Find opskrift

Gyldendals Køkkengrundbog


Fra Le Cordon Bleu

Se Alle kogebøger


Forfatter   Wright, Jeni
Sekundære forfattere Treuille, Eric
Originaltitel Le Cordon Bleu Complete Cooking Techniques
Oprindeligt udgivet i England
Original udgivet 1996
Oversættelse Hanne Bloch og Anne Skovgaard-Petersen
Forlag Gyldendal
Udgivet 1997
Udgave 1
Illustrationer David Murray
Sider 352
ISBN 87-00-29968-5
Bognummer 154
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
254 Abrikoser, kerner
254 Abrikoser, udstening
179 Acorn squash
194 Adzuki bønner, kogetider
56 Afskælning, fladfisk
52 Afskælning, runde fisk
139 Agurk, kroner
69 Agurk, vredne skiver
179 Agurk,tilberedning
22 Aioli
215 Al dente
333 Allehånde
39 Amerikanske pandekager
39 Amerikanske pandekager
252 Ananas
252 Ananas, baby
253 Ananas, fjerne skræl
253 Ananas, fjerne stokken
252 Ananas, udhuling
253 Ananasbåde
263 Ananaskirsebær
322 Ananaskirsebærm glaserede
92 And i fire stykker
106 And i wok
95 And, helt bryst af
107 And, kinesisk
106 And, klargøring
102 And, klargøring til stegning
106 And, orientalsk stegt
92 And, skåret i fire stykker
102 And, stegetider
106 And, stegning
102 And, udskæring
107 And, udskæring (Kinesisk)
105 Ande-chaudfroid
108 Andebryst, pandestegning
95 Andebryst, tilberedt helt
314 Angel food kage
62 Ansjoser, udvanding
303 Apfelstrudel
223 Appelsinsauce
177 Arame
196, 198 Arborio rice
177 Arrowroot
164-165 Artiskokhjerter, klargøring
164 Artiskokker
64, 165 Artiskokker I
164 Artiskokker, fyld
164 Artiskokker, kogning
164 Artiskokker, stilke
165 Artiskokker, unge
12 Asiatisk kogegrej
329 Asiatiske krydderiblandinger
215 Asiatiske nudler, kogning
218 Asiatiske nudler, udblødning
218 Asiatiske nudler, variationer
163 Asparges, hvide
163 Asparges, klargøring
186 Asparges, kogning
159 Asparges, valg af
19 Aspic
176 Auberginer
176 Auberginer, hvide og gule
178 Auberginer, klargøring
178 Auberginer, saltning
188 Auberginer, stegetider
176 Auberginer, Thai
176 Aubergineærter
179 Avocado, skrælning
179 Avocado, udskæring
179 Avocado, udstening
263 Babaco
252 Baby-ananas
165 Baby-artiskokker
139 Baby-majroer
62 Bacalao/bacalhau
151 Bacon, tilberedning
151 Bacon, typer
244 Bagels
244 Bagels
13 Bageredskaber
73 Bagning af fisk
73 Bagning af fisk i blade
73 Bagning af fisk i salt
270 Bagning af frugt
188 Bagning af grønsager
32 Bagning af æg
73 Bagning en papillote
302 Baklava
31 Bakterier, salmonella
177 Balsamagurk
70, 187 Bambus dampkoger
120 Bardering
332 Basilikum
196 Basmati-ris
184 Batavia-salat
277 Bavarois
277 Bavarois
27 Bearnaisesauce
226, 227 Bearnaisesauce
222 Bechamelsauce
222 Bechamelsauce
181 Bird's-eye chili
333 Birkes
197 Biryani
25 Bisque
162, 163 Bladbede
163 Bladstilke og skud
164 Bladstilke på artiskokker
186 Blanchering af grønsager
16 Blanchering af kyllingeben
202 Blanchering af mandler og nødder
331 Blandede krydderier
311 Blandet frugtkage
38 Blinipander
256 Blodappelsin
161 Blomkål, klargøring
186 Blomkål, mikroovn
187 Blomkål, tid ved dampning
161 Blomkål, undgå misfarvning
254 Blommer, udstening
86 Blæksprutte, blæk
86 Blæksprutte, calamares en su tinta
86 Blæksprutte, fyld
51 Blæksprutte, indkøb
51 Blæksprutte, kalamari
51 Blæksprutte, kogning
86 Blæksprutte, tilberedning
40 Blød ost
41 Blød ost, modenhed
288 Blåbærsorbet
41 Blåskimmeloste
151 Bockwurst
201 Boghvede
232 Boghvedemel
235 Boller, formning af dej til
18 Bonito
306 Bouchees
22 Bouillabaisse
16, 17, 18, 66 Bouillon
15-28 Bouillon & Suppe
18 Bouillon, dashi
17 Bouillon, fiske-
17 Bouillon, frysning
16 Bouillon, grund-
18 Bouillon, grønsags-
17 Bouillon, hurtig skumning
16 Bouillon, hønse-
20 Bouillon, med nemt fyld
18 Bouillon, specielle
17 Bouillon, terninger
18 Bouillon, vildt-
185, 330 Bouquet garni
137 Braiseret lam med urtefyld
58 Braisering, fisk
137 Braisering, lammebov
129 Braisering, okse og kalv
149 Braisering, svinekød i mælk
243 Brioche
243 Brioche
156 Brisler
187 Broccoli, dampning
161 Broccoli, klargøring
186 Broccoli, kogetid i mikroovn
161 Broccoli, næringsindhold
159 Broccoli, valg af
16 Brun bouillon
16 Brun bouillon
224 Brun sauce
224 Brun sauce
166 Brunoise
236, 246 Bruschetta
236, 246 Bruschetta
231-246 Brød
245 Brød med grønsager
234 Brød, drys til
234 Brød, finishridsning og pensling
240 Brød, flad-
234 Brød, formning
234 Brød, gennembagt
233 Brød, hævning
232 Brød, håndæltning
241 Brød, indiske fladbrød
238 Brød, italienske
234 Brød, pensling
234 Brød, ridsning
246 Brød, sprøde
233 Brød, æltning på maskine
246 Brødkrummer
184 Brøndkarse
279 Budding, dampning af
196, 278 Budding, ris
278 Budding, varm
201 Bulgur
152 Burgere, formning af
152 Burgere, tilbehør
194 Butterbeans, kogetid
304 Butterdej
304 Butterdej
306 Butterdej, formning
68 Butterdej, måner
179 Butternutsquash (vintersquash)
201 Byggryn
172 Bælgede ærter
172, 194 Bælgfrugter
195 Bælgfrugter, pasta
195 Bælgfrugter, puré af
258 Bær
259 Bærcoulis
259 Bærpuré
127 Bøf, grillstegning
123, 153 Bøf, hakket
127 Bøf, mønstrede
122 Bøf, mørning
295 Bønner til tærtebagning
187 Bønner, dampning
194 Bønner, dobbelt stegte
172 Bønner, grønne (haricots verts)
177 Bønner, kinesiske
167 Bånd, grønsags-
74 Cajun-fisk
74 Cajunfisk
80 Cajunkøkkenet
238 Calzone
40, 45 Camembert
194 Cannellinibønner kogetid
211 Cannelloni
260 Cantaloupe surprise
181 Caribisk chili
198 Carnaroli ris
176 Cassava
333 Cayennepeber
51 Ceviche
241 Chapatis
24 Chapatis
279 Charlotte russe
279 Charlotte, tilberedning af varm
122 Châteaubriand
225 Chaudfroid
105 Chaudfroid af and
105 Chaudfroid, ande-
182 Chiles Rellenos
181 Chili
139 Chili, blomster
58 Chili, bønnesauce
182 Chili, fyldte
181 Chili, klargøring
181 Chili, udblødning
282 Chokolade
315 Chokolade-marengskage
290 Chokolade, blade
284 Chokolade, bånd
291 Chokolade, cigaretter
290 Chokolade, dobbelt-drys
283 Chokolade, faconer
282 Chokolade, ganache
319 Chokolade, glasur
274 Chokolade, mousse
282 Chokolade, smeltning
