Find opskrift

Europæiske specialiteter


En kulinarisk opdagelsesrejse

Se Alle kogebøger


Forfatter   Westphal, Christine (red.)
Originaltitel Culinaria - Europäische Spezialitäten
Oprindeligt udgivet i Tyskland
Original udgivet 1999
Oversættelse Inger Hjorth
Forlag Könemann
Udgivet 2000
Udgave 1
Illustrationer Food Foto Köln - Brigitte Krauth og Jürgen Holz
Sider 640
ISBN 3-8290-4458-5
Bognummer 212
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
223 Aborrefileter i hvidvin (Eglifilets in Weisswein)
209 Abrikosknödel (Marillenknödel)
590, 591 Afdryppet yoghurt med agurker (Tzatziki)
371 And à l'orange (Canard a l'orange)
161 And i kaperssauce (Kaczka pieczona)
371 Andeconfit (Confit de canard)
524, 525 Antipasti
477 Appelsinbudding (Flan de naranja)
237 Arme riddere på æggesnaps (Armer Ritter auf Weinschaumsaucc)
563 Artiskokbunde som i Venedig (Carciofi alla veneziana)
594 Artiskokker som i Konstantinopel (Angináres alá Politá)
456 Asturisk bønnegryde (Fabada asturiana)
596, 597 Auberginegratin (Moussakás)
590, 591 Auberginepuré (Melitzanosaláta)
200 Barderet fasan (Fasan im Speckhemd)
428 Bedstemors æblekage (Gateau 'Grandmère')
154 Benløse fugle med svampefyld (Zrazy duszone z grzybami)
159 Bigos (Bigos)
524, 525 Blandet, friteret fisk (Fritto misto di pesce)
263 Blommekage (Pflaumenkuchen)
561 Blæksprutter som i Neapel (Calamaretti alla napoletana)
250 Blå ørred (Forelle Blau)
293 Blåmuslinger i hvidvin (Mosselen in Witte Wijn)
307 Blåmuslinger i hvidvin (Moules au vin blanc)
142, 143 Bof stroganoff (Bef Stroganoff)
145 Boghvedegrød med champignoner og løg (Gretschnewaja Kascha)
137 Boghvedepandekage (Blini)
157 Boghvedepudding (Budyngryczany)
497 Boller af klipfisk (Bolinhos de bacalhau)
526 Bolognese sauce (Ragù alla bolognese)
595 Bondesalat (Horiátiki saláta)
41 Braiseret kalkun (Traditional Braised Turkey)
142 Braiseret oksesteg (Gowjadina Tuschonaja)
252 Brasede kartofler (Bratkartoffeln)
73 Brombærfromage (Blackberry Mousse)
244 Brunet kalveskank (Abgebräunte Kalbshaxe)
122 Brød med fyld af fisk og kød (Kalakukko)
237 Brød med skinke og spejlæg (Strammer Max)
73 Brødkage (Gurr Cake)
236 Brødsuppe (Brotsuppe)
616 Bulgursalat (Kisir)
125 Bygbrød (Ohraleipä)
157 Byggrynssuppe (Krupnik)
383 Bøf i snor (Boeuf à la ficelle)
108 Bøf Lindstrøm (Biff Lindstrom)
531 Båndpastaer med trøfler (Tagliatelle coi tartufi)
524 Carpaccio af oksefilet (Carpaccio)
477 Catalansk crème (Crema catalana)
372 Champignoner som i Grækenland (Champignons à la grecque)
430 Chokoladebudding (Bavarois au chocolat)
437 Chokolademousse (Mousse au chocolat)
41 Christmas Pudding (Christmas Pudding)
616 Cigaret-börek (Sigara Böregi)
430 Clafoutis med kirsebær (Clafoutis aux cérises)
46 Club 21, drink (Club 21)
