Alt godt fra havet partering/istandgøring af krebsdyr
240-241
Alt godt fra havet: generelt
100-101, 391
Alt godt fra havet: oversigt
24
Amandine-tærte
405
Amer Picon
171
Ami du Chambertin
358-359, 390
Anchovis
298-299
And: confit
296, 297
And: foie gras
216, 296, 297, 298
And: generelt
299
And: konservering
415
Andebryst i lavendelhonning (Canette laquée au miel de la lavande)
110-111
Andouille de Vire
110, 137
Andouillette
244-245
Angelica
244
Angelica archangelica
154-155, 190, 191, 404
Anis
154-155
Anisbonbons
140
Anjou
350-351, 405
Aperitiffer
191
Apollinaire
101, 391
Araignée de mer
61
Ardennerskinke
51
Ardi-Gasna
302-303
Armagnac
190
Artemisia absinthium
120
Artiskokker
120
Artiskokker med jomfruhummer og kammus-linger, blomkål med
130
Asparges
109
Augelot
70
Baba au rhum
321
Backlava
342
Badoit, Augustin
447
Bagte tomater (Tomates confites)
189
Ballotine de Volaille de Comté
14
Baltard, Victor
31
Bar
98
Barbue
390, 436
Bars
394
Bars i saltskorpe (Loup de mer en croûte de sel)
438
Bars i vin- og myrtesauce (Pavé de loup vigneronne à la myrte)
47
Barthélémy, Roland
403
Basilikum
401
Basilikumpasta (Pistou)
448
Bastelicaccia
191
Baudelaire
99, 390
Baudroie
50
Beaufort
28
Beauvilliers, Antoine
81
Beindächla
100
Belon-østers
232
Bénédictine
82
Benediktinerordenen
106
Berlingots
205
Bernachon, Maurice
208
Besson, René
51
Bethmale
106
Bêtises de Cambrai
81
Bibelesk.äs
40
Bibendum
30, 198
Bistro(t)
200-201
Bistrokøkken
30
Bistrot à Vin
199
Bistrot de Lyon
405
Bitter
101
Bjørnekrebs (Grande cigale de mer)
101, 392
Bjørnekrebs
356
Blandede grøntsager med muslinger og blodpølse (0llada de petits légumes aux moules et boudin noir)
50, 333
Bleu d'Auvergne
50, 189
Bleu de Gex
50
Bleu de Septmoncel
50
Bleu des Causses
50
Bleu du Haut-Jura
120
Blomkål
120
Blomkål og artiskokker med jomfruhummer og kammuslinger (Chou-fleurs et artichauts aux pétoncles et langoustines)
226, 300-301
Blommer
240, 280
Blæksprutte
439
Blækspruttesalat (Salade de poulpe)
226
Blåbær (Myrtille)
39
Blåbærkræmmerhuse (Tulipes au myrtille)
100, 352
Blåmuslinger (Moule)
120
Blåmuslinger med grøntsagscreme (Crème des hortillons aux moules)
50
Blåskimmelost
47
Blåskimmelost, oversigt
330-331
Blåskimmelost, Roquefort
40
Bocuse, Paul
124
Boghvede
326
Boletus aereus
441
Bonapartine
115
Bordelet, Eric
181
Bouchard Père et Fils
198
Bouchon
110
Boudin à la flamande
388
Bouillabaisse du pêcheur
220
Bouillane
28, 33
Boulanger
95
Boulogne-sur-Mer
342
Boulomié, Louis
147
Bourumeau, Louis-Jules
171
Bouton de culotte
140
Bouvet-Ladubay
286, 287
Brana, Étienne
286
Branas
38
Brasede kartofler med lam og pebermynte (Croustille d'agneau à la menthe poivrée)
30, 31
Brasserie
165
Brassica nigra
285
Brebis
214-215
Bresse-fjerkræ
214-215
Bresse-høns
125
Bretonnisk kage (Gâteau breton)
125
Bretonnisk smørkage (Kouign Amann)
72
Bretzel
48
Brie de Meaux
48
Brie de Melun
48
Brillat-Savarin (ost)
34
Brillat-Savarin, Jean-Anthèlme
448-451
Brocciu
451
Brocciuflan med appelsincoulis (Flan de brocciu, coulis d'orange)
451
Brocciukager uden bund (Fiadone)
317
Broyé
226
Brugnon (Brugnole)