290 Chokolade, spåner
319 Chokoladeglasur
314 Chokoladekage
274 Chokolademousse
28 Chowder
28 Chowder (forskellige)
256 Citron
223 Citron-persillesauce
68 Citron, pynt til fisk
69 Citron, rose
330 Citron, skal, hakket
323 Citron, små citrontærter
248 Citron, valg af
328 Citrongræs
323 Citrontarteletter
332 Citrontimian
256 Citrusfrugt
256 Citrusfrugt, både
257 Citrusfrugt, julienne
257 Citrusfrugt, revet skal
257 Citrusfrugt, saft
256 Citrusfrugt, skrælning
256 Citrusfrugt, udskæring
256 Citrusfrugter
84 Clams
250 Clara Friis
46 Clotted cream
325 Cognac, fløjter
292 Cognac, smør
325 Cognacfløjter
292 Cognacsmør
160 Coleslaw
178 Concassé af tomater
215 Conchiglie
19 Consommé
114 Coq au vin
153 Cornichoner
259 Coulis som pynt
139 Courgette, både
139 Courgette, fyrværkeri
69 Courgette, skræller
245 Courgettebrød
66 Court bouillon
66 Court bouillon
201 Couscous
201 Couscousière
250 Cox's Orange
276 Creme anglaise
268, 276 Creme anglaise
277 Creme brûlée
277 Creme brûlée
277 Creme caramel
277 Creme caramel
268, 292 Creme Chantilly
292 Creme Chantilly
46 Creme fraiche
276 Creme mousseline
276 Creme pâtissière
276 Creme patissière
276 Cremedesserter bagning
276 Cremedesserter og fløde
286 Cremeis
80 Creolerkøkkenet
38 Crêpedej
153 Crépine
153 Crepinetter
153 Crepinetter
300 Croquembouche
300 Croquembouche
236, 246 Crostini
236, 246 Crostini
43 Crottins de Chavignol
246 Croûtons og toast
168 Cuillère parisienne
335 Cups (amrk. mål)
263 Curuba
262 Dadler
263 Dadler, udstening
279 Dampning, budding
70 Dampning, fisk
187 Dampning, grønsager
83 Dampning, muslinger
40 Danbo
334 Danske mål (gamle)
176 Dasheen
18 Dashi
18 Dashi
293-306 Deje
295 Deje, beklædning af form
304-6 Deje, butterdej
297 Deje, dekorative kanter
296 Deje, dobbelt pie
296 Deje, enkelt pie
302 Deje, filo
295 Deje, forbagning
235 Deje, formning af boller
297 Deje, gitterværk
233 Deje, hævning
296 Deje, skorsten
303 Deje, strudel
298 Deje, vandbakkelse
232 Deje, æltning i hånden
233 Deje, æltning på maskine
224 Demi-glace
271-292 Desserter
195 Dhal
332 Dild
194 Dobbelt stegte bønner
230 Dressing, kogt
230 Dressing, vinaigrette
177 Dulse
265 Durian
206 Durum hvedemel
334 Dusin
170 Duxelles
81 Død mands fingre
299 Eclairs
35 Eggah
262 Eksotiske frugter
40 Emmenthaler
78 En bellevue
92 En crapaudine
73 En papillote
268 En papillote, grillstegt frugt
333 Enebær
225 Espagnole sauce
225 Espagnole sauce
40 Esrom
332F Estragon
334 Fahrenheit
119 Fajitas
126 Fajitas, tilberedning
195 Falafel
215 Farfalle
90 Fasan
100 Fasan, saftig
102 Fasan, stegetid
103 Fasan, tilberedning og stegning
242 Fede gærdeje
263 Feijoa
184 Feltsalat
332 Fennikel
333 Fennikel, frø
163 Fennikel, klargøring
187 Fennikel, tid ved dampning
254 Ferskner, udstening
41, 43 Feta
306 Feuillette
263 Figenblomster
262 Figner
94 Fileter
57 Filetering, fladfisk
55 Filetering, runde fisk
302 Filodej
185 Fines herbes
47-86 Fisk & Skaldyr
58 Fisk fra Sichuan
58 Fisk, braisering
58 Fisk, dybstegning
73 Fisk, en papillote
71 Fisk, grillstegt
73 Fisk, havtaske m flettet bacon
75 Fisk, i dej
48 Fisk, indkøb
55 Fisk, klargøring, filetering
52 Fisk, klargøring, glatte
52 Fisk, klargøring, rensning
53 Fisk, klargøring, rensning ved gældeåbning
53 Fisk, klargøring, ridsning
54 Fisk, klargøring, udbening
73 Fisk, krydringer, bagt i salt
70 Fisk, krydringer, dampning
73 Fisk, krydringer, en papillote
72 Fisk, krydringer, i folie
73 Fisk, krydringer, indpakket i blade
72 Fisk, krydringer, ovnstegte
75 Fisk, panering, fritering
74 Fisk, panering, krydderurtepanering stegning
61 Fisk, paupiettes
66 Fisk, pochering
53 Fisk, rensning
71 Fisk, salsa
62 Fisk, salted
60 Fisk, schnitzler
74 Fisk, stegning
74 Fisk, stegning, Cajunmetoden
66 Fisk, stegning, mikroovn
60 Fisk, stegning, stykker
68 Fisk, stegning, tilbehør
52 Fisk, vandyke
72 Fisk, åben ovnstegning
76 Fiskeboller
17 Fiskebouillon
76 Fiskefars
76 Fiskefars
60 Fiskefileter
77 Fiskefrikadeller
76, 77 Fiskefrikadeller
66 Fiskekedel
60 Fiskepakker
61 Fiskeruller
75 Fiskestrimler
74 Fiskestykker, pandestegt
66 Fiskestykker, pocheret
25 Fiskesuppe
77 Fisketerrine
77 Fisketerrine, lagdelt
76 Fisketimbaler
87-116 Fjerkræ & Vildt
90 Fjerkræ-ønskeben, fjerning af
110 Fjerkræ, brug af strimler
94–95, 108-112 Fjerkræ, bryst
94 Fjerkræ, fjerning af fjerposer
88 Fjerkræ, frosset
100 Fjerkræ, fyldt
113 Fjerkræ, grillstegning hel fugl
91 Fjerkræ, hurtig opbinding
88 Fjerkræ, indkøb
90 Fjerkræ, indmad
95 Fjerkræ, kebab, udskæring til
97 Fjerkræ, kogning, ballotine
110 Fjerkræ, kogning, hele fugle
154 Fjerkræ, kyllingelever
94,154 Fjerkræ, lever
95 Fjerkræ, lår
112 Fjerkræ, marinader
95 Fjerkræ, marinering
114 Fjerkræ, marinering, gryde i vin
115 Fjerkræ, mørning
90 Fjerkræ, opbinding af små fugle
91 Fjerkræ, opbinding af store fugle
91 Fjerkræ, opbinding, fjerkrænål
100 Fjerkræ, ovnstegt, stegetider
116 Fjerkræ, pandestegt leverpaté
100 Fjerkræ, saftigt
93 Fjerkræ, saks
112 Fjerkræ, saté
109 Fjerkræ, sautering i strimler
94, 108 Fjerkræ, schnitzler
109 Fjerkræ, schnitzler på grillpande
101 Fjerkræ, skysauce
113 Fjerkræ, små fugle
92 Fjerkræ, sommerfugle
108 Fjerkræ, stegning
116 Fjerkræ, terrine og paté
89 Fjerkræ, tilberedninger
96 Fjerkræ, udbening af stor fugl
101 Fjerkræ, udskæring
88 Fjerkræ, valg af
96 Fjerkræballotine
92 Fjerkræbryst, deling og udskæring
94 Fjerkræbryst, fileter
96 Fjerkræsfyld
102 Fjerkræstegning: and
100 Fjerkræstegning: hele fugle
102 Fjerkræstegning: magre fugle
101 Fjerkræstegning: stegetest
100, 101 Fjerkræstegning: tider
103 Fjerkræstegning: vildtfugle
110 Fjerkræstrimler, brug af
102, 107 Fjerkræudskæring: and
101 Fjerkræudskæring: hel stegt fjerkræ
93 Fjerkræudskæring: i otte stykker
95 Fjerkræudskæring: på tværs af kødfibrene
49 Fjæsing
240 Flade brød
61 Fladfisk
56 Fladfisk, afskælning
56 Fladfisk, flåning
50 Fladfisk, tilberedning
318 Flormelisglasur
146 Flæskesteg med sprød svær
151 Flæsketern
