Side |
|
|
Opskrifter |
Opskriftsforfatter |
223 |
|
|
Aborrefileter i hvidvin (Eglifilets in Weisswein) |
|
209 |
|
|
Abrikosknödel (Marillenknödel) |
|
590, 591 |
|
|
Afdryppet yoghurt med agurker (Tzatziki) |
|
371 |
|
|
And à l'orange (Canard a l'orange) |
|
161 |
|
|
And i kaperssauce (Kaczka pieczona) |
|
371 |
|
|
Andeconfit (Confit de canard) |
|
524, 525 |
|
|
Antipasti |
|
477 |
|
|
Appelsinbudding (Flan de naranja) |
|
237 |
|
|
Arme riddere på æggesnaps (Armer Ritter auf Weinschaumsaucc) |
|
563 |
|
|
Artiskokbunde som i Venedig (Carciofi alla veneziana) |
|
594 |
|
|
Artiskokker som i Konstantinopel (Angináres alá Politá) |
|
456 |
|
|
Asturisk bønnegryde (Fabada asturiana) |
|
596, 597 |
|
|
Auberginegratin (Moussakás) |
|
590, 591 |
|
|
Auberginepuré (Melitzanosaláta) |
|
200 |
|
|
Barderet fasan (Fasan im Speckhemd) |
|
428 |
|
|
Bedstemors æblekage (Gateau 'Grandmère') |
|
154 |
|
|
Benløse fugle med svampefyld (Zrazy duszone z grzybami) |
|
159 |
|
|
Bigos (Bigos) |
|
524, 525 |
|
|
Blandet, friteret fisk (Fritto misto di pesce) |
|
263 |
|
|
Blommekage (Pflaumenkuchen) |
|
561 |
|
|
Blæksprutter som i Neapel (Calamaretti alla napoletana) |
|
250 |
|
|
Blå ørred (Forelle Blau) |
|
293 |
|
|
Blåmuslinger i hvidvin (Mosselen in Witte Wijn) |
|
307 |
|
|
Blåmuslinger i hvidvin (Moules au vin blanc) |
|
142, 143 |
|
|
Bof stroganoff (Bef Stroganoff) |
|
145 |
|
|
Boghvedegrød med champignoner og løg (Gretschnewaja Kascha) |
|
137 |
|
|
Boghvedepandekage (Blini) |
|
157 |
|
|
Boghvedepudding (Budyngryczany) |
|
497 |
|
|
Boller af klipfisk (Bolinhos de bacalhau) |
|
526 |
|
|
Bolognese sauce (Ragù alla bolognese) |
|
595 |
|
|
Bondesalat (Horiátiki saláta) |
|
41 |
|
|
Braiseret kalkun (Traditional Braised Turkey) |
|
142 |
|
|
Braiseret oksesteg (Gowjadina Tuschonaja) |
|
252 |
|
|
Brasede kartofler (Bratkartoffeln) |
|
73 |
|
|
Brombærfromage (Blackberry Mousse) |
|
244 |
|
|
Brunet kalveskank (Abgebräunte Kalbshaxe) |
|
122 |
|
|
Brød med fyld af fisk og kød (Kalakukko) |
|
237 |
|
|
Brød med skinke og spejlæg (Strammer Max) |
|
73 |
|
|
Brødkage (Gurr Cake) |
|
236 |
|
|
Brødsuppe (Brotsuppe) |
|
616 |
|
|
Bulgursalat (Kisir) |
|
125 |
|
|
Bygbrød (Ohraleipä) |
|
157 |
|
|
Byggrynssuppe (Krupnik) |
|
383 |
|
|
Bøf i snor (Boeuf à la ficelle) |
|
108 |
|
|
Bøf Lindstrøm (Biff Lindstrom) |
|
531 |
|
|
Båndpastaer med trøfler (Tagliatelle coi tartufi) |
|
524 |
|
|
Carpaccio af oksefilet (Carpaccio) |
|
477 |
|
|
Catalansk crème (Crema catalana) |
|
372 |
|
|
Champignoner som i Grækenland (Champignons à la grecque) |
|
430 |
|
|
Chokoladebudding (Bavarois au chocolat) |
|
437 |
|
|
Chokolademousse (Mousse au chocolat) |
|
41 |
|
|
Christmas Pudding (Christmas Pudding) |
|
616 |
|
|
Cigaret-börek (Sigara Böregi) |
|
430 |
|
|
Clafoutis med kirsebær (Clafoutis aux cérises) |
|
46 |
|
|
Club 21, drink (Club 21) |
|
300 |
|
|
Cocktail med Apricot Brandy (Apricot Brandy) |
|
340 |
|
|
Communard drink (Communard) |
|
619 |
|
|
Courgette-beignets med yoghurt-sauce (Yogurtlu Kabak KIzartmasl) |
|
594 |
|
|
Courgettefrikadeller (Kolokithokeftédes) |
|
591 |
|
|
Creme af røget fiskerogn (Taramosaláta) |
|
430 |
|
|
Cremesauce (Crème anglaise) |
|
359 |
|
|
Cremet blomkålssuppe (Crème Dubarrv) |
|
196 |
|
|
Culotte som i Wien (Wiener Tafelspitz) |
|
207 |
|
|
Dessertomelet (Kaiserschmarrn) |