290
Brumont, Alain
104
Bryggerier
218
Bryst af Bresse-kylling med fyld af julienne-grøntsager og med rødvinssauce (Suprême de poulet de Bresse farci à la julienne de légumes sauce au Gamay du Bugey)
223
Bryst af perlehøne med ravioli og porre
19
Brød-specialiteter: brioche
19
Brød-specialiteter: flerkorns hvedebrød
22
Brød-specialiteter: fletbrød
19
Brød-specialiteter: gærbrød
19
Brød-specialiteter: hvedebrød
445
Brød-specialiteter: kastanjebrød
22
Brød-specialiteter: kommenbrød
19
Brød-specialiteter: rugbrød
22
Brød-specialiteter: sort, russisk rugbrød
19
Brød-specialiteter: toastbrød
19
Brød-specialiteter: valnøddebrød
17, 18, 19, 73
Brød: baguette
17, 18, 72-73, 444-445
Brød: generelt
2.2-23, 73
Brød: jødiske specialiteter
19, 22, 73
Brød: oversigt
18
brødformer
19
Brødspecialiteter: aflange brød
23
Brødspecialiteter: Bagel
19
Brødspecialiteter: fladbrød
23
Brødspecialiteter: løgbrød
19
Brødspecialiteter: små hvedebrød
19
Brødspecialiteter: små landbrød
19
Brødspecialiteter: små rugbrød
44
Brøndkarsesuppe (Potage cressonnière)
100
Buccin
354
Bullinada
100
Bulot
379
Butterdejssnitte med gedeost og kastanjer (Millefeuille de Pélardons aux châtaignes)
350, 351
Byrrh
81
Bäckeoffe, Baeckoffa
226
Bærfrugter (oversigt)
403
Bønneurt
49
Cabécou
98
Cabillaud
20-21, 30
Café
318-319
Cahors
448
Calenzana
426
Calissons
426-427
Calissons d'Aix
116-117
Calvados
47, 48, 108
Camembert
47, 51, 333
Cantal
440, 441
Cap Corse
282
Capsicum annuum
24, 34, 361
Carême, Antonin
351
Carpano, Antonio Benedetto
98
Carrelet
240
Casseron
159
Cassis-Sorbet, honningkager, pærer i vin
316
Cassoulet
316
Cassoulet de Castelnaudry
364-367
Catalansk kogekunst
140
Caves de Grenelle
277
Caviar de Gironde
441
Cedratcitroner
440, 441
Cédratine
202
Cervelas de Lyon
221
Cervelle de cornut
240
Céteau
49
Chabichou du Poitou
174-175
Chablis
60
Chamarande, Jacques Auguste
132
Chambry
56-59
Champagne
132-133
Champignons
48
Chaource
390
Chapon
35
Chartreuse af flodkrebs og filets mignons
110
Charcuteries
160-161, 162
Charolais (kvæg)
49
Charolais (ost)
49
Charolles
233
Charretier, Rumillet
230-231, 232
Chartreuse
35
Chartreuse à la Parisienne efter Carême
86, 87
Chasselas
315
Chasselas de Moissac
272
Château Ausone
274
Château Bélingard
290
Château Bouscasse
272
Château Cheval Blanc
270-271
Château d'Yquem
128
Château de La Preuille
274
Château de Monbazillac
262, 267, 269
Château Margaux
290
Château Montus
268, 269
Château Palmer
273
Château Pétrus
423
Château Simone
421
Châteauneuf-du-Pape
240
Chaudrée
37
Chevet, Germain
47, 49
Chèvre (oversigt)
24
Chiboust
21
Chicorée à Café
146
Choiseul, César, hertug af
204-205
Chokolade
207
Chokolademousse (Mousse au chocolat)
74-75, 81
Choucroute
200
Choux farci au lapin de garenne, braisé au serpolet
114-115, 286
Cidre
308-309
Cigaretter
351
Cinchona officinalis
170-171
Cîteaux
241
Civelle
341
Clafoutis
78
Clause, Jean-Pierre
251
Clemens VI, pave
454
Clémentines confites
14
Clochard
208
Cochonailles
157
Cocktail: Communard
157
Cocktail: Kir
157
Cocktail: Kir Royal
252-253
Cognac
233
Cointreau
372
Collioure
82