27 Fløde og creme fraiche: pynt til suppe
25 Fløde og creme fraiche: supper med
46 Fløde og creme fraiche: syrnet
46 Fløde og creme fraiche: typer
46, 318 Flødeskum
57 Flåning, fiskefilet
254 Flåning, frugt
239 Focaccia, krans
239 Focaccia, tilberedning
239 Foccacia
72 Folie, fisk bagt i
250 Fondante
36 Fondue
45 Fondue
45 Fondue, schweizisk oste-
44 Fontina
220 Forårsruller
220 Forårsruller, fyld
220 Forårsruller, mini
220 Forårsruller, tilberedning
151 Frankfurter
20 Fransk løgsuppe
20 Fransk løgsuppe
34 Fransk omelet
172 Fransk(e) bønner
272 Fransk(e) marengs
162 Fransk(e) mælkebøtteblade
153 Frikadeller
184 Frisée
232 Frisk(e) gær
185 Frisk(e) krydderurter, klargøring
41 Friskost
43 Friskost, krydringer
43 Friskost, marinader
43 Friskost, pynt og overtræk
42 Friskost, tilberedning
299 Friterede vandbakkelser
33 Friterede æg à la Escoffier
35 Frittata
35 Frittata
268 Fritters, frugt
190 Fritters, grønsager
58 Friturestegning, fisk
75 Friturestegning, i dej
191 Friturestegning, kartofler
45 Friturestegning, ost
191 Friturestegning, sikkerhed
33 Friturestegning, æg
247–270 Frugt
267 Frugt i spiritus
270 Frugt, bagt en papillote
268 Frugter, flambering
254 Frugter, flåning
268 Frugter, grillet med sabayon
270 Frugter, halve, bagt
267 Frugter, kompot af tørret frugt
289 Frugter, kugler, frosne
274 Frugter, mousse
250 Frugter, skrælning
268 Frugter, spid
268 Frugter, stegning
269 Frugter, sukkerglaserede
24 Frugter, suppe
250 Frugter, udkerning
254 Frugter, udstening
248 Frugter, valg af
275 Frugtgelé
275 Frugtgelé
289 Frugtkugler, frosne
296 Frugtpie
275 Frugtsouffle
275 Frugtsoufflé
215 Fusilli
86 Fyld(t) blæksprutte
97 Fyld(t) farsering og snøring af kylling
61, 72 Fyld(t) fisk
100 Fyld(t) fjerkræ
155 Fyld(t) hjerte
299, 312 Fyld(t) kager
123 Fyld(t) kalveschnitzler
137 Fyld(t) lammebov
136 Fyld(t) lammekølle
125 Fyld(t) oksefilet
121 Fyld(t) rullesteg
147 Fyld(t) svinekoteletter
147 Fyld(t) svinemørbrad
146 Fyld(t) udbenet svinekam
25 Fyldige supper
108 Fyldt kyllingebryst
97 Fyldt og rullet fjerkræ
328 Galanga
282 Ganache
329 Garam masala
284 Gateau des deux Pierre
76 Gedde
41, 43, 44 Gedeost
334 Gelé
313 Génoise
190 Glaserede grønsager
269 Glaseret frugt med sukker
152 Glaseret skinke
218 Glasnudler
318-21 Glasurer
321 Glasurer med flødeskum
318 Glasurer med æggehvide
319 Glasurer, chokolade
321 Glasurer, créme Chantilly
299 Glasurer, eclairs
318 Glasurer, sprøjtepose
299 Glasurer, vandbakkelser
212 Gnocchi, semulje-
212 Gnocchi, tilberedning
289 Granita
250 Granny Smith
189 Gratin dauphinois
189 Gratin, kartoffel-
44 Gratin, oste-
63 Gravadlaks
330 Gremolata
330 Gremolata
250 Grev Moltke
268 Grillet sabayon
141 Grillpande
191 Grillpande, grønsager
109 Grillpande, kyllingeschnitzler
140 Grillstegning af lam: kebab
140 Grillstegning af lam: koteletter
140 Grillstegning af lam: stegetider
141 Grillstegning af lam: udbenet flækket lamme-kølle
71 Grillstegning, fisk
268 Grillstegning, frugt
268 Grillstegning, frugt i sabayon
141 Grillstegning, grillpande
71 Grillstegning, hele fisk
113 Grillstegning, helt fjerkræ
127 Grillstegning, mønstrede bøffer
127 Grillstegning, okse og kalv
45 Grillstegning, ost
151 Grillstegning, pølser
113 Grillstegning, små fugle
150 Grillstegning, svinekoteletter
113 Grillstegning, tips
156 Grisetæer
334 Gros
223 Grunddej til hvedebrød
44 Gruyère
114 Gryderetter, kylling i vin
128 Gryderetter, okse og kalv
115 Grydestegning af vildtfugle
179 Græskar
184 Grøn lollo biondo
177 Grøn ræddike
186 Grønne bønner, kogetid i mikroovn
187 Grønne bønner, tid ved dampning
161 Grønne grønsager
186 Grønne grønsager, kogning af
159 Grønne grønsager, valg af
157-192 Grønsager & Salater
138 Grønsager, baby-
188 Grønsager, bagning
18 Grønsager, bouillon
138 Grønsager, bundter
178 Grønsager, bærgrønsager
167 Grønsager, bånd af
187 Grønsager, dampning
190 Grønsager, friterede
190 Grønsager, glasering
191 Grønsager, grillstegte
166 Grønsager, julienne
168 Grønsager, kartofler
166 Grønsager, kileudskæring
167 Grønsager, knudrede, klargøring
186 Grønsager, kogning
190 Grønsager, lynstegning
167, 169 Grønsager, mandolin
185 Grønsager, mikroovn
192 Grønsager, mosede
192 Grønsager, pureer af
166 Grønsager, rodgrønsager og knolde
190 Grønsager, sautering
250 Grønsager, skrællekniv
139 Grønsager, spiraler
189 Grønsager, stegning, i olivenolie
189 Grønsager, stegning, krydring med hvidløg
188 Grønsager, stegning, tider
166 Grønsager, terninger
192 Grønsager, timbaler
167 Grønsager, tournering
158 Grønsager, valg af
18 Grønsagsbouillon
263 Guava
139 Gulerødder, blomster
21 Gulerødder, blomster til suppe
186 Gulerødder, mikroovn
188 Gulerødder, stegetid
187 Gulerødder, tid ved dampning
158 Gulerødder, valg af
119 Gullasch
28 Gumbo
333 Gurkemeje
232 Gær, frisk
232 Gær, grannuleret
232 Gær, opløsning
232 Gær, tørret
234 Gærdej, formning
102 Gås, klargøring til stegning
102 Gås, stegetider
181 Habañero chili
152 Hakkebøf
152 Hakket kød, burgere
153 Hakket kød, crépinetter
153 Hakket kød, farsbrød
153 Hakket kød, frikadeller
152 Hakket kød, hakkebøf
153 Hakket kød, krebinetter, danske
153 Hakket kød, kødboller
153 Hakket kød, spid
123 Hakning af okse og kalv
45 Halloumi
287 Halvfrossen is
194 Haricotbønner kogetid
168 Hasselback kartofler
58 Havaborre
60 Havaborre, udskæring i schnitzler
127 Havegrill, bøffer
141 Havegrill, lam
201, 232 Havre
85 Havsnegle
51 Havsnegle, indkøb
51 Havsnegle, kogning
73 Havtaske med flettet bacon
73 Havtaske, med flettet bacon
55 Havtaske, udbening
90 Hel fugl, klargøring
330 Herbes de Provence
172 Hestebønner
194 Hestebønner, kogetid (tørrede)
316 Hindbær-ostekage
201 Hirse
206 Hjemmelavet pasta
155 Hjerte, fyldt
155 Hjerte, klargøring til stegning
84 Hjertemusling
155 Hjerter i flødesauce
226 Hollandaise
226 Hollandaisesauce
78 Hummer, aflivning
79 Hummer, dele
49, 51 Hummer, indkøb
51, 78 Hummer, kogning
79 Hummer, servering af halv