|
106, 107 |
|
|
Dildsild (Dillsill) |
|
13 |
|
|
Djævelske lammenyrer (Devilled Kidneys) |
|
554 |
|
|
Djævlehøne (Pollo alla diavola) |
|
372 |
|
|
Dronningetarteletter (Bouchées à la reine) |
|
382 |
|
|
Entrecote som i Bordeaux (Entrecôte bordelaise) |
|
51 |
|
|
Farsere( høne (Howtowdie) |
|
562, 563 |
|
|
Farserede peberfrugter (Peperoni imbottiti) |
|
372 |
|
|
Farserede tomater (Tomates farcies) |
|
130 |
|
|
Fattigmandskaviar (Baklaschannaja Ikra) |
|
211 |
|
|
Fedtkogte fastelavnsboller (Faschingskrapfen) |
|
125 |
|
|
Finsk julebrød (Joululimppu) |
|
13 |
|
|
Fisk i karryris (Kedgeree) |
|
97 |
|
|
Fiskeboller (Fiskeboller) |
|
97 |
|
|
Fiskebudding (Fiskepudding) |
|
97 |
|
|
Fískefars (Fískefars) |
|
50, 51 |
|
|
Fiskefileter på spinatbund (Fish Tobermory) |
|
493 |
|
|
Fiskegryde som i Algarve (Caldeirada à algarvia) |
|
141 |
|
|
Fiskesoljanka (Rybnaja SoIjanka) |
|
181 |
|
|
Fiskesuppe (Halászlé) |
|
593 |
|
|
Fiskesuppe (Kakaviá) |
|
223 |
|
|
Fjeldørred som i Genève (Saibling auf Genler Art) |
|
362363 |
|
|
Fjerkræterrine (Terrine de foie de volaille) |
|
612, 613 |
|
|
Fladbrød (Pide) |
|
103 |
|
|
Fladbrød (Lefse) |
|
125 |
|
|
Fladbrød (Näkkileipä) |
|
316, 317 |
|
|
Flamsk gryderet med oksekød (Carbonnades flamandes) |
|
110 |
|
|
Fletning af gærdej (Vetelängd) |
|
41 |
|
|
Flæskefars med salvie og løg (Pork Sage and Onion Stuffing) |
|
288 |
|
|
Flæskepandekager (Spekpannekoek) |
|
80, 81 |
|
|
Flæskesteg med svær |
|
183 |
|
|
Foie gras stegt på panden (Libamáj) |
|
358 |
|
|
Forårssuppe (Potage printanier) |
|
236 |
|
|
Frikadeller (Frikadellen) |
|
316 |
|
|
Frikadeller i ølsauce (Ballekes à la bière) |
|
33 |
|
|
Friteret fisk med pommes frites (Fish and Chips) |
|
609 |
|
|
Friturestegte boller af gærdej (Loukoumádes) |
|
563 |
|
|
Friturestegte courgetteblomster (Fiori di zucchini fritti) |
|
62 |
|
|
Frugtbrød (Traditional Barm Brack) |
|
201 |
|
|
Fyldt harefilet i madeira sauce (Gefüllte Hasenfilets in Madeira-Sauce) |
|
138 |
|
|
Fyldt kål (Farschirovannaja Kapusta) |
|
160 |
|
|
Fyldt roastbeef (Nadziewany rostbef) |
|
524, 525 |
|
|
Fyldte blæksprutter (Seppie ripiene) |
|
531 |
|
|
Fyldte cannelloni (Cannelloni ripieni) |
|
187 |
|
|
Fyldte peberfrugter (Töltött paprika) |
|
189 |
|
|
Fyldte pærer (Töltött korte) |
|
201 |
|
|
Gemsekølle i vinsauce (Gamsschlegel in Weinsauce) |
|
533 |
|
|
Gnocchi på romersk vis (Gnocchi alla romana) |
|
220 |
|
|
Grandopskrift på rösti (Rösti) |
|
562, 563 |
|
|
Gratinerede auberginer (Parmigiana di melanzane) |
|
308 |
|
|
Gratineret julesalat (Les chicons au gratin) |
|
168 |
|
|
Gratineret skinke med asparges (Zapecená sunka plncná chrstem) |
|
93 |
|
|
Gravet laks (Gravet laks) |
|
524, 525 |
|
|
Grillede jomfruhummere (Scampi alla griglia) |
|
353 |
|
|
Grillede sardiner (Sardines grillées) |
|
495 |
|
|
Grillede sardiner med peberfrugter (Sardinhas assadas com pimentos) |
|
93 |
|
|
Grillet laks (Ristet laks) |
|
384 |
|
|
Grillet svinekød (Grillades de porc) |
|
160 |
|
|
Grisetæer i gelé (Nózki wieprzowe w galarecie) |
|
288 |
|
|
Grunddej til pannekoeken (Pannnekoeken) |
|
530 |
|
|
Grundopskrift på frisk pasta (Pasta fresca) |
|
572, 573 |
|
|
Grundopskrift på iscreme (Gelati) |
|
219 |
|
|
Grundopskrift på ostefondue (Neuchâtel-fondue) |
|
432 |
|
|
Grundopskrift på pandekager (Crêpes) |
