Find opskrift

Krydderier & kokkerier

Se Alle kogebøger


Forfatter   Vildgaard, Torsten
Sekundære forfattere Pedersen, Carl Th.
Forlag Lindhardt og Ringhof
Udgivet 2006
Udgave 1
Illustrationer Lars Gundersen
Sider 216
ISBN 87-614-0388-1
Bognummer 162
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
38 'Crème brûlée' med citronmelisse og bær
141 A-vitamin
162 Absint
201 Aceto Balsamico
196 Acetylsalicylsyre
20, 81, 87, 90, 105, 110, 130, 141, 198 Afrodisiakum
123, 150 Afrodite
129 Afromomum melegueta
200 Ahornsukker
69 Aïoli
128 Albert Szent-Gy~rgy
129 Alerik
174 Alexander den Store
12 Allehånde
146 allergen
102 Allium ascalonium
102 Allium canadense
102 Allium cepa
102 Allium cepa var. ascalonicum
102 Allium cepa viviparum
67 Allium longicuspis
67 Allium sativum
70 Alpinia galanga
110 Amfetamin
81 Amomum subulatum
114 Ananasmynte
161 Ananassalvie
73 Andebryst og varme krydderier
196 Anders Kjær
40 Anethum graveolens
40 Anethum sowa
92 Angelica archangelica
92 Angelica officinalis
19 Anis
178 Anispeber
189 Annato
138 Anthricus cynapium
146 Antibakteriel
66 Antiinflammatorisk
141, 153 Antioxidant
19, 59, 82, 161 Apicius
99, 133 Apollon
153 Aqua Reginae Hungariae
60 Arabisk safran
133 Armoracia rusticana
19 Arrak
52 Artemisia dracunculus
52 Artemisia dracunculus var. sativa
130 Augustus
64 Ayourveda
154 Azofarvestof
12, 29, 189 Azteker
157 Baby-havtaske
157 Babyhavtaske med safran, hvidløg og citrontimian
99 Bachelor
63 Bagt havørred med braiseret mini-fennikel og bearnaise
142 Bagt persillerod
185 Balsamering
201 Balsamisk eddike
102 Bananløg
27 Basilikum
15 Bay-rum
63 Bearnaisesifon
200 Bederoe
12, 95 Benedictinelikør
12 Berebere
200 Beta vulgaris
44 Biskuitbund
35 Biurt
40 Bladdild
106 Blå ost med syltede løgskaller, nødder og frugt
56 Blåbær og estragonsabayonne
27 Boccaccio
37 Bouillon
100, 138, 150, 185, 198 Bouquet garni
189 Bourbonvanilje
63 Braiseret minifennikel
145 Brasiliansk pebertræ
166 Brassica alba
166, 169 Brassica juncea
166 Brassica nigra
138 Bredbladet persille
95 Brombærglaserede rødbeder
95 Brosme bagt med Noilly Prat, østershatte og røget marv
166 Brun sennep
24 Brunet smør-iscreme
162, 182 Brunet smørsauce
113 Brændende kærlighed
105 Brændt porre
20 Brødchips med grøn anis
158 Brødrør
38, 56 Bærsalat
146 Bønnesalat
128, 134, 141 C-vitamin
177 Cajunkrydderi
154 Calendula officinalis
31, 127, 128 Capsaicin
127 Capsicum annuum
29 Capsicum chinense
29 Capsicum frutescens
55 Câreme, Marie-Antoine
31, 128, 157 Carotenoid
154 Carthamus tinctorius
82 Carum carvi
89 Caryophyllus aromaticus
77 Cassiakanel
129 Cayennepeber
77 Ceylonkanel
102 Chalotteløg
12, 28, 92, 157 Chartreuselikør
109 Chaucer
29 Chili
118 Chokoladeovertræk
90 Chr. Pedersen
201 Cider
201 Cidereddike
77 Cinnamomum aromaticum
77 Cinnamomum cassia
77 Cinnamomum verum
77 Cinnamomum zeylanicum
193 Citrongelé
37 Citronkompot
35 Citronmelisse
114 Citronmynte
185 Citrontimian
6, 52 Clemens
29, 102, 109, 127, 129, 189 Columbus
85 Coriandrum sativum
158 Couscous med pesto og saltsyltede citroner
154 Crocus sativus
129 Cubeberpeber
85 Culantro
28, 60, 69, 73, 117, 153, 186 Culpeper
174 Cuminum cyminum
60 Curcuma longa
32 Cymbopogon citratus
99 Cæsar
162 Dalmatisk salvie
100, 150 David, Elizabeth
19 De Re Coquinaria
127 Delikatessepaprika