79 Hummer, tang
195 Hummus
244 Hurtige brød
19 Husblas
274 Husblas, udblødning
227 Hvid smørsauce
163 Hvid(e) asparges
222 Hvide asparges, sauce
188 Hvidløg, blomster, stegt
246 Hvidløg, bruschetta
175 Hvidløg, knusning
189 Hvidløg, krydring af stegte grønsager
136 Hvidløg, stukket i lammekølle
98 Hvidløgscreme
76 Hvilling
41, 42 Hytteost
233 Hævning af gærdej
16 Hønsebouillon
281 Hård nougat
40 Hårde oste
32 Hårdkogte æg
184 Icebergsalat
125 Indbagt oksefilet
125 Indbagt oksefilet
241 Indiske
241 Indiske brød
241 Indiske flade brød
48 Indkøb, fisk
88 Indkøb, fjerkræ
118 Indkøb, okse- og kalvekød
49 Indkøb, skaldyr
144 Indkøb, svinekød
154 Indmad
79 Indmad, hummer
154 Indmad, indkøb og opbevaring
73 Indpakning, fisk, en papillote
270 Indpakning, frugt i bananblade
270 Indpakning, kylling i bananblade
333 Ingefær
69 Ingefær, friturestegt
328 Ingefær, tilberedt frisk
31 Ingefærkage
69 Ingefærrose
286 Is, formning
287 Is, halvfrossen
323 Is, kugler
286 Is, tilberedning
238 Italiensk brød
239 Italiensk focaccia
239 Italiensk krydring til brød
272 Italiensk marengs
181 Jalapeño chili
262 Japansk mispel
34 Japansk omelet
34 Japansk omelet
64 Japansk peberrod
196 Japansk ris
64, 86 Japansk sushi
329 Japansk syv-krydderipulver
64, 329 Japansk tang, nori
177, 329 Japansk tang, wakame
64, 329 Japansk tang, wasabi
18 Japansk(e) ingredienser, bonito
18 Japansk(e) ingredienser, dashi
18 Japansk(e) ingredienser, kombu
21 Japanske supper
197 Japanske vineddikeris
49 Jomfruhummere
163 Jordbær, klargøring
258 Jordbær, rensning
249 Jordbær, valg af
167 Jordskokker
167 Jordskokker
166 Julienne
257 Julienne, citrusfrugter
19 Julienne, trøfler
334 Jævning
289 Kaffegranité
307-326 Kager
309 Kager, afkøling
314 Kager, angel food kage
316-17 Kager, cheesecake
314 Kager, chokoladekage
315 Kager, flækning
312 Kager, fyld
318-21 Kager, glasur
308 Kager, klargøring af form
310 Kager, lagkager
315 Kager, marengs
316-17 Kager, ostekage
315 Kager, pensling
312 Kager, piskede kager
313 Kager, roulade
310 Kager, rørt dej
315 Kager, sammenlægning
311 Kager, smeltemetoden
311 Kager, smuldremetoden
295 Kageskaller
295 Kageskaller
100 Kalkun, stegetid
156 Kallun
123 Kalvekødsruller
85 Kammuslinger
49, 51 Kammuslinger, indkøb
51 Kammuslinger, kogning
85 Kammuslinger, åbning og klargøring
333 Kanal
116 Kanin, terrine
93 Kanin, udskæring af
116 Kaninterrine
177 Kantagurk
171 Kantareller
68 Kapersblomster
281 Karamel
290 Karamelnet
292 Karamelsauce
292 Karamelsauce
333 Kardemomme
163 Kardon
332 Karry, blade
328 Karry, blandinger
184 Karse
213 Kartoffelgnocchi
168 Kartofler
168 Kartofler, bagning
191 Kartofler, friturestegte
189 Kartofler, gratin
169 Kartofler, klargøring til friturestegning
168 Kartofler, klargøring til stegning
191 Kartofler, kurv
192 Kartofler, mosede
187 Kartofler, nye, tid ved dampning
168 Kartofler, prikning til bagning
138 Kartofler, roser
168 Kartofler, skrubbede
169 Kartofler, sorter
188 Kartofler, stegte
189 Kartofler, stegte i olivenolie
158 Kartofler, valg af
203 Kastanjer, pilning af
32 Kaviaræg
268 Kebabs, frugt
140 Kebabs, lamme
95 Kebabs, udskæring af kød
67, 197 Kedgeree
235 Kegler
173 Kerner, majs
166 Kileudskæring, grønsager
177 Kinaradise
69 Kinaradise, julienne
33 Kinesisk '-ret rød, grøn og gul'
329 Kinesisk fem-krydderi
58 Kinesisk fisk fra Sichuan
106 Kinesisk krydderiblanding
21 Kinesisk krydringer
240 Kinesisk pandekager
219 Kinesisk rejepuder
162 Kinesisk sennepskål
21 Kinesisk suppe
177 Kinesiske bønner
240 Kinesiske pandekager
219 Kinesiske rejepuder
255 Kirsebær, udstening
249 Kirsebær, valg af
265 Kiwano
262 Kiwifrugt
19 Klar bouillon
21 Klar suppe, japansk
21 Klar suppe, kinesisk
20 Klar suppe, variationer
227 Klaret smør
94 Klargøring af fjerkræstykker
90 Klargøring af hele fugle
95 Klargøring af helt andebryst
95 Klargøring af kød til fjerkrækebab
102 Klargøring af magert fjerkræ til steg­ning
171 Klargøring af tørrede svampe
62 Klipfisk, tilberedning af
185 Klippet purløg
11 Kniv(e)
167 Knoldselleri, klargøring
175 Knusning af hvidløgsfed
145, 151 Knækpølser
66 Kogetid i mikroovn, fisk
186 Kogetid i mikroovn, grønsager
164 Kogning, artiskokker
215 Kogning, asiatiske nudler
89 Kogning, fjerkræ og vildt
85 Kogning, havsnegle
80 Kogning, krabber
133 Kogning, lam
78 Kogning, levende hummer
195 Kogning, linser
185 Kogning, med friske krydderurter
214, 215 Kogning, pasta
151 Kogning, pølser
145 Kogning, svinekød
194 Kogning, tørrede bønner og ærter
32 Kogning, æg
204 Kokosnød, creme
204 Kokosnød, mælk
204 Kokosnød, åbning
130 Kokosris
18, 177 Kombu
333 Kommen
266 Konservering af frugt
267 Konservering af frugt i spiritus
334, 335 Kopmål
332, 333 Koriander
200 Kornsorter
80 Krabbebouillon fra Louisiana
80 Krabber, dressing
80 Krabber, fjerne kød fra skallen
49, 51 Krabber, indkøb
80 Krabber, kogning
51 Krabber, tilberedning
153 Krebinetter, danske
81 Krebs
28 Kreoler gumbo
135 Krone
331 Krydderier, blandinger
332 Krydderier, brug af
332 Krydderurter, anvendelse
330 Krydderurter, blandinger
330 Krydderurter, bouquet garni
69 Krydderurter, buket
185, 332 Krydderurter, friske
69 Krydderurter, friturestegte
185 Krydderurter, hakning
332 Krydderurter, opbevaring
185 Krydderurter, skåret
185 Krydderurter, tilberedning friske
136 Krydrede lammestege
239 Krydret brødkrans
33 Krydret røræg
242 Kugelhopf
242 Kugelhopf
113 Kuglegrill
257 Kumquat
68 Kumquat, skåle
334 Kvint
211 Kylling- og salviefyld
16 Kylling, bouillon
116 Kylling, leverpaté
89 Kylling, retter
100 Kylling, stegetider
89 Kylling, tilberedninger
116 Kyllingeleverpaté
112 Kyllingelår
112 Kyllingelår grillede
112 Kyllingesaté
46 Kærnemælk
117-156 Kød
153 Kød, boller
138 Kød, pynt
124, 136 Kød, termometer
138 Kød, tilbehør
10 Køkkenudstyr
12 Køkkenudstyr, asiatisk
13 Køkkenudstyr, bageforme og redskaber
14 Køkkenudstyr, dørslag og sigter
12 Køkkenudstyr, gryder og pander
214 Køkkenudstyr, pasta