|
520, 521 |
|
|
Grundopskrift på pizzadej (Pizza) |
|
133 |
|
|
Grundopskrift til pelmeni (Pelmeni) |
|
132 |
|
|
Grundopskrift til pirogger (Pirogger) |
|
534, 535 |
|
|
Grundopskrift til polenta (Polenta) |
|
382, 383 |
|
|
Gryden over ilden (Pot-au-feu) |
|
456 |
|
|
Gryderet fra Madrid (Cocido madrileño) |
|
256 |
|
|
Gryderet fra Pichelstein (Pichelsteiner Topf) |
|
161 |
|
|
Gryderet med and (Rossolnik) |
|
274 |
|
|
Grøn sauce fra Frankfurt (Frankfurter grüne Sauce) |
|
490, 491 |
|
|
Grøn suppe (Caldo verde) |
|
256 |
|
|
Grønkål med hjernepølse (Grünkohl mit Pinkel) |
|
27 |
|
|
Grønsager i stærk sennepsmarinade (Hot Mustard Pickle) |
|
562 |
|
|
Grønsagsfondue (Bagna cauda) |
|
389 |
|
|
Grønsagsgryde (Ratatouille) |
|
286 |
|
|
Grønsagsgryde fra Leiden (Hutspot met klapstuk) |
|
471 |
|
|
Grønsagsragout fra La Mancha (Pisto manchego) |
|
50 |
|
|
Grønsagssuppe med fårekød (Hotch Potch) |
|
50 |
|
|
Grønsagssuppe med lam (Lady Tillypronie's Scotch Broth) |
|
226 |
|
|
Guf fra Basel (Leckerli fra Basel) |
|
462, 463 |
|
|
Guldbrasen indbagt i salt (Dorada a la sal) |
|
257 |
|
|
Gule ærter (Erbsensuppe) |
|
184 |
|
|
Gullasch i gryde (Bográcsgulyás) |
|
188 |
|
|
Gundel pandekager (Palacsinta Gundel módra) |
|
183 |
|
|
Gåselår (Libacomb) |
|
48 |
|
|
Haggis (Haggis) |
|
173 |
|
|
Halusky (Halusky) |
|
370 |
|
|
Hane i rødvin (Coq au vin) |
|
556 |
|
|
Hareragout (Lepre in salmi) |
|
462 |
|
|
Havets syngespil (Zarzuela) |
|
53 |
|
|
Havregrød (Porridge) |
|
53 |
|
|
Havremelskager (Oatcakes) |
|
560 |
|
|
Havtaske i hvidvin (Coda di rospo in umido) |
|
237 |
|
|
Helsebrød fra Hamborg (Hamburger Kraftbrot) |
|
455 |
|
|
Helstegt pattegris (Cochinillo asado) |
|
181 |
|
|
Helstegt sandart (Fogas egészben sütve) |
|
46 |
|
|
Het Pint - drink (Het Pint) |
|
46 |
|
|
Highland Cordial - drink (Highland Cordial) |
|
145 |
|
|
Hjemmelavet kvas (Kvas Domaschnij) |
|
138, 139 |
|
|
Hjemmelavet surkål (Kislaja Kapusta Domaschnij) |
|
60 |
|
|
Hjertemuslinger med bacon (Cockles and Bacon Rashers) |
|
201 |
|
|
Hjortekoteletter med rørhatte (Hirschkoteletts mit Steinpilzen) |
|
201 |
|
|
Hjorteryg som i Montafon (Montafoner Hirschrücken) |
|
258 |
|
|
Hollandaise sauce (Sauce hollandaise) |
|
299 |
|
|
Honningkage (Ontbijtkoek) |
|
267 |
|
|
Honningprint fra Aachen (Aachener Printen) |
|
61 |
|
|
Hummer som i Dublin (Dublin Lawyer) |
|
614 |
|
|
Hummus, kikærtepuré (Humus) |
|
159 |
|
|
Hvidkålsrouletter (Golabki) |
|
469 |
|
|
Hvidløgsmayonnaise (Allioli) |
|
354 |
|
|
Hvidløgssauce (Aioli) |
|
456 |
|
|
Hvidløgssuppe (Sopa de ajo) |
|
555 |
|
|
Høne Marengo (Pollo alla Marengo) |
|
370 |
|
|
Hønsegryde (Poule au pot) |
|
592, 593 |
|
|
Hønsekødssuppe med ægge-citronsauce (Kotósoupa as golémono) |
|
185 |
|
|
Hønsepörkölt (Csirskepörkölt) |
|
619 |
|
|
Imamens henrykkelse - farserede auberginer (imam Bayildi) |
|
362, 363 |
|
|
Indbagt postej (Pâté en croûte) |
|
289 |
|
|
Ingefærpandekager (Gemberpannekoek) |
|
69 |
|
|
Irsk kaffe (Irish Coffee) |
|
58 |
|
|
Irsk nationalret (Dublin Coddle) |
|
73 |
|
|
Irsk sodabrød (Irish Soda Bread) |
|
59 |
|
|
Irsk stuvning (Irish Stew) |
|
69 |
|
|
Irsk Whisker trifli (Irish Whiskey Trifle) |
|
109 |
|
|
Janssons fristelse (Jansson's frestelse) |
|
463 |
|
|
Jomfruhummere med hvidløgssauce (Langostinos al ajillo) |
|
262 |
|
|