Columbanus
205
Columbus, Christoffer
164
Columella
47, 50, 188-189
Comté
298-299
Confit
244-245
Confiture d'angélique
99, 390
Congre
442
Coppa
374-375
Corbières
97
Coresses
448
Corte
204
Cortés, Fernando
173
Côte Chalonnaise
177, 178, 181
Côte d'Or
163
Côte de boeuf
177, 179, 180
Côte de Nuits
421
Côte du Rhône
421
Côte Ventoux
211
Coteaux de Lyonnais
102
Cotriade
206-207
Coulis
48
Coulommiers
320
Couscous
238
Crassostrea angulata
238
Crassostrea gigas
84
Crémant d'Alsace
156-157
Crème de Cassis
243
Cremefraiche
46
Crèmeries
124-125
Crêpe
124
Crêpes af boghvedemel, grundopskrift (Pâte à galettes de blé noir)
125
Crêpes Suzette
125
Crêpes, grundopskrift (Pâte à crêpes)
101, 240
Crevette grise
101, 240
Crevette rose
18
Croissant
24
Croquante aux agrumes
24
Croquembouches
49
Crottin de Chavignol
304
Croustade
262-267
Crus Classés
198
Curnonsky (pseudonym for Edmond Saillard)
448
Cuscio
448
D'Alesani
143
Dagueneau, Didier
26
Dalloyau
404
Dargelys
390
Daurade royale
23
Dej-lommer med fyld
113
Demoiselles de Cherbourg
13, 17, 34, 37, 77, 231
Den Franske Revolution
22
Den jødiske menighed i Paris
165
Desarmeniens, Marc
367
Desserter: Catalansk creme (Crème catalane)
366-367
Desserter: catalanske specialiteter
223
Desserter: Figner i krydret karamelsauce
304-305, 424
Desserter: generelt
367
Desserter: Mel i mato som vor mor laver den (Mel i mato à notre façon)
367
Desserter: Tatin med auberginer og æbler (Tatin d’aubergines aux pommes)
118
Desserter: Æbler i svøb (Douillons aux pommes)
34
Diner
155
Djengis Khan
453
Domaine Leccia
143
Domaine Leroy
440
Domaine Orsini
123
Dos de saumon grillé au fleur du sel
455
Dozier, Pater Clement
376
Druesort: Aramon
261
Druesort: Auxerrois
87
Druesort: Auxerrois Blanc
261
Druesort: Bouchet
373
Druesort: Bourboulenc
140, 141, 261, 274, 287, 291
Druesort: Cabernet Franc
260, 261, 268, 272, 274, 287, 373, 422
Druesort: Cabernet Sauvignon
372, 373, 374, 375, 376, 421, 422
Druesort: Carignan
141, 172, 174, 181, 193, 208, 373
Druesort: Chardonnay
87
Druesort: Chasselas
140, 141, 142
Druesort: Chenin Blanc
373
Druesort: Cinsault
373
Druesort: Clairette
261
Druesort: Cot
422
Druesort: Counoise
290, 291
Druesort: Fer Servadou
141, 208, 210
Druesort: Gamay
84, 86, 87
Druesort: Gewürztraminer
370, 372, 452
Druesort: Grenache
371, 373
Druesort: Grenache Blanc
370, 373, 374, 421, 422
Druesort: Grenache Noir
289, 291
Druesort: Gros Manseng
87
Druesort: Gutedel
87
Druesort: Knipperlé
370, 371, 373
Druesort: Macabeau
261
Druesort: Malbec
370
Druesort: Malvoisie
228, 229, 373, 374
Druesort: Marsanne
373
Druesort: Mauzac
260, 261, 272, 273, 274, 373, 452
Druesort: Merlot
372, 373, 374, 376, 421, 422
Druesort: Mourvèdre
140
Druesort: Muscadet
370, 371, 373
Druesort: Muscat
84, 86, 87
Druesort: Muscat d'Alsace
452
Druesort: Nielluccio
287, 291
Druesort: Petit Courbu
287, 289
Druesort: Petit Manseng
261
Druesort: Petit Verdot
373
Druesort: Picpoul
84, 86, 87
Druesort: Pinot Blanc
84, 86, 87
Druesort: Pinot Gris
84, 86, 87, 141, 172, 176-177, 193, 208
Druesort: Pinot Noir
193
Druesort: Poulsard
261