200 Demerara
169 Dijonsennep
40 Dild
40 Dildfrø
43 Dildolie
64 Diocletian
185 Dionysius af Syrakus
28, 35, 84, 100, 122, 162 Dioscorides
87 Dizzy corn
146 Dressing
161 Druide
166 Dumas, Alexandre
48 Dådyr med tyttebær, gran og ene­bærsky
199 Eddike
200 Eddikemoder
70 Eddikesyltet ingefær
199, 200 Eddikesyre
201 Eddikesyrebakterier
127 Edelsüss
118 Efter 8 til kaffen - kolde peber-myntekugler
79 Elettaria cardamomum
189 Elizabeth I
74 En kop ingefærte
105 En slags løgsorbise med grillet kalvelever og karse
31 Endorphin
47, 129, 145 Enebær
51 Enebær-marshmallows
48 Enebærsky
85 Eryngium foetidum
52 Estragon
55 Estragon'creme'
52, 201 Estragoneddike
56 Estragonsabayonne
102 Etageløg
81 Falsk kardemomme
134 Fast flødepeberrod, kalvetunge og jomfruhummer
59 Fennikel
59 Fennikelfrø
59 Fennikelpollen
60 Fennikelsalat
63 Fennikelsorbet, grønne jordbær og estragon
166 Fillip den Modige
52, 198 Fines herbes
193 Fish'n chips med vaniljeeddike
44 Fjordrejer
134 Flødepeberrod
59 Foeniculum dulce
59 Foeniculum vulgare
59 Foeniculum vulgare var. azoricum
110 Foie gras-terrine med rabarber-chutney
52 Fransk estragon
56 Frikassé af gedekid
38 Friterede løgringe
193 Frituredej
200 Fructose
161 Frugtsalvie
173 Fåremælksmousse glaseret med sennepsnougatine
70 Galangarod
162 Galen
174 Gamle Testamente
170 Gammeldaws sennep
81, 87, 177, 197 Garam masala
48 Genever
145 Giftig vedbend
48, 84 Gin
149 Glaserede 'gnaveben' af god gris
181 Glaserede græskartern
16 Glaseret 'rullepølse' af svinemørbrad med syltede rødbeder
149 Glasering
200 Glucose
81, 89 Gløgg
138 Gremolata
166 GreyPoupon
105 Grillet kalvelever
162 Græsk salvie
181 Græskarbisque parfumeret med szechuanpeber
63 Grøn jordbærsalat og estragon
114 Grøn mynte
129, 130 Grøn peber
129 Guineapeber
166 Gul sennep
64, 70, 166, 197 Gurkemeje
130 H.C. Ørsted
154 Hadrian
138 Hamburgpersille
89, 178 Han-dynastiet
77 Hapshepsut
162 Harefars
165 Hareruller
162 Haresaltimbocca
84, 177 Harissa
24 Hasselnøddenougatine
199 Havsalt
161 Hellig salvie
52 Hellige Katarina fra Siena
162 Henri de Toulouse Lautrec
19, 48, 73, 79, 92, 130, 169 Henrik Harpestreng
27 Herbe royal
185 Herbes de Provence
47, 150 Herodes
77, 161 Herodot
40, 124, 157, 162 Hippokrates
113 Hirsechips
35 Hjertensfryd
200 Honning
138 Hundepersille
137 Hvid chokolademousse parfumeret med wasabi
158 Hvid ganache med safran
129 Hvid peber
166 Hvid sennep
67, 105 Hvidløg
201 Hvidvinseddike
24 Illicium verum
66, 154 Indisk safran
89, 109 Indonesien
70 Ingefær
114 Ingefærmynte
74 Ingefærsorbet
130 Insekticid
48, 200 Invertsukker
16 Iscreme parfumeret med jamaica­peber og ananas
92 Island
138 Italiensk persille
32 James Tennant
117 Japansk pebermynteolie
133, 194 Japansk peberrod
169 Jeremiah Coleman
121 Jomfru i det grønne
134 Jomfruhummer
6, 182 Jordbær-tuiles
182 Jordbærgelé
182 Jordbærsalat
182 Jordbærterrine og peber
47 Juniperus communis
48 Juniperus sabina
199 Kaliumsalt
134 Kalvetunge
193 Kammerjunketuiles
200 Kandis
77 Kanel
23 Kanin med majs, sødskærm og popcorn
38 Karameltuiles
79 Kardemomme
40, 52, 60, 138 Karl den store
31, 66, 197 Karry
197 Karryblade
113 Kartoffelsifon
154 Kashmir
27 Keats
102 Kepaløg
24, 59, 78, 198 Kinesisk femkrydderi
85 Kinesisk persille
69 Kinesisk purløg
166 Kinesisk sennep
59 Knoldfennikel