Jordbærkvark (Erdbeerquark) |
|
123 |
|
|
jordbærmousse (Mansikkalumi) |
|
267 |
|
|
Julehonningkager (Elisen-Lebkuchen) |
|
373 |
|
|
Kalvefrikassé (Blanquette de veau) |
|
316 |
|
|
Kalvegryde fra Westmalle (L'étuvée de Westmalle) |
|
221 |
|
|
Kalvegryde fra Zürich (Zürcher Geschnetzeltes) |
|
550 |
|
|
Kalvekød med tunfiskesauce (Vitello tonnato) |
|
553 |
|
|
Kalvelever som i Venedig (Fegato alle veneziana) |
|
184 |
|
|
Kalvepörkölt (Borjúporkölt) |
|
552 |
|
|
Kalveschnitzler med skinke og salvia (Saltimbocca alla romana) |
|
552, 553 |
|
|
Kalveskank som i Milano (Ossohucco alla milanese) |
|
373 |
|
|
Kanin i sennepssauce (Lapin à la moutarde) |
|
363 |
|
|
Kaninterrine (Terrine de lapin) |
|
430, 431 |
|
|
Karamelbudding (Crème caramel) |
|
168 |
|
|
Karpe i gelé (Kapr v aspire) |
|
533 |
|
|
Kartofelgnocchi (Gnocchi di patate) |
|
57 |
|
|
Kartoffelbrød (Boxty Bread) |
|
252 |
|
|
Kartoffelkager (Reibekuchen) |
|
57 |
|
|
Kartoffelpandekager (Boxty Pancakes) |
|
308 |
|
|
Kartoffelpuré rosenkål og gulerødder (Stoemp aux choux de Bruxelles et carottes) |
|
252 |
|
|
Kartoffelsalat (Kartoffelsalat) |
|
177 |
|
|
Kartoffelsuppe (Bramborová polévka) |
|
62, 63 |
|
|
Kartoffelæblekage (Potato Apple Cake) |
|
41 |
|
|
Kastanie- og æblefyld (Chestnut and Apple Stuffing) |
|
157 |
|
|
Kasza fra Krakow (Kasza krakowska) |
|
338, 340 |
|
|
Kir (Kir) |
|
341 |
|
|
Kir Roval (Kir Royal) |
|
264 |
|
|
Kirsebærtærte fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte) |
|
227 |
|
|
Kirsebærtærte fra Zug (Zuger Kirschtorte) |
|
146 |
|
|
Kissel af blåbær (Kissel is Tscherniki) |
|
141 |
|
|
Klar fiskesuppe (Ucha) |
|
497 |
|
|
Klipfisk med fløde (Bacalhau coro natas) |
|
95 |
|
|
Klipfiskegratin (Klippfiskegratin) |
|
209 |
|
|
Knödel af gærdej (Germknödel) |
|
93 |
|
|
Kogt laks (Kokt laks) |
|
453 |
|
|
Kold grønsagssuppe (Gazpacho) |
|
314 |
|
|
Kotelet af ungt vild-svin i Maury da Mas Amiel (Côtes de marcassin au Maury du Mas Amiel) |
|
264 |
|
|
Krans fra Frankfurt (Frankfurter Kranz) |
|
51 |
|
|
Krybskyttegryde (Poacher's Pot) |
|
299 |
|
|
Krydrede mandelsmåkager (Janhagel) |
|
142 |
|
|
Krydret oksehale med boghvede (Buschi Hwosti s Kaschei) |
|
209 |
|
|
Kvarkknödel (Topfenknödel) |
|
142 |
|
|
Kyllingekotelet Kiev (Kotlety po-Kiewski) |
|
177 |
|
|
Kød i øl som i Bøhmen (Pivní gulas) |
|
108 |
|
|
Kødbolle (Köttbullar) |
|
62 |
|
|
Kål i kartoffelpuré (Colcannon) |
|
286 |
|
|
Kålgryde (Stamppot) |
|
138 |
|
|
Kålschnitzel (Kapustnye Kotlety) |
|
140 |
|
|
Kålsuppe (Sweschije Schtschi) |
|
374, 375 |
|
|
Kaapéer (Canapés) |
|
22 |
|
|
Lammegryde (Hot Pot) |
|
244 |
|
|
Lammekølle fra Mecklenburg (Mecklenburger Lammkeule) |
|
59 |
|
|
Lammenyrer i sennepssauce (Lamb's Kidneys with Mustard Sauce) |
|
500 |
|
|
Lammeragout (Ensopado de borrego) |
|
553 |
|
|
Lammesteg (Agnello arrosto) |
|
125 |
|
|
Landbrød af rugmel (Ruisleipä) |
|
362, 363 |
|
|
Landpostej (Pâté de campagne) |
|
531 |
|
|
Lasagne (Lasagne al forno) |
|
257 |
|
|
Lidt af det hele (Leipziger Allerlei) |
|
257 |
|
|
Linsegryde (Linseneintopf) |
|
173 |
|
|
Liptauer ost (Liptos sk syr) |
|
95 |
|
|
Lutefisk (Lutefisk) |
|
352 |
|
|
Lyserød guldbrasen som i Provence (Dorade rose à la provençale) |
|
524 |
|
|
Løg i hvidvin (Cipolline al vino bianco) |
|
359 |
|
|
Løgsuppe (Soupe à l'oignon) |
|
251 |
|
|