Druesort: Pressac
25
Druesort: Régal Chocolat
84, 86
Druesort: Riesling
374
Druesort: Rolle
228, 229, 373, 374
Druesort: Roussanne
261, 268, 274, 291, 373
Druesort: Sauvignon
192, 193
Druesort: Savagnin
452
Druesort: Sciacarello
261, 268, 274
Druesort: Sémillon
84, 86, 87
Druesort: Sylvaner
228, 229, 372, 373, 374, 421, 422, 452
Druesort: Syrah
290, 291
Druesort: Tannat
193
Druesort: Trousseau
86, 87
Druesort: Vendange tardive
373, 452
Druesort: Vermentino
190
Dubied, Major
350
Dubonnet
350
Dubonnet, Joseph
262
Ducru Beaucaillou
217
Due
70
Dumas, Alexandre
101
Dybhavs- eller grønlandsreje (Crevette rose, bouquet)
143
Dyrkning: Biodynamisk/økologisk
441
Eau-de-vie de Châtaigne
144-145
Eau-de-vie-de-cerise Eddike
87
Edelzwicker
272
Edmond Fallot (firma) Edward I, konge
407
Egebladsalat
99
Eglefin
391
Eleanor af Aquitanien Emmental Grand Cru Encornet
130, 407
Endivie, glat
104-105
Enebærsnaps
260, 262
Entre-Deux-Mers
45
Entrecôte Villette
49, 171
Epoisses
130, 407
Escariol
34
Escoffier, Auguste
403
Estragon
342
Eugénie, kejserinde
342
Evian (firma)
394
Farseret havtudse (Chapon farci vieille Provence)
250
Farseret kål (Choux farcis)
62
Fasan
391
Favouille
366
Fennikelroulade (Bras de Vénus, crème légère au fenouil confit)
402
Fennikel
226
Fersken (Pêche)
442
Figarettu
227
Figen (Figue)
223
Figner i krydret karamelsauce (Figues rôties aux mendiants et au caramel épicé)
97
Filet de hareng mariné au vinaigre
38
Filo af mulle med sommerspinat (Philo de rouget aux tétragones)
94
Fisk: auktion
438
Fisk: boutargue
94-95, 213, 280, 394
Fisk: fiskeri
95
Fisk: forarbejdning
277
Fisk: Gironde
277
Fisk: kaviar
359
Fisk: konservering
436
Fisk: Korsika
134
Fisk: Loire
213
Fisk: opdræt
98-99, 390, 436-437
Fisk: oversigt
438
Fisk: tilberedning
240
Fiskegryde
103
Fiskeragout med øl (Ragout de poissons à la bière)
354
Fiskesuppe (Soupe de poissons de roche)
438
Fiskesuppe af småfisk (Aziminu de bianchetti)
102
Fiskesuppe fra Armor-kysten (La Cotriade d'Armor)
374
Fitou
78, 79, 294-296
Fjerkræ: foie gras
216
Fjerkræ: generelt
216-217
Fjerkræ: oversigt
118
Flamberet æbletærte med calvados (Tarte flambée au Calvados)
154
Flavigny
302
Floc de Gascogne
81
Flæske-løgtærte (Flammeküeche)
68
Flæsketærte fra Lorraine (Quiche lorraine)
100
Fløjlsmusling (Amande de mer)
78, 79, 294-297
Foie gras
38
Foie gras-stænger (Finguer foie gras)
210
Fondant de foies de volaille aux avocats et concassée de tomates
147
Forest, Georges
147
Forestine
131
Forårssuppe (Potage printanier)
340-341
Fouace
50, 333
Fourme d'Ambert
50
Fourme de Montbrison
24
Fraisier
113
Fraisse, Pierre
25
Framboisine
318
François I, konge
254-255
Fremstilling af egefade
218
Frikasse af Bresse-hanekylling i flødesauce (Fricassée de poulet de Bresse à la crème)
406
Frisésalat
410
Friturestegte courgette-blomster (Fleurs de courgettes frites)
220
Fromage blanc à la crème
46
Fromager-affineur
47, 48
Fromages à croûte fleurie
47, 49
Fromages à croûte lavée
47, 50
Fromages à pâte persillée
47, 50
Fromages à pâte pressée cuite
47, 51
Fromages à pâte pressée non cuite
240
Frugt: dyrkning i Rhônedalen