300 Cocktail med Apricot Brandy (Apricot Brandy)
340 Communard drink (Communard)
619 Courgette-beignets med yoghurt-sauce (Yogurtlu Kabak KIzartmasl)
594 Courgettefrikadeller (Kolokithokeftédes)
591 Creme af røget fiskerogn (Taramosaláta)
430 Cremesauce (Crème anglaise)
359 Cremet blomkålssuppe (Crème Dubarrv)
196 Culotte som i Wien (Wiener Tafelspitz)
207 Dessertomelet (Kaiserschmarrn)
106, 107 Dildsild (Dillsill)
13 Djævelske lammenyrer (Devilled Kidneys)
554 Djævlehøne (Pollo alla diavola)
372 Dronningetarteletter (Bouchées à la reine)
382 Entrecote som i Bordeaux (Entrecôte bordelaise)
51 Farsere( høne (Howtowdie)
562, 563 Farserede peberfrugter (Peperoni imbottiti)
372 Farserede tomater (Tomates farcies)
130 Fattigmandskaviar (Baklaschannaja Ikra)
211 Fedtkogte fastelavnsboller (Faschingskrapfen)
125 Finsk julebrød (Joululimppu)
13 Fisk i karryris (Kedgeree)
97 Fiskeboller (Fiskeboller)
97 Fiskebudding (Fiskepudding)
97 Fískefars (Fískefars)
50, 51 Fiskefileter på spinatbund (Fish Tobermory)
493 Fiskegryde som i Algarve (Caldeirada à algarvia)
141 Fiskesoljanka (Rybnaja SoIjanka)
181 Fiskesuppe (Halászlé)
593 Fiskesuppe (Kakaviá)
223 Fjeldørred som i Genève (Saibling auf Genler Art)
362363 Fjerkræterrine (Terrine de foie de volaille)
612, 613 Fladbrød (Pide)
103 Fladbrød (Lefse)
125 Fladbrød (Näkkileipä)
316, 317 Flamsk gryderet med oksekød (Carbonnades flamandes)
110 Fletning af gærdej (Vetelängd)
41 Flæskefars med salvie og løg (Pork Sage and Onion Stuffing)
288 Flæskepandekager (Spekpannekoek)
80, 81 Flæskesteg med svær
183 Foie gras stegt på panden (Libamáj)
358 Forårssuppe (Potage printanier)
236 Frikadeller (Frikadellen)
316 Frikadeller i ølsauce (Ballekes à la bière)
33 Friteret fisk med pommes frites (Fish and Chips)
609 Friturestegte boller af gærdej (Loukoumádes)
563 Friturestegte courgetteblomster (Fiori di zucchini fritti)
62 Frugtbrød (Traditional Barm Brack)
201 Fyldt harefilet i madeira sauce (Gefüllte Hasenfilets in Madeira-Sauce)
138 Fyldt kål (Farschirovannaja Kapusta)
160 Fyldt roastbeef (Nadziewany rostbef)
524, 525 Fyldte blæksprutter (Seppie ripiene)
531 Fyldte cannelloni (Cannelloni ripieni)
187 Fyldte peberfrugter (Töltött paprika)
189 Fyldte pærer (Töltött korte)
201 Gemsekølle i vinsauce (Gamsschlegel in Weinsauce)
533 Gnocchi på romersk vis (Gnocchi alla romana)
220 Grandopskrift på rösti (Rösti)
562, 563 Gratinerede auberginer (Parmigiana di melanzane)
308 Gratineret julesalat (Les chicons au gratin)
168 Gratineret skinke med asparges (Zapecená sunka plncná chrstem)
93 Gravet laks (Gravet laks)
524, 525 Grillede jomfruhummere (Scampi alla griglia)
353 Grillede sardiner (Sardines grillées)
495 Grillede sardiner med peberfrugter (Sardinhas assadas com pimentos)
93 Grillet laks (Ristet laks)