Majrødspætter fra Finkenverder (Finkenwerder Maischollen) |
|
268 |
|
|
Marcipan (Marzipan) |
|
210 |
|
|
Marengsbjerge fra Salzburg (Salzburger Nockerln) |
|
495 |
|
|
Marinerede sardiner (Sardinhas de escabeche) |
|
130 |
|
|
Marinerede svampe (Marinovannyje Griby) |
|
501 |
|
|
Marineret kalvelever (Iscas corn alas) |
|
171 |
|
|
Marineret karpe (Kapr marinovany) |
|
291 |
|
|
Matjessalat (Maatjessia) |
|
291 |
|
|
Matjessild med grønne bønner (Maatjes met groene Bonen) |
|
590, 591 |
|
|
Mezédes (Mezédes) |
|
542 |
|
|
Minestrone fra Milano (Minestrone alla milanese) |
|
561 |
|
|
Mixed grill af fisk (Grigliata mista di pascc) |
|
245 |
|
|
Mortensgås (Martinsgans) |
|
531 |
|
|
Muslingepastaer med valnøddesauce (Conchiglie alle noci) |
|
61 |
|
|
Muslinger i vinsauce (Mussels in Wine Sauce) |
|
307 |
|
|
Muslinger tilberedt som kylling (Moules à la poulette) |
|
353 |
|
|
Muslingeret fra Charente (Mouclade charentaise) |
|
46 |
|
|
Mælk til ældre herrer - drink (Uld Man's Milk) |
|
123 |
|
|
Nedgravet lam (Nedgravet lam) |
|
477 |
|
|
Nonnesuk (Suspiros de monja) |
|
609 |
|
|
Nøddesnitter (Baklawas) |
|
196 |
|
|
Oksebov med rodfrugter (Schulterscherzel mit Wurzelgemüse) |
|
160 |
|
|
Oksefilet med svampe (Wolowina z grzybami) |
|
58 |
|
|
Oksehaleragout (Irish Oxtail Stew) |
|
128 |
|
|
Oksekødssalat (Salat is Gowjadiny) |
|
372 |
|
|
Oksetunge i madeira (Langue de boeuf madère) |
|
591 |
|
|
Oliestegt fåreost (Saganáki) |
|
361 |
|
|
Omelet med trøfler (Omelette aux truffes) |
|
265 |
|
|
Ostekage (Käsekuchen) |
|
110 |
|
|
Ostekage (Ostkaka) |
|
283 |
|
|
Ostekartofler (Kaasaardappelen) |
|
259 |
|
|
Ostespätzle (Käse-Spätzle) |
|
599 |
|
|
Ottearmet blæksprutte i vin (Ktapódi krassáto) |
|
595 |
|
|
Ovnbagte grønsager (Briámi) |
|
471 |
|
|
Ovnbagte grønsager (Escalivada) |
|
561 |
|
|
Ovnbraiseret tunfisk (Tonno stufato) |
|
466, 467 |
|
|
Paella fra Valencia (Paella valenciana) |
|
288, 289 |
|
|
Pandekager med sirup (Strooppannekoek) |
|
171 |
|
|
Paneret karpe (Kapr smazeny) |
|
571 |
|
|
Panettone (Panettone) |
|
187 |
|
|
Paprikakylling (Paprikas csirke) |
|
542, 543 |
|
|
Pasta og bønner (Pasta e fagioli) |
|
555 |
|
|
Perlehøne i hvidvin (Faraona al vino bianco) |
|
359 |
|
|
Pesto (Pistou) |
|
526 |
|
|
Pesto basilikumsauce fra Genua (Pesto alla genovese) |
|
132 |
|
|
Pirogger med hakket kød (Piroschki s Mjasom) |
|
132 |
|
|
Pirogger med kvark (Piroschki s Tworogom) |
|
625 |
|
|
Pocherede æg med yoghurt (Çilbur) |
|
535 |
|
|
Polenta med fontina (Polenta e fontina) |
|
535 |
|
|
Polenta med gorgonzola (Polenta con gorgonzola) |
|
619 |
|
|
Porrer i olivenolie (Zeytinyagli Pirasa) |
|
51 |
|
|
Porresuppe med hønsekød (Cock-a-Leekie) |
|
493 |
|
|
Portugisisk gryderet med kød (Cozido à portuguesa) |
|
361 |
|
|
Poullard i halvsorg (Poularde en demi-deuil) |
|
354 |
|
|
Provencalsk fiskesuppe (Bouillabaisse) |
|
359 |
|
|
Provencalsk grønsagssuppe med pesto (Soupe au pistou) |
|
23 |
|
|
Pudding med oksekød og nyrer (Steak and Kidney Pudding) |
|
431 |
|
|
Pærer i rødvin (Poires au vin rouge) |
|
396, 397 |
|
|
Quiche lorraine (Quiche lorraine) |
|
315 |
|
|
Ragout af ungt vild-svin med øl fra Feignes (Ragoût de marcassin ä la Super des Fagnes) |
|
531 |
|
|
Ravioli |
|
524, 525 |
|
|
Rejer med olie og hvidløg (Gamberetti aglio e olio) |
|
544 |
|
|
Rejerisotto (Risotto di gamberetti) |