226-227
Frugt: Oversigt
286
Frugtbrændevin: Branas
116-117
Frugtbrændevin: Calvados
156-157
Frugtbrændevin: Crème de Cassis
441
Frugtbrændevin: eau-de-vie de Châtaigne
104-105
Frugtbrændevin: enebærsnaps
88
Frugtbrændevin: fremstilling
88
Frugtbrændevin: historie
191
Frugtbrændevin: Kirschwasser
440
Frugtbrændevin: Korsika
88
Frugtbrændevin: Mirabelle de Lorraine
440, 441
Frugtvin
339
Frøfrikasse med moshat og linsekager (Croutes de lentilles vertes et fricassé de grenouilles aux mousserons)
134
Frølår i poulette-sauce (Grenouilles sauce poulette)
183
Fyldt lammemave
381
Fyldte lammemaver (Manouls lozérien)
380, 414, 449
Får: generelt
138, 380
Får: indmad
324
Får: opdræt
324
Får: racer (oversigt)
321
Fåre-couscous som i Algeriet (Couscous au mouton à l'algéroise)
220, 285, 330-331, 448
Fåreost
321
Gabelouz
448
Galéria
124, 241
Galette
168
Galette af boeuf bourguignon med løgrasp (Galette de boeuf bourguignon à la chapelure d'ognons)
24
Galette des Rois
38
Gambas tusindkorn (Gambas mille graines)
147
Ganache
26
Garnier, Charles
356
Gaspacho med østers (Gaspacho aux huîtres)
283
Gâteau basque
213
Gedde
135
Gedde i smørsauce (Brochet beurre blanc)
158
Geddeboller i syresauce (Quenelles de brochet à la crème d'oseille)
277
Gedderyg med chalotteløg (Le dos de brochet à I'échalotte)
148
Gedeost
208
Gedeost: Beaujolais
148, 185
Gedeost: fremstilling
448
Gedeost: Korsika
47, 49, 220, 448
Gedeost: Oversigt
148, 149, 449
Geder
233
Génépy des Alpes
104-105
Genièvre
34
Georg IV, konge
86, 87
Gewurztraminer
81
Gfillte Säumawe
131
Glaserede majroer (Navets glacés)
109
Gournay
233
Grand Marnier
85, 180-181, 272
Grands Crus
140
Gratien & Meyer
44
Gratineret løgsuppe (Gratinée des Halles)
233
Grattau, Joseph
260, 268, 269
Graves
147
Grelier
123
Grillet laksesteak med havsalt
60
Grisetæer Sainte-Menehould (Les pieds de porc à la Sainte-Menehould)
99, 390
Grondin
81
Grumbeerknepfle
439
Grundopskrift til fiskesalat (Méli mélo de roches)
50, 188
Gruyère de Comté
69
Gryderet fra Lorraine (La potée lorraine)
250
Gryderet med kanin som i Brive (Bas rond de lapin à la gaillarde)
283
Grydestegt kulmule med muslinger i grøn sauce (Merlu braisé aux coquillages, sauce verte)
120, 130, 408-410
Grøntsager: generelt
130-131
Grøntsager: oversigt
410
Grøntsagsfondue (Bagna cauda)
70
Gugelhupf (Kougelhopf)
390
Guldbrasen
131
Gulerødder
341
Gærkrans (Fouace)
78, 79, 294-296, 297
Gås: foie gras
294, 296
Gås: generelt
78
Gåseleverpostej
40
Haeberlin, Paul
14-15
Halles, Les
321
Halva
168
Hane i vin med makaroni og lokale trøfler (Coq au vin de Bourgogne, macaronis et truffes d'ici)
62
Hare
108
Harel, Marie
96, 97
Hareng bouffi
97
Hareng fumé doux
97
Hareng saur
342
Harmsworth, John
227
Hasselnødder (Noisette)
14
Haussmann, baron
122-123
Havsalt fra Guérande
99, 390
Havtaske
390
Havtudse, rød
99, 390
Havål (Fièlas)
72
Helmstetter, Daniel
73
Helmstetter, Louis
288
Henri d'Albret
24, 120, 260
Henri II, konge
144
Henri III, konge
288, 292
Henri IV, konge
190
Henriod
94, 96-97, 98
Hering
204
Hérison
228, 229
Hermitage
436
Hestemakrel
226
Hindbær (Framboise)