199 Kogsalt
96 Kold rabarbergazpacho med tomatkerner og kvanis
118 Kolde pebermyntekugler
193 Koldskål med ymersne
82,174 Kommen
185 Kommentimian
85 Koriander
117 Krabbe
43 Krebs, krondild og akvavit
43 Krebsebisque
114 Krusemynte
138 Kruspersille
114 Krybende mynte
201 Kryddereddike
73 Krydderiblanding
89 Kryddernelliker
92 Kvan
96 Kvan-is
193 Kærnemælkssky
48 Laks på enebærgren
129, 130 Lang peber
99 Laurbær
100 Laurbærkirsebær
99 Laurus nobilis
161 Lavendelsalvie
123 Linné, Carl von
124 Lippia graveolens
117 Loppemynte
161 Lægesalvie
102, 105 Løg
105 Løgpuré
37 Løgskaller og røget rapsolie
105 Løgsorbise
129 Madagascarpeber
89 Magellan
199 Magnesiumsalt
23 Majs
81 Malabarkardemomme
16 Maltchips
52, 162 Malurt
59 Marathon
8, 60, 70, 89, 109 Marco Polo
100 Massageolie
166 Matthæusevangeliet
154 Maurer
15 Mayaer
200 Melassesukker
129 Meleguetapeber
35 Melissa officinalis
114 Mentha aquatica
114 Mentha crispa
114 Mentha piperita
117 Mentha pulegium
114 Mentha spicata
114 Mentha viridis
117 Menthol
123 Merian
52 Mexicansk estragon
190 Mexicansk vanilje
114 Minthe
200 Mjød
189 Montezuma
154 Morgenfrue
8 Moses
109 Moskus
169 Mrs., af Tewkesbury Clemens
161 Muscatelsalvie
200 Muscovado
109 Muskat
109 Muskatblomme
109 Muskatnød
166 Mustadarius
141 Mutagen
114 Mynte
117 Mynteolie
109 Myristica fragrans
110 Myristicin
81 Mysorekardemomme
200 Napoleon
110 Narkotikum
73 NASA
199 Natriumchlorid
90 Nellikeolie
81 Nepalesisk kardemomme
77 Nero
128 Niels Clauson-Kaas
121 Nigella
121 Nigella sativa
28 Ocimum americanum
27 Ocimum basilicum
28 Ocimum citriodorum
28 Ocimum gratissimum
28 Ocimum kilimandscharicium
28 Ocimum sanctum
105 Okse-mørbrad
105 Oksemørbrad på spyd med brændt porre
99 Olympiske Lege
133 Oraklet i Delphi
185 Orangetimian
123 Oregano
123 Oreganum
123 Origanum majorana
123 Origanum vulgare
200 Orleans-metode
19 Ouzo
200 Palmesukker
122 Panchphoron
127 Paprika
40, 154 Papyrus Ebers
35 Paracelsus
129 Paradiskorn
129 Peber
114 Pebermynte
118 Pebermyntecreme
133 Peberrod
99 Peneios
70 Perillablade
102 Perleløg
19 Pernod
114 Persephone
138 Persillade
138 Persille
138 Persillefrø
142 Persillegranité
84 Persillerod
141 Persillerod og røget marv
145 Peruviansk pebertræ
27 Pesto alla Genovese
138 Petroselinum crispa
138 Petroselinum neapolitanum
138 Petroselinum var. tuberosum
182 Pighvar med brunet smør, kakao-bønner og szechuanpeber
12 Pimenta dioica
15 Pimenta racemosa
19 Pimpinella anisum
129 Piper cubeba
129 Piper longum
129, 145 Piper nigrum
20, 35, 40, 52, 60, 67, 69, 89, 109, 114, 129, 138, 141, 150, 161, 166, 174, 185 Plinius
114 Pluto
24 Pocherede pærer
44 Pocheret kyllingebryst med fjordrejer, dild og æggeblomme
114 Poleimynte
114 Polygonum odoratum
189 Polynesisk vanilje
23 Popcorn
100 Prunus laurocerasus
149 Pære pocheret i mjød og rosa pe­ber
24 Pære, anis og brunet smør-iscreme
161 Pæresalvie
110, 198 Quatre-épices
110 Rabarberchutney
96 Rabarbersuppe
19 Raki
198 Ras el hanout
55 Rejeterrine med estragon, rug og små salater
19 Richard
37 Rimmet jomfruhummer med frisk bouillon og citronmelisse
201 Risvinseddike
138 Rodpersille
174 Romersk kommen
129, 145 Rosa peber
127 Rosenpaprika
150 Rosmarin
150 Rosmarinus officinalis
55 Rugbrødstuiles
52 Russisk estragon
60 Rygeost-pannacotta
145 Røde peberkorn
102 Rødløg