|
1o7 |
|
|
Rejesalat (Räksallad) |
|
274 |
|
|
Ribben med surkål og sludrevin (Frankfodder Gebabbel) |
|
110 |
|
|
Ribsgelé med vaniljesauce (Vinbärskräm med vaniljsås) |
|
545 |
|
|
Ris med grønne asparges (Risotto con asparagi verdi) |
|
465 |
|
|
Ris med skorpe (Arroz con costra) |
|
545 |
|
|
Ris med ærter (Risi e bisi) |
|
465 |
|
|
Risfad med fisk som i Murtin (Caldero murciano) |
|
545 |
|
|
Risotto som i Milano (Risotto alla milanese) |
|
616 |
|
|
Rispilaf (iç Pilav) |
|
518 |
|
|
Ristet hvidløgsbrød (Bruschetta) |
|
47 |
|
|
Rob Roy - drink (Rob Roy) |
|
120 |
|
|
Rogn som appetitvækker (Rogn) |
|
120 |
|
|
Rognsmør (Mätivoi) |
|
251 |
|
|
Rollmops (Rollmops) |
|
287 |
|
|
Rosinkage (Poffert) |
|
125 |
|
|
Rugbrød (Hiivaleipä) |
|
79 |
|
|
Rulleål |
|
147 |
|
|
Russisk charlotte (Charlottka) |
|
129 |
|
|
Russisk kartoffelsalat (Kartofelnyj Salat po-russki) |
|
146 |
|
|
Russisk påskedessert (Pascha) |
|
129 |
|
|
Russiske æg (Jaiza po-russki) |
|
227 |
|
|
Rüeblitorte fra Aargau (Aargauer Rüeblitorte) |
|
35 |
|
|
Rype i rødvinssauce (Grouse in Red Wine Sauce) |
|
531 |
|
|
Rød linguine med hvidløg og olivenolie (Linguine rosse con aglio e olio) |
|
107 |
|
|
Rødbedesalat (Rödbetsallad) |
|
140 |
|
|
Rødbedesuppe (Boghvedepandekage) |
|
68 |
|
|
Rødgrød med Baileys (Irish Fruit Delight) |
|
27 |
|
|
Rødkålssalat (Pickled Red Cabbage) |
|
101 |
|
|
Røget rensdyrhjerte i flødesauce (Røkt reinsdyrhjerte i fløtesaus) |
|
247 |
|
|
Røræg med brislinger fra Kiel (Rührei mit Kieler Sprotten) |
|
221 |
|
|
Rösti fra Bern (Berner Rösti) |
|
389 |
|
|
Rå grønsager (Crudités) |
|
570 |
|
|
Sabayone (Zabaione) |
|
213 |
|
|
Sachertorte (Sachertorte) |
|
477 |
|
|
Sad, krydret risengrød (Arroz con leche) |
|
533 |
|
|
Safrangnocchi som på Sardinien (Gnocchi alla zafferano) |
|
560 |
|
|
Salat med alt godt fra havet (Insalata frutti di mare) |
|
123 |
|
|
Salat med skovsvampe (Sienisalaatti) |
|
372, 373 |
|
|
Salat som i Nice (Salade niçoise) |
|
101 |
|
|
Samernes rensdyrragout (Bidos) |
|
181 |
|
|
Sandart på Gundels facon (Fogas Gundel módra) |
|
352 |
|
|
Sauterede kammuslinger (Coquilles Saint-Jacques sautées) |
|
563 |
|
|
Sauterede peberfrugter og tomater (Peperonata) |
|
553 |
|
|
Schnitzel af svinekød i Marsala (Scaloppine di maiale al marsala) |
|
47 |
|
|
Scotch Flip: drink (Scotch Flip) |
|
46 |
|
|
Scotch Sour - drink (Scotch Sour) |
|
208 |
|
|
Servietknödel (Serviettenknödel) |
|
341 |
|
|
Short-Drink med pernod og vodka (Short-Drink med pernod og vodka) |
|
341 |
|
|
Short-Drink med pernod, sherry og gin (Short-Drink med pernod, sherry og gin) |
|
133 |
|
|
Sibiriske pelmeni (Pelmeni Sibirskie) |
|
128 |
|
|
Sild (Seljodki) |
|
168 |
|
|
Skinke fra Prag i Bourgogne (Skinke fra Prag i bourgogne) |
|
168, 169 |
|
|
Skinke fra Prag i brøddej (Prazská sunka) |
|
50 |
|
|
Skinke og kuller (Ham and Haddock) |
|
168 |
|
|
Skovfoged-skinke (Strapacky lesnicka) |
|
258 |
|
|
Slikasparges (Stangenspargel) |
|
265 |
|
|
Smørcreme (Buttercreme) |
|
84 |
|
|
Smørrebrød: dyrlægens natmad |
|
84 |
|
|
Smørrebrød: fiskefilet med remoulade |
|
84 |
|
|
Smørrebrød: frikadelle |
|
84 |
|
|
Smørrebrød: gammel ost |
|
84 |
|
|
Smørrebrød: gravlaks med rævesauce |
|
84 |
|
|
Smørrebrød: kogt oksebryst |
|
84 |
|
|
Smørrebrød: kryddersild |
|
84 |
|
|
Smørrebrød: leverpostej |
|
84 |