100
Hjertemusling (Coque, Bucarde)
62
Hjort/hind
65
Hjortekølle i vineddikesauce (Poêlée minute de cerf au vinaigre de Reims in-fusée au genièvre)
382-383, 424
Honning
155
Honningkager
159
Honningkager, pærer i vin, solbær-sorbet (Pain d'èpices, poires au vin et sorbet au cassis)
143
Huet, Gaston
166
Huilerie Leblanc (Firma)
100, 238
Huître creuse
238
Huître creuse du Pacific
100, 238
Huître plate
101, 112-113, 391
Hummer (Homard)
113
Hummer i Calvados (Homard au Calvados)
280
Hvalfangst
322-323
Hvidløg
47, 48, 108
Hvidskimmelost
99, 390
Hvilling
31
Hvilling Bercy
216-217
Høns: oversigt
219
Høns: partering
305
Îles flottants
450
Indbagt brocciu (Beignets de brocciu)
79
Indbagt fuglepostej (Pâté de volaille en croûte)
64
Indbagt hjortemørbrad med champagnesauce (Aumônières de biche forestière sauce Champagne)
Kallunfyldte æbler med røget smag (Tripes au goût fumé en écrin de pommes)
138-139
Kalv: indmad
169
Kalvebrissel med solbærpulver (Ris de veau à la poudre de cassis)
247
Kalveindmad i sauce poulette (Fraise de veau poulette)
100
Kammusling (Pétoncle, Peigne)
429
Kandiserede frugter
250
Kanin i sennepssauce (Lapereau à la moutarde violette)
217, 250
Kaniner
446
Kaninfrikasse med citroner (Fricassée de lapereau aux citrons)
414
Kaninryg farseret med tapenade (Râble de lapin farci à la tapenade)
223
Kaninryg i olivengele med tapenade-boller (Râble de lapereau en gelée d'olive et quenelle de tapenade)
446
Kanstanjepostej (Terrine à la châtaigne)
181, 330
Karl den Store
136
Karl IX
144
Karl VI, konge
60
Karl VII, konge
160
Karl VIII, konge
213
Karper
230-231
Karteuserordenen
219
Kartoffelgratin (Gratin dauphinois)
327
Kartoffelskiver garneret med trøffelsalat (Truffes fraîches en salade sur lit de pommes de terre charlotte tiède)
424
Kastanjecreme med mandarinsorbet (Le flan de marrons de Collobrières et son sorbet mandarine de Nice)
446-447
Kastanjepostej
227, 378, 444-445
Kastanjer
24, 120, 308
Katarina af Medici
277
Kaviar
226
Kernefrugter (oversigt)
96, 97
Kippers
156
Kir, Félix
191
Kirschwasser
226
Kirsebær (Cérise)
227
Kiwi
454-455
Klementin
86, 87
Klevner de Heiligenstein
390
Klipfisk
379
Klipfisk som bedstemor lavede den (Brandade de morue façon grand-mère)
328-329
Knive
100
Knivmusling (Couteau)
99, 390
Knurhane
45
Kogt skinke Porte Maillot (Jambon à la Porte Maillot)
41
Kokkeskoler
35
Kornfedet kylling med makaroni og trøfler
101
Krabbe/reje
402-403
Krydderurter
99
Kulmule (Merlu)
226
Kvæde (Coing)
415
Kylling i pastis (Poulettes au pastis)
364
Kyllingevinger og languster med citron og ingefær (Ailes de poulet, langouste au citron et au gingembre)
69
Kødpostej fra Lorraine (Pâté lorraine)
32
Køkkenbrigaden
42-43
Køkkenredskaber
325
Kølle af Quercy-lam som let ragout (Gigot d'agneau fermier du Quercy en daube légère)
406
Kørvel
189
La Cancoillotte
25
La Coccinelle
324
La truffade
334
La truffade
199
Lacombe, Jean-Paul
328-329
Laguiole (kniv)
51, 333
Laguiole (ost)
123
Laksesteak med havsalt, grillet
39
Laksetatar med basilikum (Tartare de saumon au basilic)
339