384 Grillet svinekød (Grillades de porc)
160 Grisetæer i gelé (Nózki wieprzowe w galarecie)
288 Grunddej til pannekoeken (Pannnekoeken)
530 Grundopskrift på frisk pasta (Pasta fresca)
572, 573 Grundopskrift på iscreme (Gelati)
219 Grundopskrift på ostefondue (Neuchâtel-fondue)
432 Grundopskrift på pandekager (Crêpes)
520, 521 Grundopskrift på pizzadej (Pizza)
133 Grundopskrift til pelmeni (Pelmeni)
132 Grundopskrift til pirogger (Pirogger)
534, 535 Grundopskrift til polenta (Polenta)
382, 383 Gryden over ilden (Pot-au-feu)
456 Gryderet fra Madrid (Cocido madrileño)
256 Gryderet fra Pichelstein (Pichelsteiner Topf)
161 Gryderet med and (Rossolnik)
274 Grøn sauce fra Frankfurt (Frankfurter grüne Sauce)
490, 491 Grøn suppe (Caldo verde)
256 Grønkål med hjernepølse (Grünkohl mit Pinkel)
27 Grønsager i stærk sennepsmarinade (Hot Mustard Pickle)
562 Grønsagsfondue (Bagna cauda)
389 Grønsagsgryde (Ratatouille)
286 Grønsagsgryde fra Leiden (Hutspot met klapstuk)
471 Grønsagsragout fra La Mancha (Pisto manchego)
50 Grønsagssuppe med fårekød (Hotch Potch)
50 Grønsagssuppe med lam (Lady Tillypronie's Scotch Broth)
226 Guf fra Basel (Leckerli fra Basel)
462, 463 Guldbrasen indbagt i salt (Dorada a la sal)
257 Gule ærter (Erbsensuppe)
184 Gullasch i gryde (Bográcsgulyás)
188 Gundel pandekager (Palacsinta Gundel módra)
183 Gåselår (Libacomb)
48 Haggis (Haggis)
173 Halusky (Halusky)
370 Hane i rødvin (Coq au vin)
556 Hareragout (Lepre in salmi)
462 Havets syngespil (Zarzuela)
53 Havregrød (Porridge)
53 Havremelskager (Oatcakes)
560 Havtaske i hvidvin (Coda di rospo in umido)
237 Helsebrød fra Hamborg (Hamburger Kraftbrot)
455 Helstegt pattegris (Cochinillo asado)
181 Helstegt sandart (Fogas egészben sütve)
46 Het Pint - drink (Het Pint)
46 Highland Cordial - drink (Highland Cordial)
145 Hjemmelavet kvas (Kvas Domaschnij)
138, 139 Hjemmelavet surkål (Kislaja Kapusta Domaschnij)
60 Hjertemuslinger med bacon (Cockles and Bacon Rashers)
201 Hjortekoteletter med rørhatte (Hirschkoteletts mit Steinpilzen)
201 Hjorteryg som i Montafon (Montafoner Hirschrücken)
258 Hollandaise sauce (Sauce hollandaise)
299 Honningkage (Ontbijtkoek)
267 Honningprint fra Aachen (Aachener Printen)
61 Hummer som i Dublin (Dublin Lawyer)
614 Hummus, kikærtepuré (Humus)
159 Hvidkålsrouletter (Golabki)
469 Hvidløgsmayonnaise (Allioli)
354 Hvidløgssauce (Aioli)
456 Hvidløgssuppe (Sopa de ajo)
555 Høne Marengo (Pollo alla Marengo)
370 Hønsegryde (Poule au pot)
592, 593 Hønsekødssuppe med ægge-citronsauce (Kotósoupa as golémono)
185 Hønsepörkölt (Csirskepörkölt)
619 Imamens henrykkelse - farserede auberginer (imam Bayildi)
362, 363 Indbagt postej (Pâté en croûte)
289 Ingefærpandekager (Gemberpannekoek)
69 Irsk kaffe (Irish Coffee)
58 Irsk nationalret (Dublin Coddle)
