
62-63, 73 Varm ansjos-canapé (Anchoyade)
70 Velouté sauce
130 Vence
87, 91 Vichyssoise
133, 135 Viktualieforretning
17, 23-25, 29-30 Vildt
25, 62 Vildt , dyrekød
121 Vildt, tilberedning
62 Vildt, pâtés
129 Vilhelm Erobreren
15, 128, 131 Villeneuve-de-Marsan
138-139 Vin, grydestegt oksekød i rødvin
50 Vin, indkøb
112 Vin, kammuslinger i hvidvin
17 Vin, madlavning med
57 Vin, okseragout med rødvin
43, 51 Vin, til børn
30-31, 34 Vin, til frokost
62-63 Vin, til første ret
60-61, 74, 167-168, 170 Vinaigrette sauce
22, 25, 27, 50-51 Vine
176 Vine, amerikanske
13, 28-30 Vine, Bordeaux
22 Vine, Bour­gueil
13, 24, 31, 37 Vine, Bourgogne
24 Vine, Chablis
17 Vine, Champag­ne
22 Vine, Chinon
19 Vine, fra Alsace
28 Vine, Haut-Médoc
176, 178 Vine, med ost
17, 50 Vine, mousseren­de
15, 17 Vine, Muscadet
17, 22, 24 Vine, opbevaring
43, 50-51 Vine, serveret hjemme
30 Vine, Vosne-Romanée
22 Vine, Vouvray
19, 23 Vogeserne
30 Vosne-Romanée
22 Vouvray
60 Zucchini
13-15, 17 Æblemost
13-14, 177, 184 Æbler
64 Æg, kogt
61, 74 Æg, mayonnaise
68-69 Æg, omelet
56-57, 64 Æg, piskning
63-65, 189 Æg, soufflé
29, 57, 77 Æggekage med grøn peber, tomater og skinke (Pipérade)
118 Ænder, tyrkiske
24 Ærter
127 Ærter, braiseret med and
158, 159 Ærter, stegt med løg og salat
20 Øl til ost
17 Øl, til madlavning
22, 25, 40, 48, 100 Ørred
13 Ørred i aspic
8, 13, 15, 17-18, 29, 62 Østers
81 Østrig, indflydelse
94, 95, 102 Ål

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Fransk kogekunst (1940)