Laksetatar med grønne linser fra Puy (Tartare de saumon aux lentilles vertes de Puy)
92
Lam fra saltengene
278
Lam på tre måder, med indmadsfars og timian (Agneau de Pauillac cuit de trois façons, petite farce d'abats au thym)
324
Lamme-quasi paneret i trøfler og persille og med hvidløgssky (Quasi d'agneau fermier du Quercy pané aux truffes et persil plat, jus d'ail en chemise)
325
Lammesky med uskrællet hvidløg (Jus d'agneau à l'ail en chemise)
325
Lam: Hvidløgs-spækket, ovnstegt souris (Souris cloutée d'ail de Lautrec rôtie)
138-139
Lam: indmad
110
Lamartine, Alphonse de
279
Lammebov som bageren laver den (L'épaule d'agneau de Pauillac rôtie boulangère)
414
Lammeragout Avignon (Daube avignonnaise)
276
Lampret i rødvinssauce (Lamproie à la bordelaise)
140
Langlois-Château
101, 241, 391
Langoustine
49
Langres
101
Languster (Langoustine)
233
Lapostolle
403
Laurbær
24
Le corne d'abondance
147
Le Cotignac
200
Le Grand Dessert de la »Vogue« de la Croix Rous-se
24
Le Millefeuille
147
Le Négus
25
Le Roussillon
73
Lemaire, Raoul
21
Leroux, Jean-Baptiste Alphonse
436
Liche
98
Lieu noir
232
Likør-fremstilling: generelt
231
Likør: Chartreuse
156
Likør: Crème de Cassis
440
Likør: Korsika
232-233, 441
Likør: oversigt
162, 246-247
Limousin (kvæg)
374
Limoux
338-339
Linser
441
Liqueur d'orange
441
Liqueur de cédrat
441
Liqueur de myrte
49, 109
Livarot
442
Lonzu
99, 390
Lotte
282
Loukinkos
321
Loukum
390, 436
Loup de mer
110
Lucullus de Valenciennes
302
Ludvig XIII, konge
60, 146, 160, 342
Ludvig XIII, konge
17, 20, 146, 272, 333
Ludvig XIV, konge
56, 70
Ludvig XV, konge
78
Ludvig XVI, konge
302
Ludvig XVIII, konge
60-61
Lys pølse
130
Løg
173
Mâconnais
70
Madeleines
290-291
Madiran
320-321
Magrebinsk køkken
135
Majsild fra Loire med syresauce (Alose de Loire à l'oseille)
96, 99
Makrel (Maquereau)
103
Makrel-rillettes Pays Minier (Rillettes de maquereaux à la Minoise)
190
Malurt
39
Mandelmakroner (Macarons)
23
Mandeltærte
227
Mandler (Amande douce)
321
Mantécous
182-183
Marc de Bourgogne
94
Mareyeur
155
Marguérite af Flandern
70
Marie Antoinette, dronning
233
Marie Brizard
38
Marinerede grøntsager (Marinière de légumes)
49, 109
Maroilles
426
Martelly
144
Martin Pouret (firma)
134
Matelotte
81
Matelotte de poissons
440
Mattel, Louis-Napoléon
204
Mayaerne
146
Mazet, Léon
201
Médaillons de tartare de truite et saumon fume
260, 262, 268-270
Médoc
227
Meloner
222
Mère Maury
221
Mère Richard
403
Merian
99, 390
Merlan
31
Merlans Bercy
406
Mesclun
88
Metté, Jean-Paul
40, 41
Michelin
100
Miel de Narbonne
317
Millas
51
Mimolette
342-345
Mineralvand
375
Minervois
317
Miques
88
Mirabelle de Lorraine
381
Moche og urtepølse (Moche et saucisse d'herbes)
321
Mockroud
170
Molesme, Robert
319
Monpezat, Comte André de
47, 49, 171
Montrachet
51, 189
Morbier
18, 20, 209
Morgenmad
326
Morkler
390
Morue
241
Mouclade
207
Mousse au chocolat
56-59
Mousserende vin Champagne
165
Moutarde à l'ancienne
164-165
Moutarde de Dijon
390
Muge
390
Mulet
390, 437
Mulle
395
Mullefilets og små blæksprutter fyldt med aubergineragout (Les filets de rougets et petits encornets farcis de Mediterranée-poêle aux aubergines)