73 Irsk sodabrød (Irish Soda Bread)
59 Irsk stuvning (Irish Stew)
69 Irsk Whisker trifli (Irish Whiskey Trifle)
109 Janssons fristelse (Jansson's frestelse)
463 Jomfruhummere med hvidløgssauce (Langostinos al ajillo)
262 Jordbærkvark (Erdbeerquark)
123 jordbærmousse (Mansikkalumi)
267 Julehonningkager (Elisen-Lebkuchen)
373 Kalvefrikassé (Blanquette de veau)
316 Kalvegryde fra Westmalle (L'étuvée de Westmalle)
221 Kalvegryde fra Zürich (Zürcher Geschnetzeltes)
550 Kalvekød med tunfiskesauce (Vitello tonnato)
553 Kalvelever som i Venedig (Fegato alle veneziana)
184 Kalvepörkölt (Borjúporkölt)
552 Kalveschnitzler med skinke og salvia (Saltimbocca alla romana)
552, 553 Kalveskank som i Milano (Ossohucco alla milanese)
373 Kanin i sennepssauce (Lapin à la moutarde)
363 Kaninterrine (Terrine de lapin)
430, 431 Karamelbudding (Crème caramel)
168 Karpe i gelé (Kapr v aspire)
533 Kartofelgnocchi (Gnocchi di patate)
57 Kartoffelbrød (Boxty Bread)
252 Kartoffelkager (Reibekuchen)
57 Kartoffelpandekager (Boxty Pancakes)
308 Kartoffelpuré rosenkål og gulerødder (Stoemp aux choux de Bruxelles et carottes)
252 Kartoffelsalat (Kartoffelsalat)
177 Kartoffelsuppe (Bramborová polévka)
62, 63 Kartoffelæblekage (Potato Apple Cake)
41 Kastanie- og æblefyld (Chestnut and Apple Stuffing)
157 Kasza fra Krakow (Kasza krakowska)
338, 340 Kir (Kir)
341 Kir Roval (Kir Royal)
264 Kirsebærtærte fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte)
227 Kirsebærtærte fra Zug (Zuger Kirschtorte)
146 Kissel af blåbær (Kissel is Tscherniki)
141 Klar fiskesuppe (Ucha)
497 Klipfisk med fløde (Bacalhau coro natas)
95 Klipfiskegratin (Klippfiskegratin)
209 Knödel af gærdej (Germknödel)
93 Kogt laks (Kokt laks)
453 Kold grønsagssuppe (Gazpacho)
314 Kotelet af ungt vild-svin i Maury da Mas Amiel (Côtes de marcassin au Maury du Mas Amiel)
264 Krans fra Frankfurt (Frankfurter Kranz)
51 Krybskyttegryde (Poacher's Pot)
299 Krydrede mandelsmåkager (Janhagel)
142 Krydret oksehale med boghvede (Buschi Hwosti s Kaschei)
209 Kvarkknödel (Topfenknödel)
142 Kyllingekotelet Kiev (Kotlety po-Kiewski)
177 Kød i øl som i Bøhmen (Pivní gulas)
108 Kødbolle (Köttbullar)
62 Kål i kartoffelpuré (Colcannon)
286 Kålgryde (Stamppot)
138 Kålschnitzel (Kapustnye Kotlety)
140 Kålsuppe (Sweschije Schtschi)
374, 375 Kaapéer (Canapés)
22 Lammegryde (Hot Pot)
244 Lammekølle fra Mecklenburg (Mecklenburger Lammkeule)
59 Lammenyrer i sennepssauce (Lamb's Kidneys with Mustard Sauce)
500 Lammeragout (Ensopado de borrego)
553 Lammesteg (Agnello arrosto)
125 Landbrød af rugmel (Ruisleipä)
362, 363 Landpostej (Pâté de campagne)
531 Lasagne (Lasagne al forno)
257 Lidt af det hele (Leipziger Allerlei)
257 Linsegryde (Linseneintopf)
173 Liptauer ost (Liptos sk syr)