14 Køkkenudstyr, piske- og røreredskaber samt dekoration
210 Køkkenudstyr, raviolitilberedning
13 Køkkenudstyr, varmefaste fade
332 Kørvel
160 Kål
160 Kål, snitning
187 Kål, tid ved dampning
160 Kål, udskæring
167, 177 Kålrabi
173 Lady fingers
326 Lady fingers
3, 10 Lagkage
55 Laks, filetering
63 Laks, røget skåret
54 Laks, udbening
63 Laksekniv
60 Laksepakker
61 Laksepuder
60 Laksesteaks
132-143 Lam
136 Lam indbagt i dej
133 Lam, anvendelse
137 Lam, bov
136 Lam, braiseret
132 Lam, frysning
136 Lam, fyldt
141 Lam, grillpande, på
140 Lam, grillstegning, koteletter
140 Lam, grillstegning, tider
140 Lam, hurtig stegning
132 Lam, indkøb
140 Lam, koteletter, grilltid
134 Lam, koteletter, klargøring
140 Lam, marinering
141 Lam, pandestegning i fedtnet
135, 137 Lam, ryg af
141 Lam, sautering
136 Lam, stegning
141 Lam, stegning, hurtig
134 Lam, udbening af bov
134 Lam, udbening af hel lammekølle
137 Lam, udskæring af kølle
137 Lam, udskæring af ryg
133 Lam, udskæringer
135 Lam, æresgarde
256 Lameller citrusfrugt
140 Lammekebabs
135 Lammekrone, stegt
136 Lammekød i frakke
133 Lammekølle
154 Lammelever
140 Lammenoisetter, grilltid
142 Lammenoisetter, udskæring
135 Lammeryg
137 Lammeryg, udskæring
133 Lammetajine
140 Lamnekebabs, grilltid
196 Langkornede ris
209 Lasagne
333 Laurbærblade
129 Lergryde, kogning af oksekød i
94 Lever, fjerkræ-
116 Lever, paté, kylling
154 Lever, svine, udblødning
154 Lever, tilberedning
154 Lever, typer
291 Limeskal, kandiseret
68 Limesommerfugle
195 Linser, dhal
195 Linser, kogetid
265 Litchi
40 Livarot
334 Lod
184 Lollo rosso
176 Lotusrod
109 Lynstegning, fjerkræstrimler
190 Lynstegning, grønsager
150 Lynstegt svinekød
175 Løg, asiatisk udskæring
174 Løg, hakkede
174 Løg, pillede
174 Løg, skivede
174 Løg, uden tårer
158 Løg, valg af
69 Løgkoste
332 Løvstikke
98 Madame Brassarts farserede stegte vagtler
102 Magert fjerkræ, klargøring til stegning
139 Majroer, fyldte baby-
188 Majroer, stegetid
173 Majs
173 Majs, brug af dækbladene
173 Majs, kolber
201 Majs, korn, søde
201 Majs, popcorn
245 Majsbrød
245 Majsbrød
107 Maltose
322 Mandelrosinkager, små
322 Mandelskaller
323 Mandeltrøfler
202 Mandler
202 Mandler, smutning
167, 169 Mandolin
172 Mangetout
186 Mangetout, mikroovn
265 Mango
255 Mango, anvendelse
255 Mango, salsa
255 Mango, skiver
255 Mango, udskæring
264 Mangostan
28 Manhattan chowder
112 Marinader, fjerkræ
43 Marinader, friskost
115 Marinader, vildtfugle
95 Marinering, fjerkræ til kebab
114 Marinering, kylling i vin
140 Marinering, lam
40 Marquis
41, 42 Mascarpone
228 Mayonnaise
229 Mayonnaise, krydret
228 Mayonnaise, rørt i hånden
229 Mayonnaise, rørt på maskine
78 Medaljoner af hummer
206 Mel til pasta
246 Melba toast
260 Melon, cantaloupe
250 Melon, jern
177 Melon, kinesisk bitter
260 Melon, sorbet
260 Melon, tilberedning
248 Melon, valg af
260 Melonsorbet
273 Merengs, faconer
273 Merengs, servering
272 Merengs, tilberedning
272 Merengs, typer
332 Merian
240 Mexicanske tortillas
240 Mexikanske tortillas
166 Mirepoix
251 Misfarvning af frugt, undgå
161, 179 Misfarvning af grønsager
192 Mosede grønsager
192 Mosede kartofler
82 Moules à la marinière
76 Mousse, fiske-
49, 58 Mulle
194 Mungbønner, kogetid
333 Muskat
28, 51 Muslinger, chowder
49, 51 Muslinger, indkøb
83 Muslinger, klargøring
51, 83 Muslinger, kogning
82 Muslinger, rensning
83 Muslinger, servering i halve skaller
84 Muslinger, åbning
332 Mynte
162 Mælkebøtteblade
297-97 Mørdej
294 Mørdej
294 Mørdej
122 Mørning af kød
334 Mål & vægt
10 Måle- og vejeredskaber
254 Nektariner, udstening
249 Nektariner, valg af
333 Nelliker
28 New England chowder
135 Noisetter, lam
142 Noisetter, udskæring af
64, 329 Noritang
155 Nyrer, klargøring
155 Nyrer, ristede
161 Næringsindhold i broccoli
31 Næringsindhold i æg
74 Nøddebrunt smør
202 Nødder og mandler
202 Nødder og mandler, blancherede
203 Nødder og mandler, flagede
203 Nødder og mandler, hakkede
203 Nødder og mandler, malede
203 Nødder og mandler, opbevaring
202, 203 Nødder og mandler, ristede
202 Nødder og mandler, smuttede
203 Nødder og mandler, snittede
203 Nøddesmør
173 Okra
118-131 Okse & Kalv
127 Okse & Kalv, à point
122 Okse & Kalv, afpudsning
119 Okse & Kalv, anvendelse
120 Okse & Kalv, bardering
129 Okse & Kalv, braisering
125 Okse & Kalv, bøf Wellington
120 Okse & Kalv, bøffer, klargøring
126 Okse & Kalv, bøffer, peber-
123, 153 Okse & Kalv, bøffer, tatar
122 Okse & Kalv, chateaubriand
126 Okse & Kalv, fajitas
118 Okse & Kalv, frysning
125 Okse & Kalv, fyldt oksefilet
123 Okse & Kalv, fyldte kalvekødsruller
127 Okse & Kalv, gennemstegt
127 Okse & Kalv, grillbøffer
127 Okse & Kalv, grillstegning
127 Okse & Kalv, grilstegning, stegetider, bøffer
128 Okse & Kalv, gryderetter
128 Okse & Kalv, grydestegning
123 Okse & Kalv, hakning
118 Okse & Kalv, indkøb
123 Okse & Kalv, kalvekødsruller
154 Okse & Kalv, kalvelever
120 Okse & Kalv, klargøring
126 Okse & Kalv, krydderpanering af kød
127 Okse & Kalv, kryddersmør
124 Okse & Kalv, kødtermometer
127 Okse & Kalv, medium
127 Okse & Kalv, mønstrede bøffer
122 Okse & Kalv, mørt kød
124 Okse & Kalv, ovnstegning
126 Okse & Kalv, pandestegning
122 Okse & Kalv, pålægstynde skiver
121 Okse & Kalv, rullesteg m. eller u. fyld
127 Okse & Kalv, rødt
128 Okse & Kalv, simremad
128 Okse & Kalv, smørbolle
120 Okse & Kalv, spækning og bardering
124 Okse & Kalv, stegning: højrebssteg
125 Okse & Kalv, stegning: indbagt oksefilet
125 Okse & Kalv, stegning: oksefilet
124 Okse & Kalv, stegning: tider
129 Okse & Kalv, tilberedning i lergryde
129 Okse & Kalv, tilberedning, sprængt kød
122 Okse & Kalv, tournedos
121 Okse & Kalv, udbening af kalvebryst
122 Okse & Kalv, udskæring: gryderetter
124 Okse & Kalv, udskæring: højrebssteg
124 Okse & Kalv, udskæring: steg uden ben
119 Okse & Kalv, udskæringer
127 Okse & Kalv, understegt
122 Oksecarpaccio
156 Oksehale, tilberedning og kogning
156 Oksehaler
334 Ol (mål)
246 Olivencrostini