|
|
Smørrebrød: marineret sild pa fedtebrød |
|
85 |
|
|
Smørrebrød: rejesalat |
|
85 |
|
|
Smørrebrød: ribbenssteg med rødkål |
|
85 |
|
|
Smørrebrød: rullepølse |
|
85 |
|
|
Smørrebrød: russisk salat |
|
85 |
|
|
Smørrebrød: røget laks |
|
83 |
|
|
Smørrebrød: røget laks med grønne asparges |
|
85 |
|
|
Smørrebrød: røget sild |
|
83 |
|
|
Smørrebrød: røget skinke med æggeblomme og løg |
|
82, 85 |
|
|
Smørrebrød: røget ål med røræg |
|
85 |
|
|
Smørrebrød: skinke med italiensk salat |
|
85 |
|
|
Smørrebrød: sol over Gudhjem |
|
85 |
|
|
Smørrebrød: tatar med garniture |
|
361 |
|
|
Små brød med trøfler (Petits pains aux truffes) |
|
15 |
|
|
Små fyldte kager (Eccles Cakes) |
|
295 |
|
|
Små rosinbrød (Krenteweggen) |
|
217 |
|
|
Små schweiziske ostetarteletter (Schweizer Käsetörtchen) |
|
342 |
|
|
Sneglesmør (Beurre d'escargot) |
|
430 |
|
|
Sneæg (Oeufs à la neige) |
|
609 |
|
|
Soda sager på ske (Gliká koutalioú) |
|
245 |
|
|
Somave fra Pfalz (Pfälzer Saumagen) |
|
471 |
|
|
Sommergrønsager (Samfaina) |
|
262 |
|
|
Sommerlig frugtsalat (Sommerlicher Obstsalat) |
|
428 |
|
|
Sorbet af grønne æbler (Sorbet pomme verte) |
|
428 |
|
|
Sorbet af røde æbler (Sorbet pomme rouge) |
|
464, 465 |
|
|
Sort ris (Arroz negro) |
|
430 |
|
|
Soufflé med Grand Marnier (Soufflé au Grand Marnier) |
|
298, 299 |
|
|
Speculaas (Speculaas) |
|
600, 601 |
|
|
Spid med kød (Souvlákia) |
|
471 |
|
|
Spinat med rosiner og pinjekerner (Espinacas con pasas y piñones) |
|
533 |
|
|
Spinat-ricotta-gnocchi (Malfatti) |
|
13 |
|
|
Sprødt flæsk med spejlæg (Ham and Eggs) |
|
259 |
|
|
Spätzle (Spätzle) |
|
501 |
|
|
Steak som på Lissabons caféer (Bife a café) |
|
477 |
|
|
Stegt budding (Leche frita) |
|
370 |
|
|
Stegt foie gras (Escalopes de foie gras) |
|
107 |
|
|
Stegt gedde (Stekt Gadda) |
|
353 |
|
|
Stegt havtaske (Rôti de lotte) |
|
177 |
|
|
Stegt hvidløgsbrød (Topinky) |
|
245 |
|
|
Stegt kanin (Kaninchenbraten) |
|
120 |
|
|
Stegt rogn (Paistettu mätia) |
|
384 |
|
|
Stegt svinekam (Rôti de porc) |
|
262 |
|
|
Stegte æbler med abrikossauce (Bratäpfel mit Aprikosensauce) |
|
492 |
|
|
Stensuppe (Sopa de pedra) |
|
132 |
|
|
Stor sibirisk fiskepirog (Rybnik) |
|
53 |
|
|
Store småkager bagt med smør (Shortbread) |
|
173 |
|
|
Strapacky (Strapacky) |
|
263 |
|
|
Streuselkager med kvark (Quark-Streuselkuchen) |
|
139 |
|
|
Stuvede gulerødder med ingefær (Morkov s Imbirem) |
|
524, 525 |
|
|
Stuvet fennikel (Finocchi stufati) |
|
354 |
|
|
Stærk sauce til fiskesuppe (Rouille) |
|
135 |
|
|
Stør i champagne (Osetrina Varjonaja) |
|
542 |
|
|
Suppe fra Pavia (Zuppa pavese) |
|
592, 593 |
|
|
Suppe med hvide bønner (Fasoláda) |
|
543 |
|
|
Suppe på indmad som i Piemonte (Minestra di trippa alla piemontese) |
|
493 |
|
|
Suppe som i Alentejo (Sopa a alentejana) |
|
235 |
|
|
Surdej (Saurteig) |
|
254 |
|
|
surkål (Sauerkraut) |
|
140 |
|
|
Surkålssuppe (Kislyc Schtschi) |
|
244 |
|
|
Sursteg fra Rhinområdet (Rheinischer Sauerbraten) |
|
524, 525 |
|
|
Sursøde auberginer (Caponata) |
|
130 |
|
|
Svampe i syrnet fløde (Griby w Smetane) |
|
133 |
|
|
Svampepelmeni (Pelmeni s Gribami) |
|
108 |
|
|
Svensk biksemad (Pytt i panna) |
|
385 |
|
|
Svinekoteletter i alufolie (Côtes de porc en papillote) |
|
316 |
|
|
Svinekoteletter med Leffe-Øl (Côtes de porc ä la Leffe) |
|
618, 619 |
|
|
Syltede grønsager (Karisik Turnu) |