95 Lutefisk (Lutefisk)
352 Lyserød guldbrasen som i Provence (Dorade rose à la provençale)
524 Løg i hvidvin (Cipolline al vino bianco)
359 Løgsuppe (Soupe à l'oignon)
251 Majrødspætter fra Finkenverder (Finkenwerder Maischollen)
268 Marcipan (Marzipan)
210 Marengsbjerge fra Salzburg (Salzburger Nockerln)
495 Marinerede sardiner (Sardinhas de escabeche)
130 Marinerede svampe (Marinovannyje Griby)
501 Marineret kalvelever (Iscas corn alas)
171 Marineret karpe (Kapr marinovany)
291 Matjessalat (Maatjessia)
291 Matjessild med grønne bønner (Maatjes met groene Bonen)
590, 591 Mezédes (Mezédes)
542 Minestrone fra Milano (Minestrone alla milanese)
561 Mixed grill af fisk (Grigliata mista di pascc)
245 Mortensgås (Martinsgans)
531 Muslingepastaer med valnøddesauce (Conchiglie alle noci)
61 Muslinger i vinsauce (Mussels in Wine Sauce)
307 Muslinger tilberedt som kylling (Moules à la poulette)
353 Muslingeret fra Charente (Mouclade charentaise)
46 Mælk til ældre herrer - drink (Uld Man's Milk)
123 Nedgravet lam (Nedgravet lam)
477 Nonnesuk (Suspiros de monja)
609 Nøddesnitter (Baklawas)
196 Oksebov med rodfrugter (Schulterscherzel mit Wurzelgemüse)
160 Oksefilet med svampe (Wolowina z grzybami)
58 Oksehaleragout (Irish Oxtail Stew)
128 Oksekødssalat (Salat is Gowjadiny)
372 Oksetunge i madeira (Langue de boeuf madère)
591 Oliestegt fåreost (Saganáki)
361 Omelet med trøfler (Omelette aux truffes)
265 Ostekage (Käsekuchen)
110 Ostekage (Ostkaka)
283 Ostekartofler (Kaasaardappelen)
259 Ostespätzle (Käse-Spätzle)
599 Ottearmet blæksprutte i vin (Ktapódi krassáto)
595 Ovnbagte grønsager (Briámi)
471 Ovnbagte grønsager (Escalivada)
561 Ovnbraiseret tunfisk (Tonno stufato)
466, 467 Paella fra Valencia (Paella valenciana)
288, 289 Pandekager med sirup (Strooppannekoek)
171 Paneret karpe (Kapr smazeny)
571 Panettone (Panettone)
187 Paprikakylling (Paprikas csirke)
542, 543 Pasta og bønner (Pasta e fagioli)
555 Perlehøne i hvidvin (Faraona al vino bianco)
359 Pesto (Pistou)
526 Pesto – basilikumsauce fra Genua (Pesto alla genovese)
132 Pirogger med hakket kød (Piroschki s Mjasom)
132 Pirogger med kvark (Piroschki s Tworogom)
625 Pocherede æg med yoghurt (Çilbur)
535 Polenta med fontina (Polenta e fontina)
535 Polenta med gorgonzola (Polenta con gorgonzola)
619 Porrer i olivenolie (Zeytinyagli Pirasa)
51 Porresuppe med hønsekød (Cock-a-Leekie)
493 Portugisisk gryderet med kød (Cozido à portuguesa)
361 Poullard i halvsorg (Poularde en demi-deuil)
354 Provencalsk fiskesuppe (Bouillabaisse)
359 Provencalsk grønsagssuppe med pesto (Soupe au pistou)
23 Pudding med oksekød og nyrer (Steak and Kidney Pudding)
431 Pærer i rødvin (Poires au vin rouge)
396, 397 Quiche lorraine (Quiche lorraine)