34, 35 Omelet
34 Omelet
34 Omelet, foldet
34 Omelet, krydringer
35 Omelet, soufflé
35 Omelet, strimler, tilberedning
332 Opbevaring, krydderurter
31 Opbevaring, æg
90 Opbinding, små fugle
91 Opbinding, store fugle
322 Operetter
332 Oregano
69, 139 Orientalsk pynt
106 Orientalsk stegt and
160 Orientalske kålsorter
334 Ort
129 Osso buco
119, 129 Osso buco
40 Ost, blød
41 Ost, blød, modenhedsgrad
41 Ost, blåskimmel
43 Ost, feta
45 Ost, fondue
41 Ost, friskost
42 Ost, friskost, hjemmelavet
42 Ost, friskost, pynt og overtræk af
45 Ost, fritering
43, 45 Ost, gedeost
45 Ost, gratineret
45 Ost, halloumi
40 Ost, hård
236 Ost, parmesanflager
44 Ost, revet fint
44 Ost, revet groft
44 Ost, smeltning af
40 Ost, valg af
41 Oste
45 Ostefondue
317 Ostekage, bagt
316 Ostekage, bunde
316 Ostekage, kold
36 Ostesouffleer
282 Overtrækschokolade
13 Ovnfaste fade
334 Ovntemperaturer
51, 197 Paella
207 Paglia e fieno
200 Paiolo
160 Pak choi
235 Palmeblade
38 Pandekagedej
39 Pandekagedej uden klumper
75 Pandekagedej, friturestegt fisk i
269 Pandekagedej, tempuradej
38, 39 Pandekager
38 Pandekager, cigarettes
240 Pandekager, kinesiske
38 Pandekager, pande
38 Pandekager, små pakker
38 Pandekager, tilberedning
38 Pandekager, vifter
108 Pandestegning, andebryst
74 Pandestegning, fisk
109 Pandestegning, fjerkræstykker
126 Pandestegning, kalv
141 Pandestegning, lam i fedtnet
141 Pandestegning, lam, møre stykker af
126 Panering, bøffer
74 Panering, fisk med krydderurter
74 Panering, fisk, stegt
269 Panering, frugt sukkerglaseret
263 Papaya
333 Paprika
241 Parathas
241 Parathas
196 Parboiled ris
287 Parfait
287 Parfait-is
40 Parmesan
236 Parmesan, flager
44 Parmesan, revet
92 Partering og udskæring af fjerkræ
171 Parykblækhat
262 Passionsfrugt
323 Passionsfrugt, spejle
291 Passionsfrugt, trekanter
205-220 Pasta
211 Pasta, cannelloni
210 Pasta, frisk fyldt
206 Pasta, hjemmelavet
20 Pasta, in brodo
214 Pasta, kogning
206 Pasta, lavet i hånden
207 Pasta, lavet på maskine
206, 207 Pasta, med æg
210 Pasta, ravioli: tilberedning
216 Pasta, ravioli: udskæring
207 Pasta, rossa
208 Pasta, rullet
208 Pasta, silhuet
207 Pasta, sort
207 Pasta, spinat
207 Pasta, tomat
211 Pasta, tortellini
209 Pasta, tørring
209 Pasta, udskæring
214 Pasta, udstyr
207 Pasta, verde
215 Pastakogning, test
215 Pastakogning, tid
208 Pastamaskine
219 Pastapuder, kinesiske
188 Pastinak, stegetid
294 Pate, brisée
116 Paté, fjerkræ og vildt
294 Pate, sucrée
43, 267 Patentglas
272 Pavlova
272 Pavlova
333 Peber
180 Peberfrugter
180 Peberfrugter, farver
180 Peberfrugter, klargøring
180 Peberfrugter, skiver
189 Peberfrugter, stegning
180 Peberfrugter, udskæring
40, 41 Pecorino
106 Pekingand
86 Pen (i blæksprutte)
263 Pepino
225 Perigueux sauce
330 Persillade
330 Persillade
332 Persille
35 Persisk eggah
330 Pesto
330 Pesto
322 Petits fours
331 Pickleskrydderier
197 Pilaf
85 Pilgrims-kammusling
253 Pilning, ananas
179 Pilning, avocado
256 Pilning, citrusfrugter
250 Pilning, frugt
203 Pilning, kastanjer
174 Pilning, løg
258 Pilning, vindruer
194 Pintobønner, kogetid
33 Pintobønner, Piperade
235 Piroger
14 Piske- og røreredskaber samt dekoration
312 Pisket dej
31 Piskning af æggehvider
202 Pistacienødder, afskalning
238 Pizza
238 Pizzabund
326 Pleskner
326 Pleskner
67 Pocheret fisk, servering
111 Pochering og kogning, asiatisk kylling
97 Pochering og kogning, ballotine
66 Pochering og kogning, fisk
266 Pochering og kogning, frugt
110 Pochering og kogning, hele fugle
151 Pochering og kogning, pølser
67 Pochering og kogning, røget fisk
32 Pochering og kogning, æg
200 Polenta
200, 232 Polentamel
256 Pomelo
169 Pommes allumetes
168, 189 Pommes châteaux
169 Pommes frites
169 Pommes gaufrettes
168 Pommes parisiennes
169 Pommes pont neuf
169 Pommes soufflés
40 Pont l'Evêque
241 Pooris
241 Pooris
201 Popcorn
138 Porrer, sprøde
175 Porrer, udskæring
40 Port Salut
110 Poule au pot
223 Poulette sauce
90, 92, 113 Poussin
100 Poussin, stegetid
327-339 Praktiske oplysninger
281 Praline
257 Presset citrusfrugt
264 Prikkede pærer
151 Prikning af pølseskind
334 Pund
195 Puré, bønne-
76 Puré, fisk
25 Puré, fiskesuppe
192 Puré, grønsager
24 Puré, grønsagssuppe
25 Pureret krabbesuppe
24 Purering, suppe
332 Purløg
185 Purløg, klippet
42 Purløg, overtræk til ost
26 Pynt
290 Pynt, desserter
68 Pynt, fisk
138 Pynt, kød
69, 139 Pynt, orientalsk
26, 68 Pynt, suppe
104 Pynt, vildt
334 Pægl
251 Pærer, skiver
250 Pærer, sorter
251 Pærer, udskæring
250 Pærer, valg af
251 Pærer, vifter
151 Pølser, bacon og skinke
151 Pølser, grillstegning
151 Pølser, kogning
154 Pølser, tarme og fyld
154 Pølser, tilberedning
151 Pølser, typer
331 Quatre-épices
76 Quenelles
201 Quinoa
251 Rabarber
184 Radicchio
177 Radise, grøn ræddike
177 Radise, kinaradise
139 Radise, roser
265 Rambutan
189 Ratatouille
216 Ravioles d'escargots au beurre d'herbes
215 Ravioli
216 Ravioli med snegle
210 Ravioli, tilberedning
216 Ravioli, udskæring
40 Reblochon
49, 51 Rejer, indkøb
81 Rejer, klargøring
51 Rejer, kogning
21 Rejer, suppe
21 Rejesuppe
53 Rensning ved gælleåbning, runde fisk
51, 82 Rensning, muslinger
171 Rensning, trøfler
67 Retter af pocheret røget fisk
44 Revet ost
258 Ribs, ribbede
41, 42 Ricotta
234 Ridsning og pensling af brød
198 Ris, arborio
198 Ris, carnaroli
278 Ris, dessert, ovnbagt
278 Ris, grød
138 Ris, i forme
197 Ris, japanske vineddikeris
196 Ris, kogning
196 Ris, langkornede
218 Ris, nudler
197 Ris, pilaf
197 Ris, spatel
218 Ris, strimler
196 Ris, typer
278 Risgrød
197 Risi Bisi
198 Risotto
155 Ristede kalvenyrer
202, 203 Ristning af nødder og mandler
10 Rivejern
166 Rodgrønsager og knolde
186 Rodgrønsager, kogning af
85 Rogn, kammusling
74 Rokkevinger
184 Romainesalat
41 Roquefort
187 Rosenkål, dampning
161 Rosenkål, klargøring
186 Rosenkål, kogetid i mikroovn
322 Rosmarin
22 Rouille
22 Rouille
28 Roux
222 Roux, typer
201 Rug
232 Rugmel
123 Ruller, kalv
121 Rullesteg med fyld
335 Rummål