|
27 |
|
|
Syltede løg (Pickled Onions) |
|
109 |
|
|
Sømandsgratin (Sjömansbiff) |
|
117 |
|
|
Sådan koger man krebs (Krebs) |
|
113 |
|
|
Sådan laver man selv knækbrød (Knäckebrot) |
|
347 |
|
|
Sådan åbner man en østers (østers) |
|
444, 445 |
|
|
Tapas (Tapas) |
|
15 |
|
|
Tebrød (Tea Scones) |
|
46 |
|
|
Thistle - drink (Thistle) |
|
570 |
|
|
Tiramisu (TiramisU) |
|
46 |
|
|
Toddy (Toddy) |
|
187 |
|
|
Tomater og peberfrugter (Lescó) |
|
614 |
|
|
Tomatsalat (Domates Salatasi) |
|
526 |
|
|
Tomatsauce (Salsa di pomodoro) |
|
471 |
|
|
Tomatsauce (Sofrito) |
|
106107 |
|
|
Tomatsild (Tomatsill) |
|
60 |
|
|
Torskerognssouffleé (Cod's Roe Ramekin) |
|
95 |
|
|
Torsketunge (Torsketunge) |
|
531 |
|
|
Tortellini (Tortellini) |
|
457 |
|
|
Tortilla med kartofler og løg (Tortilla española) |
|
387 |
|
|
Traditionel surkål (Choucroute à l'ancienne) |
|
211 |
|
|
Trekantsboller fra Tyrol (Tiroler Kräpfen) |
|
556 |
|
|
Trøffelfarseret fasan (Fagiano tartufato) |
|
361 |
|
|
Trøfler i aske (Truffes sous la cendre) |
|
463 |
|
|
Tunfiskeragout (Marmitako) |
|
626 |
|
|
Tyrkisk honningguf (Sade Lokum) |
|
241 |
|
|
Tysk flæskesteg (Deutscher Schweinebraten) |
|
210 |
|
|
Tærte fra Linz (Linier Torte) |
|
463 |
|
|
Tørret, saltet torsk med stærk hvidløgssauce (Bacalao pil pil) |
|
554 |
|
|
Ung hane i tomatsauce som i Venedig (Pollastro in squaquaciò) |
|
430 |
|
|
Vendt æbletærte (Tarte Tatin) |
|
463 |
|
|
Venusmuslinger på sømandsvis (Almejas a la marinera) |
|
315 |
|
|
Vildandebryst med surkål (Magret de canard sauvage) |
|
556 |
|
|
Vildsvin i rødvin (Cinghiale al barolo) |
|
201 |
|
|
Vildsvin som i Laine (Wildschwein nach Lainzer Art) |
|
314 |
|
|
Vildsvinepostej med hasselnødder (Pâté de marcassin aux noisettes) |
|
391 |
|
|
Vinaigrette (Vinaigrette) |
|
237 |
|
|
Vinbondens aftensmad (Winter-Vesper) |
|
294, 295 |
|
|
Vlaai fra Limborg (Limburgse Vlaai) |
|
304, 305 |
|
|
Waterzooi (Waterzooi) |
|
69 |
|
|
Whiskey punch (Whiskey Punch) |
|
47 |
|
|
Whisky Collins - drink (Whisky Collins) |
|
46 |
|
|
White Candle - drink (White Caudle) |
|
89 |
|
|
Wienerbrødsdej |
|
197 |
|
|
Wienerschnitzel (Wiener Schnitzel) |
|
624, 625 |
|
|
Yoghurt med agurk (Cacik) |
|
624, 625 |
|
|
Yoghurtdrik (Ayran) |
|
624, 625 |
|
|
Yoghurtkager (Yogurt Tathsi) |
|
430 |
|
|
Æblebeignets (Beignets de pommes) |
|
27 |
|
|
Æblechutney (Apple Chutney) |
|
262 |
|
|
Æblegelé med mandler (Apfe!ge!ee mit Mandeln) |
|
289 |
|
|
Æblepandekager (Appelpannekoek) |
|
428 |
|
|
Æbleposer (Aumonières de pommes) |
|
207, 206 |
|
|
Æblestrudel (Apfelstrudel) |
|
428 |
|
|
Æblesymfoni (Symphonie autour d'une pomme) |
|
265 |
|
|
Æbletærte med rom (Apfeltorte mit Rum) |
|
428 |
|
|
Æbletærter (Tartelettes Tatin) |
|
129 |
|
|
Æg som i Minsk (Jaita po-minski) |
|
129 |
|
|
Æggepakker med krydderurter (Sakuski: Gutap) |
|
147 |
|
|
Æggesnaps (Gogol Mogol) |
|
286 |
|
|
Ærtesuppe (Sner) |
|
316 |
|
|
Ølbryggerens kaninret (Lapin du brasseur) |
|
531 |
|
|
Ørepastaer med broccoli (Orecchiette coi broccoli) |
|
352 |
|
|
Ørred med mandler (Truite aux amandes) |
|
462 |
|
|
Ørreder med skinke (Truchas a la Navarra) |
|
307 |
|
|
Østers i champagne (Huîtres au champagne) |
|
61 |
|
|
Østers og Guinness-øl (Oysters and Guinness) |
|
305 |
|
|
Ål i grønt (Anguilles au vert) |
|
78, 79 |
|
|
Ål i karrysauce |
|