315 Ragout af ungt vild-svin med øl fra Feignes (Ragoût de marcassin ä la Super des Fagnes)
531 Ravioli
524, 525 Rejer med olie og hvidløg (Gamberetti aglio e olio)
544 Rejerisotto (Risotto di gamberetti)
1o7 Rejesalat (Räksallad)
274 Ribben med surkål og sludrevin (Frankfodder Gebabbel)
110 Ribsgelé med vaniljesauce (Vinbärskräm med vaniljsås)
545 Ris med grønne asparges (Risotto con asparagi verdi)
465 Ris med skorpe (Arroz con costra)
545 Ris med ærter (Risi e bisi)
465 Risfad med fisk som i Murtin (Caldero murciano)
545 Risotto som i Milano (Risotto alla milanese)
616 Rispilaf (iç Pilav)
518 Ristet hvidløgsbrød (Bruschetta)
47 Rob Roy - drink (Rob Roy)
120 Rogn som appetitvækker (Rogn)
120 Rognsmør (Mätivoi)
251 Rollmops (Rollmops)
287 Rosinkage (Poffert)
125 Rugbrød (Hiivaleipä)
79 Rulleål
147 Russisk charlotte (Charlottka)
129 Russisk kartoffelsalat (Kartofelnyj Salat po-russki)
146 Russisk påskedessert (Pascha)
129 Russiske æg (Jaiza po-russki)
227 Rüeblitorte fra Aargau (Aargauer Rüeblitorte)
35 Rype i rødvinssauce (Grouse in Red Wine Sauce)
531 Rød linguine med hvidløg og olivenolie (Linguine rosse con aglio e olio)
107 Rødbedesalat (Rödbetsallad)
140 Rødbedesuppe (Boghvedepandekage)
68 Rødgrød med Baileys (Irish Fruit Delight)
27 Rødkålssalat (Pickled Red Cabbage)
101 Røget rensdyrhjerte i flødesauce (Røkt reinsdyrhjerte i fløtesaus)
247 Røræg med brislinger fra Kiel (Rührei mit Kieler Sprotten)
221 Rösti fra Bern (Berner Rösti)
389 Rå grønsager (Crudités)
570 Sabayone (Zabaione)
213 Sachertorte (Sachertorte)
477 Sad, krydret risengrød (Arroz con leche)
533 Safrangnocchi som på Sardinien (Gnocchi alla zafferano)
560 Salat med alt godt fra havet (Insalata frutti di mare)
123 Salat med skovsvampe (Sienisalaatti)
372, 373 Salat som i Nice (Salade niçoise)
101 Samernes rensdyrragout (Bidos)
181 Sandart på Gundels facon (Fogas Gundel módra)
352 Sauterede kammuslinger (Coquilles Saint-Jacques sautées)
563 Sauterede peberfrugter og tomater (Peperonata)
553 Schnitzel af svinekød i Marsala (Scaloppine di maiale al marsala)
47 Scotch Flip: drink (Scotch Flip)
46 Scotch Sour - drink (Scotch Sour)
208 Servietknödel (Serviettenknödel)
341 Short-Drink med pernod og vodka (Short-Drink med pernod og vodka)
341 Short-Drink med pernod, sherry og gin (Short-Drink med pernod, sherry og gin)
133 Sibiriske pelmeni (Pelmeni Sibirskie)
128 Sild (Seljodki)
168 Skinke fra Prag i Bourgogne (Skinke fra Prag i bourgogne)
168, 169 Skinke fra Prag i brøddej (Prazská sunka)
50 Skinke og kuller (Ham and Haddock)
168 Skovfoged-skinke (Strapacky lesnicka)
258 Slikasparges (Stangenspargel)
265 Smørcreme (Buttercreme)
84 Smørrebrød: dyrlægens natmad
84 Smørrebrød: fiskefilet med remoulade
84 Smørrebrød: frikadelle
84 Smørrebrød: gammel ost
84 Smørrebrød: gravlaks med rævesauce