267 Rumtopf
188 Rødbede, ovnbagt
194 Røde kidneybønner, kogetid
58 Rødfisk
160 Rødkål, farve
62 Røget
62 Røget, fisk
171 Rørhatte
153 Rørt tatar
33 Røræg
33 Røræg, krydderi i
190 Rösti
292 Sabayone
268 Sabayonsauce
292 Sabayonsauce, tilberedning
319 Sachertorte
329 Safran, udblødning
184 Salater, blade
184 Salater, blandet salat
184 Salater, karrusel
130 Salater, krydret
184 Salater, tilberedning
159 Salater, valg af
31 Salmonellabakterier
71 Salsa til fisk
255 Salsa, mango-
71 Salsa, til fisk
62 Saltet fisk
62 Saltet torsk, tilberedning
129 Saltet, sprængt kød, kogning
126 Saltimbocca
123, 126 Saltimbocca
178 Saltning auberginer
73 Saltskorpe, fisk bagt i
332 Salvie
40 Samsø
49 Sankt Peters fisk
262 Sapodilla
71 Sardiner, grillstegning
54 Sardiner, udbening
64 Sashimi
64 Sashimi
112 Saté, kylling
257 Satsuma
221-230 Sauce & Dressing
223 Sauce, aurore
226, 227 Sauce, bearnaise
222 Sauce, bechamel
227 Sauce, beurre blanc
225 Sauce, bretonne
223 Sauce, cardinale
225 Sauce, charcutière
225 Sauce, chasseur
58 Sauce, chilibønne
225 Sauce, diable
225 Sauce, espagnole
226 Sauce, hollandaise
222 Sauce, hvid
227 Sauce, montering
223 Sauce, nantua
225 Sauce, périgueux
225 Sauce, poivrade
223 Sauce, poulette
225 Sauce, robert
268, 292 Sauce, sabayon
223 Sauce, tysk
223 Sauce, velouté
27, 103, 148, 155, 222, 223, 224, 225, 226, 292, 331 Saucer
190 Sautering og glasering af grøns­ager
108 Schnitzler (fjerkræ)
272 Schweizisk marengs
45 Schweizisk ostefondue
181 Scotch Bonnet chili
167 Selleri, klargøring
212 Semulje, gnocchi
212 Semulje, mel
333 Sennep
181 Serrano chili
68 Servering af en hel fisk
67 Servering af en hel pocheret fisk
80 Servering, krabber
152 Servering, skinke
329 Sesamfrø, ristning
263 Sharonfrugt
289 Sherbet
171 Shiitake svampe
324 Shortbread
14 Sigter og dørslag
208 Silhouet pasta
128 Simremad, okse og kalv
150 Simremad, svinekød
95 Simremad, udskæring af fjerkræ
122 Simremad, udskæring af okse og kalv
280, 281 Sirup, sukker
330 Skal, hakket
291 Skal, kandiseret
78-86 Skaldyr
51 Skaldyr, hvad man skal se efter
48-49 Skaldyr, indkøb
51 Skaldyr, kogning
51 Skaldyr, tilberedning
198 Skaldyrsrisotto
138 Skalotteløg, confit
138 Skalotteløg, stegte
334-35 Skemål
151 Skinke
152 Skinke, tilberedning og servering
96 Skinkefyld
179 Skiver, avocado
97 Skiver, ballotine
170 Skiver, champignon
256 Skiver, citrusfrugter
167 Skiver, kålrabi
174 Skiver, løg
255 Skiver, mango
180 Skiver, peberfrugt
122 Skiver, pålægstynde
171 Skiver, trøfler
251 Skiver, æbler
176 Skorzonerrod
17 Skumning af suppe
101 Skysauce, fjerkræ
166 Skære i tern, grønsager
174 Skære i tern, løg
255 Skære i tern, mango
180 Skære i tern, peberfrugt
57 Slethvarre, filetering
44 Smeltning, ost
227 Smør ghee
227 Smør, klaring
128 Smørbolle
320 Smørcreme
320 Smørcreme
320 Smørcreme som dekoration
113 Små fugle, grillstegning
115 Små fugle, grydestegning
109 Små fugle, lynstegning af strimler
90 Små fugle, opbinding
322 Små mandelrosinkager
322 Små mandelskaller
324-26 Småkager
325 Småkager, kagepynt
326 Småkager, lady fingers
326 Småkager, pleskner
324 Småkager, shortbread
326 Småkager, sprøde kurve
325 Småkager, sprøjtede kager
216 Snegle
235 Snegle (småbrød)
334 Snes (mål)
110 Snitning, kogt kyllingekød
185 Snitning, krydderurter
160 Snitning, kål
167 Snitning, selleri
121 Snøring af udbenet kød, okse og kalv
218 Sobanudler
244 Sodabrød
244 Sodabrød
92 Sommerfuglekylling
289 Sorbet
288 Sorbet
288 Sorbet, krydring af
288 Sorbet, lavet på maskine
288 Sorbet, lavet uden maskine
289 Sorbet, sprøjtet
288 Sorbetière
194 Sortøjebønner, kogetid
36 Soufflé
35, 36, 275, 278 Soufflé
35 Soufflé, omelet
278 Soufflé, varm
35 Souffléomelet
194 Soyabønner, kogetid
232 Soyamel
51 Spaghetti alle vongole
179 Spaghetti squash
35 Spansk tortilla
35 Spanske tortillas
32 Spanske æg
32 Spanske æg
149 Spareribs, marinade
149 Spareribs, stegning
33 Spejlæg
201 Spelt
232 Speltmel
153 Spid
333 Spidskommen
162 Spinat, klargøring
192 Spinat, kogning
207 Spinat, pasta
159 Spinat, valg af
289 Spoom
326 Sprøde kurve
273 Sprøjtepose, fyldning
318 Sprøjtepose, papir
43 Sprøjtning af frisk ost
120 Spækning og bardering
179 Squash, acorn
179 Squash, butternut
179 Squash, klargøring
179 Squash, spaghetti
188 Squash, stegetid
187 Squash, tid ved dampning
100, 102 Stegetider, fjerkræ
188, 190 Stegetider, grønsager
125 Stegetider, hel oksefilet
189 Stegetider, i olivenolie
125 Stegetider, indbagt
136 Stegetider, lam
124 Stegetider, okse og kalv
101 Stegetider, stegt fjerkræ
148 Stegetider, svinekød
124 Stegetider, testning okse og kalv
103 Stegetider, vildtfugle
74 Stegning af fisk, Cajunmetoden
74 Stegning af fisk, med nøddebrunt smør
74 Stegning af fisk, med urter
102 Stegning, and
108 Stegning, fjerkræ
188 Stegning, hvidløgsblomster
124 Stegning, højrebssteg
188 Stegning, kartofler
108 Stegning, kyllingebryst
136 Stegning, lammekølle
102 Stegning, magert fjerkræ
189 Stegning, peberfrugter
106 Stegning, Pekingand
188 Stegning, rødbede
149 Stegning, spareribs
148 Stegning, stege af svinekød
149 Stegning, svinekoteletter
146 Stegning, svinekød
148 Stegning, svinemørbrad
103 Stegt fasan med rødvinssauce
333 Stjerneanis
264, 265 Stjernefrugt
264 Stjernefrugt
265 Stjernefrugt, udskæring
303 Strudel
97 Større fjerkræ, fyldt og rullet
91 Større fjerkræ, opbinding
96 Større fjerkræ, udbening
101 Større fjerkræ, udskæring
155 Suet
280, 281 Sukker, sirup
313 Sukkerbrødskage
312 Sukkerbrødskage
280 Sukkertermometer
172 Sukkerærter
27 Suppe, dekoration med fløde
24 Suppe, frugt-
25 Suppe, fyldige
21 Suppe, gulerodsblomster
25 Suppe, pureret, fiske-
24 Suppe, pureret, grønsags-
26, 68 Suppe, pureret, pynt
21 Suppe, pureret, reje-
20 Suppe, pureret, variationer
64 Sushi
64, 197 Sushi
170 Svampe
170 Svampe, champignon
170 Svampe, hakkede
170 Svampe, skivede
170 Svampe, tilberedning
171 Svampe, tørrede, udblødning
158 Svampe, valg af
170 Svampe, vilde champignon