201 Rødvinseddike
20 Røget makrelrillette
142 Røget marv-croutoner
128 Røget paprika
37 Røget rapsolie
200 Rørsukker
60 Råkost af fennikel, blomster og rygeost
48 Råmarineret laks
200 Saccharum officinarum
154 Safflor
154 Safran
154 Safrankrokus
158 Safransyltede abrikoser, brød og luftig ganache
154 Safrantidsel
201 Sake
102 Salatløg
8 Salomons Højsang
199 Salt
199 Salthorst
161 Salvia divinorum
161 Salvia officinalis
162 Salvia officinalis ssp. Minor
161 Salvia sclorea
161 Salvie
31, 198 Sambal oelek
181 Sansho
166 Sareptasennep
194 Sashimi
145 Schinus molle
145 Schinus terebinthifolius
29 Scoville-grader
11 Sekundære indholdsstoffer
59 Sellerifrø
166 Sennep
170 Sennepscrust
169 Sennepsgrønt
173 Sennepsnougatine
170, 196 Sennepsolie
169 Sennepsplaster
170 Sennepsskum
48 Sevenbom
84 Shakespeare
201 Sherryeddike
181 Shichimi togarashi
95 Simon Pauli
166 Sinapsis alba
190 Skaldyrs-suppe
190 Skaldyrssuppe med kaffe og vanilje
102 Skalotteløg
40 Skærmdild
118 Slowcooked lammehals med myn­te, oliven og saltsyltet citron
15 Små kartoffelchips
129 Sort peber
166 Sort sennep
121 Sorte løgfrø
19 Spansk kørvel
102 Spansk løg
127 Spansk peber
162 Spansk salvie
162 Speltgnocchi med brunet smør og salvie
174 Spidskommen
63 Sprøde fennikler
24 Sprøde pærer
37 Stegt havtaske med citronkompot, løgskaller og røget rapsolie
15 Stegt hummer med allehåndesauce og honningkage
95 Stegt ungdue med kvan, rødbede og brombær
134 Stenbiderfrikassé med peberrods-sifon
199 Stensalt
181 Stikkende ask
19, 24 Stjerneanis
199 Sukker
200 Sukkerroe
200 Sukkerrør
145, 146 Sumak
154, 185 Sumerer
194 Sushi
16 Syltede rødbeder
106 Syltet løgsalat
89 Syzygium aromaticum
129, 178 Szechuanpeber
127 Sød peber
19 Sødskærm
31 Tabasco
52 Tagetes lucida
158 Tagine af lam og couscous
189 Tahitivanilje
181 Tandpinetræ
178 Te Tsung
74 Te-gelé
20 Terrine af makrel, grøn te og pastis
70 Thailandsk ingefær
109 Theodor Studiten
8, 19, 138, 174 Theofrastos
78 Thorah
185 Thymus capitatans
185 Thymus citriodorus
185 Thymus serpyllum
185 Thymus vulgaris
99 Tiberius
185 Timian
185 Timianhonning
186 Timianolie
78 Tonkabønne
190 Tonkabønnekstrakt
170 Torsk med det hele + et twist
73 Torsketatar
145 Toxicodendron radicans
92 Tryggvason, Olav
102 Træløg
146 Tun-blackening
47, 67, 85, 122 Tutankhamon
78 Type 2-sukkersyge
174 Tyrkisk kommen
117 Tzatziki og krabbe på en anderle­des måde
73 Tørret ingefær
127 Ungarn
114 Vandmynte
190 Vanilin
193 Vaniljeeddikeskum
190 Vaniljesukker
189 Vanilla planifolia
189 Vanilla tahitensis
113 Varm hirsegrød med muskatblom­me og mælkeskum
27 Venus
141 Verdens nemmeste persillesuppe
95 Vermouth
133 Vestlig wasabi
89 Vietnam
114 Vietnamesisk koriander
114 Vietnamesisk mynte
200 Vineddike
186 Virgil
157 Vitamin B2
27 Voodookultur
133, 194 Wasabi
194 Wasabia japonica
89 Worcestersauce
193 Ymersne
181 Zanthoxylum americanum
178 Zanthoxylum piperitum
178 Zanthoxylum simulans
70 Zingiber officinale
102 Zittauerløg
78 Zubrovka
74 Æble/jordskokkekompot
48 Æble/peberrodscreme
44 Æblecharlotte parfumeret med dildfrø og calvados
165 Æblemos med salvie og friske has­selnødder
44 Æblemousse
114 Æblemynte
95 Æbler og svampe
201 Æblevin
174 Ægyptisk kommen
102 Ægyptisk luftløg

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Krydderier & kokkerier (2006)