84 Smørrebrød: kogt oksebryst
84 Smørrebrød: kryddersild
84 Smørrebrød: leverpostej
84 Smørrebrød: marineret sild pa fedtebrød
85 Smørrebrød: rejesalat
85 Smørrebrød: ribbenssteg med rødkål
85 Smørrebrød: rullepølse
85 Smørrebrød: russisk salat
85 Smørrebrød: røget laks
83 Smørrebrød: røget laks med grønne asparges
85 Smørrebrød: røget sild
83 Smørrebrød: røget skinke med æggeblomme og løg
82, 85 Smørrebrød: røget ål med røræg
85 Smørrebrød: skinke med italiensk salat
85 Smørrebrød: sol over Gudhjem
85 Smørrebrød: tatar med garniture
361 Små brød med trøfler (Petits pains aux truffes)
15 Små fyldte kager (Eccles Cakes)
295 Små rosinbrød (Krenteweggen)
217 Små schweiziske ostetarteletter (Schweizer Käsetörtchen)
342 Sneglesmør (Beurre d'escargot)
430 Sneæg (Oeufs à la neige)
609 Soda sager på ske (Gliká koutalioú)
245 Somave fra Pfalz (Pfälzer Saumagen)
471 Sommergrønsager (Samfaina)
262 Sommerlig frugtsalat (Sommerlicher Obstsalat)
428 Sorbet af grønne æbler (Sorbet pomme verte)
428 Sorbet af røde æbler (Sorbet pomme rouge)
464, 465 Sort ris (Arroz negro)
430 Soufflé med Grand Marnier (Soufflé au Grand Marnier)
298, 299 Speculaas (Speculaas)
600, 601 Spid med kød (Souvlákia)
471 Spinat med rosiner og pinjekerner (Espinacas con pasas y piñones)
533 Spinat-ricotta-gnocchi (Malfatti)
13 Sprødt flæsk med spejlæg (Ham and Eggs)
259 Spätzle (Spätzle)
501 Steak som på Lissabons caféer (Bife a café)
477 Stegt budding (Leche frita)
370 Stegt foie gras (Escalopes de foie gras)
107 Stegt gedde (Stekt Gadda)
353 Stegt havtaske (Rôti de lotte)
177 Stegt hvidløgsbrød (Topinky)
245 Stegt kanin (Kaninchenbraten)
120 Stegt rogn (Paistettu mätia)
384 Stegt svinekam (Rôti de porc)
262 Stegte æbler med abrikossauce (Bratäpfel mit Aprikosensauce)
492 Stensuppe (Sopa de pedra)
132 Stor sibirisk fiskepirog (Rybnik)
53 Store småkager bagt med smør (Shortbread)
173 Strapacky (Strapacky)
263 Streuselkager med kvark (Quark-Streuselkuchen)
139 Stuvede gulerødder med ingefær (Morkov s Imbirem)
524, 525 Stuvet fennikel (Finocchi stufati)
354 Stærk sauce til fiskesuppe (Rouille)
135 Stør i champagne (Osetrina Varjonaja)
542 Suppe fra Pavia (Zuppa pavese)
592, 593 Suppe med hvide bønner (Fasoláda)
543 Suppe på indmad som i Piemonte (Minestra di trippa alla piemontese)
493 Suppe som i Alentejo (Sopa a alentejana)
235 Surdej (Saurteig)
254 surkål (Sauerkraut)
140 Surkålssuppe (Kislyc Schtschi)
244 Sursteg fra Rhinområdet (Rheinischer Sauerbraten)
524, 525 Sursøde auberginer (Caponata)
130 Svampe i syrnet fløde (Griby w Smetane)
133 Svampepelmeni (Pelmeni s Gribami)
108 Svensk biksemad (Pytt i panna)
385 Svinekoteletter i alufolie (Côtes de porc en papillote)
316 Svinekoteletter med Leffe-Øl (Côtes de porc ä la Leffe)