144-150 Svinekød
149 Svinekød i mælk
144 Svinekød, behandling
149 Svinekød, braiseret i mælk
144 Svinekød, frysning
146 Svinekød, fyld: kanal til fyld
147 Svinekød, fyld: svinekoteletter
146 Svinekød, fyld: udbenet kam
150 Svinekød, hurtig stegning
144 Svinekød, indkøb
147 Svinekød, koteletter, fyldte
150 Svinekød, kotelletter, grillstegte
150 Svinekød, kotelletter, lynstegning
149 Svinekød, ribben, marinade
149 Svinekød, ribben, stegning
148 Svinekød, sprødt
148 Svinekød, stegning, hele stege
148 Svinekød, stegning, tider
145 Svinekød, udskæringer
144 Svinekød, valg af
154 Svinelever
147 Svinemørbrad, fyldt
150 Svinemørbrad, lynstegt
148 Svinemørbrad, stegning
147 Svinemørbrad, tilberedning af
162 Syre
46 Syrnet fløde
188 Søde kartofler, stegetid
39 Sølvdollar pandekager
61 Søtunge
56 Søtunge, flåning
201 Tabbouleh
209, 215 Tagliatelle
129 Tajine
173 Tamales
173 Tamales
263 Tamarillo
328 Tamarind
89 Tandoori chicken
18 Tang, bouillon
18 Tang, kombu
191 Tang, sprød
329 Tang, tilberedning
329 Tang, wakame
62 Taramasalat
62 Taramasalata
177 Taro
297 Tarte Tatin
297 Tarte Tatin
295 Tarteletter
283 Temperering af chokolade
269 Tempura
75 Termometer, friture-
124 Termometer, kød-
116 Terrine, fjerkræ og vildt
30 Test af friske æg
30 Teste friske æg
234 Teste færdig tilberedning af brød
309 Teste kager
215 Teste pasta
101 Teste stegt fjerkræ
176 Thai, aubergine
328 Thai, krydderier
196 Thai, ris
130 Thaibøf
142 Tian
62 Tilberedning af røget torskerogn
76, 192 Timbaler
332 Timian
142 Timiannoisetter med Provençalsk tian
246 Toast melba
178 Tomatconcassé
178 Tomater, klargøring
207 Tomater, pasta
158 Tomater, valg af
331 Tomatsauce
223, 331 Tomatsauce
62 Torskerogn
50 Torskerogn tilberedninger
62 Torskerogn, klargøring
52 Torskerogn, udtagning
48 Torskerogn, valg af frisk
215 Tortellini
211 Tortellini, tilberedning
240 Tortilla, hvede-
35 Tortilla, spansk
122 Tournedos
167 Tournering af grønsager
148 Tranebærsauce
207 Tricolore
171 Trompetsvamp
60 Tronçons
291 Tronçons, fjerskåle
171 Træøre
171 Trøfler (svampe)
323 Trøfler, mandel-
64 Tun, sushi ruller
156 Tunge
156 Tunge, klagøring til kogning
306 Tærtebunde
295 Tærtebunde, forbagning
297 Tærtebunde, pyntning
232 Tørgær
193-204 Tørrede bælgfrugter, Korn & Nødder
194 Tørrede bønner og ærter, kogetider
194 Tørrede bønner og ærter, udblødning og kogning
181 Tørrede chili
18 Tørret fisk, bonito
232 Tørret gær
209 Tørring af pasta
108 Tørstegt andebryst
23 Tårne
146 Udbening af svinekam
121 Udbening, kalvebryst
134 Udbening, lammebov
134 Udbening, lammekølle, flækket
54 Udbening, små runde fisk
96 Udbening, større fugle
146 Udbening, svinekam
98 Udbening, vagtler
154 Udblødning, lever
170 Udblødning, svampe
194 Udblødning, tørrede bønner og ærter
181 Udblødning, tørret chili
329 Udblødning, wakame
324 udrullede småkager
253 Udskæring, ananas
102 Udskæring, and
92 Udskæring, and i fire stykker
60 Udskæring, fisk, schnitzler
60 Udskæring, fisk, stykker
93 Udskæring, fjerkræ i otte stykker
95 Udskæring, fjerkræ til lynstegning
175 Udskæring, forårsløg
250 Udskæring, frugt
124 Udskæring, højreb
93 Udskæring, kanin
166 Udskæring, kile-udskæring
107 Udskæring, kinesisk
185 Udskæring, krydderurter
160 Udskæring, kål
137 Udskæring, lammekølle med ben
137 Udskæring, lammeryg
209 Udskæring, pasta
175 Udskæring, porrer
124 Udskæring, steg u. ben
101 Udskæring, stegt fjerkræ
170 Udskæring, svampe
179 Udstening, avocado
263 Udstening, dadler
255 Udstening, kirsebær
258 Udstening, vindruer
94 Udtagning, fjerposer (fjerkræ)
78 Udtagning, halekød (hummer)
79 Udtagning, hummerkød af halve skaller
80 Udtagning, krabbekød fra skallen
90 Udtagning, ønskeben (fjerkræ)
62 Udvanding af ansjoser
256 Ugli frugt
90 Vagtel
115 Vagtel, grydestegning
102 Vagtel, stegetider
98 Vagtel, udbening af
88 Valg af fjerkræ
248 Valg af frugt
158 Valg af grønsager
132 Valg af lam
118 Valg af okse- og kalvekød
40 Valg af ost
144 Valg af svinekød
32, 36, 76 Vandbad
298, 299 Vandbakkelser
298-99 Vandbakkelser
52 Vandyke
331 Vanille
278 Varm vanillesoufflé
223 Velouté sauce
223 Velouté sauce
84 Venusmusling
196 Vilde ris
116 Vildt, kaninterrine
104 Vildt, pynt
89 Vildt, tilberedninger
93 Vildt, udskæring af kanin
18 Vildtbouillon
18 Vildtbouillon
115 Vildtfugle, grydestegning
103 Vildtfugle, klargøring
103 Vildtfugle, stegning
103 Vildtfugle, tilbehør
103 Vildtfugle, tilberedning
230 Vinaigrette
162 Vindruer, blade
258 Vindruer, pilning
258 Vindruer, udstening
179 Vintersquash
171 Violet hekseringhat
177, 329 Wakame
64, 329 Wasabi
58, 70 Wok
218 Wonton plader
177 Yams
46 Yoghurt
25 Yoghurt i supper
39 Yorkshire pudding
39 Yorkshire pudding
291 Zest, candied
330 Zest, chopping
257 Zesting citrus fruits
279 Æble Charlotte
251 Æbler, halvmåner
270 Æbler, hele bagte
251 Æbler, ringe
250 Æbler, sorter
251 Æbler, terninger
251 Æbler, udskæring
251 Æbler, undgå misfarvning
32 Æg i kokofte
39 Æg, amerikanske pandekager
32 Æg, bagte
226 Æg, Benedict
38 Æg, crêpes
38 Æg, dej
30 Æg, deling af blomme og hvide
35 Æg, eggah
34 Æg, foldet omelet
30 Æg, fra fritgående høns
33 Æg, friterede
35 Æg, frittata
32 Æg, hårdkogt
32 Æg, i cocotte
34 Æg, japansk omelet
32 Æg, kogning
32 Æg, kogte
34 Æg, krydring (omeletter)
218 Æg, nudler
31 Æg, næringsindhold
35 Æg, omeletstrimler
34 Æg, omeletter
31 Æg, opbevaring
29-46 Æg, Ost & Fløde
206 Æg, pasta
31 Æg, piskede æggehvider
33 Æg, røræg
31 Æg, sikkerhed
30 Æg, skallens farve
31 Æg, snore
35 Æg, soufflé omelet
35 Æg, spansk tortilla
25 Æggeblommeliering, suppe
31 Æggepensling
172 Ærter
172 Ærter, bælgede
187 Ærter, kogetid
186 Ærter, kogetid i mikroovn
172 Ærter, mangetout
172 Ærter, ribbede
172 Ærter, sukkerærter
159 Ærter, valg af
71 Ørred, grillstegning
55 Ørred, udbening
49, 51 Østers, indkøb
84 Østers, åbning af
171 Østershatte
317 Østrigsk ostekage

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Gyldendals Køkkengrundbog (1997)