618, 619 Syltede grønsager (Karisik Turnu)
27 Syltede løg (Pickled Onions)
109 Sømandsgratin (Sjömansbiff)
117 Sådan koger man krebs (Krebs)
113 Sådan laver man selv knækbrød (Knäckebrot)
347 Sådan åbner man en østers (østers)
444, 445 Tapas (Tapas)
15 Tebrød (Tea Scones)
46 Thistle - drink (Thistle)
570 Tiramisu (TiramisU)
46 Toddy (Toddy)
187 Tomater og peberfrugter (Lescó)
614 Tomatsalat (Domates Salatasi)
526 Tomatsauce (Salsa di pomodoro)
471 Tomatsauce (Sofrito)
106107 Tomatsild (Tomatsill)
60 Torskerognssouffleé (Cod's Roe Ramekin)
95 Torsketunge (Torsketunge)
531 Tortellini (Tortellini)
457 Tortilla med kartofler og løg (Tortilla española)
387 Traditionel surkål (Choucroute à l'ancienne)
211 Trekantsboller fra Tyrol (Tiroler Kräpfen)
556 Trøffelfarseret fasan (Fagiano tartufato)
361 Trøfler i aske (Truffes sous la cendre)
463 Tunfiskeragout (Marmitako)
626 Tyrkisk honningguf (Sade Lokum)
241 Tysk flæskesteg (Deutscher Schweinebraten)
210 Tærte fra Linz (Linier Torte)
463 Tørret, saltet torsk med stærk hvidløgssauce (Bacalao pil pil)
554 Ung hane i tomatsauce som i Venedig (Pollastro in squaquaciò)
430 Vendt æbletærte (Tarte Tatin)
463 Venusmuslinger på sømandsvis (Almejas a la marinera)
315 Vildandebryst med surkål (Magret de canard sauvage)
556 Vildsvin i rødvin (Cinghiale al barolo)
201 Vildsvin som i Laine (Wildschwein nach Lainzer Art)
314 Vildsvinepostej med hasselnødder (Pâté de marcassin aux noisettes)
391 Vinaigrette (Vinaigrette)
237 Vinbondens aftensmad (Winter-Vesper)
294, 295 Vlaai fra Limborg (Limburgse Vlaai)
304, 305 Waterzooi (Waterzooi)
69 Whiskey punch (Whiskey Punch)
47 Whisky Collins - drink (Whisky Collins)
46 White Candle - drink (White Caudle)
89 Wienerbrødsdej
197 Wienerschnitzel (Wiener Schnitzel)
624, 625 Yoghurt med agurk (Cacik)
624, 625 Yoghurtdrik (Ayran)
624, 625 Yoghurtkager (Yogurt Tathsi)
430 Æblebeignets (Beignets de pommes)
27 Æblechutney (Apple Chutney)
262 Æblegelé med mandler (Apfe!ge!ee mit Mandeln)
289 Æblepandekager (Appelpannekoek)
428 Æbleposer (Aumonières de pommes)
207, 206 Æblestrudel (Apfelstrudel)
428 Æblesymfoni (Symphonie autour d'une pomme)
265 Æbletærte med rom (Apfeltorte mit Rum)
428 Æbletærter (Tartelettes Tatin)
129 Æg som i Minsk (Jaita po-minski)
129 Æggepakker med krydderurter (Sakuski: Gutap)
147 Æggesnaps (Gogol Mogol)
286 Ærtesuppe (Sner)
316 Ølbryggerens kaninret (Lapin du brasseur)
531 Ørepastaer med broccoli (Orecchiette coi broccoli)
352 Ørred med mandler (Truite aux amandes)
462 Ørreder med skinke (Truchas a la Navarra)
307 Østers i champagne (Huîtres au champagne)
61 Østers og Guinness-øl (Oysters and Guinness)
305 Ål i grønt (Anguilles au vert)
78, 79 Ål i karrysauce

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Europæiske specialiteter (2000)