155
Mulot
390
Multe
47, 49, 82-83
Munster
49
Munster-Géromé
140
Muscadet
86, 87
Muscat d'Alsace
241, 352
Muslingeopdræt
356
Muslinger og sardiner i svøb med solmodne grøntsager (Papillotte de moules et filets de sardines aux légumes de soleil)
353
Muslinger på sømandsvis (Moules marinières)
407
Mælkebøtte
164
Naigeon, Jean
201
Nandron, Gérard
21
Napoleon I, kejser
14, 26, 270, 342
Napoleon III, kejser
147
Negus, kejser
226
Nektariner (Nectarine)
48, 109
Neufchâtel
308
Nicot, Jean
448
Niolo
351
Noilly, Louis
34
Noix de veau Brillat-Savarin
101
Nordsøreje (Crevette grise)
113
Normannisk indmad i lergryde (Cassolettes de tripes normandes)
428
Nougat
147
Nougatine
425
Nougatis med kastanjehonning (Nougat glacé au miel de châtaignier)
81
Nudelroulade med fyld af oksehale (Fleischschnacka de queue de boeuf)
227
Nødder
200
Œufs à la neige
163
Okse: behandling af kvalitetsoksekød
160-161
Okse: Charolais-opdræt
138-139
Okse: indmad
161
Okse: kvalitetsstempel
162
Okse: racer (oversigt)
162, 248-249
Okse: udskæringer:
81
Oksehale, nudelroulade med
249
Oksekødsudskæring: Aiguilette baronne
249
Oksekødsudskæring: Araignée
248
Oksekødsudskæring: Basses côtes
249
Oksekødsudskæring: Bavette d'aloyau
249
Oksekødsudskæring: Bavette de flanchet
248
Oksekødsudskæring: Collier
248
Oksekødsudskæring: Côte
248
Oksekødsudskæring: Entrecôte
249
Oksekødsudskæring: Faux-filet
249
Oksekødsudskæring: Filet
249
Oksekødsudskæring: Flanchet
249
Oksekødsudskæring: Gîte à la noix
249
Oksekødsudskæring: Gîte et jarret
248
Oksekødsudskæring: Gras bout de poitrine
249
Oksekødsudskæring: Hampe
248
Oksekødsudskæring: Jumeau à bifteck
248
Oksekødsudskæring: Jumeau à pot-au-feu
248
Oksekødsudskæring: Macreuse à pot-au-feu
248
Oksekødsudskæring: Macreuse-à-bifteck
249
Oksekødsudskæring: Merlan
249
Oksekødsudskæring: Mouvant
249
Oksekødsudskæring: Onglet
248
Oksekødsudskæring: Paleron
249
Oksekødsudskæring: Plat-de-côtes
249
Oksekødsudskæring: Poire
249
Oksekødsudskæring: Queue
249
Oksekødsudskæring: Rond de tranche
249
Oksekødsudskæring: Rone de gîte
249
Oksekødsudskæring: Rumsteck
249
Oksekødsudskæring: Tendron
246
Okserullesteg (Paupiettes de boeuf)
396-397
Oliven
167, 398-399
Olivenolie
397
Olivenpasta (Tapenade)
363
Omelet
241
Opdræt: muslinger
238-293
Opdræt: østers
26-27, 305
Opéra
190
Ordinaire, Pierre
403
Oregano
51, 285
Ossau-Iraty
284
Ost: alpeost
448-449
Ost: Brocciu
108
Ost: Camembert
332-333
Ost: Cantal
170-171
Ost: Citeaux
448
Ost: Fremstilling af Brocciu
285
Ost: Fåreost
46
Ost: generelt
46
Ost: Modning
83
Ost: Munster
47-51, 109, 171, 189, 335, 448
Ost: Oversigt
330-331
Ost: Roquefort
220-221
Ost: Saint-Marcellin
335
Ostesouffle med Cantal (Soufflé au Cantal)
333, 335
Ostespecialiteter fra Auvergne
208
Ostespecialiteter fra Beaujolais
171
Ostespecialiteter fra Bourgogne
189
Ostespecialiteter fra Jura
448
Ostespecialiteter fra Korsika
109
Ostespecialiteter fra Normandiet
159
Ostevandbakkelser (Gougères)
238
Ostrea edulis
391
Ottearmet blæksprutte (Poulpe)
38
Overraskelse med krabbe og aubergines (Oh La La! au crabe et aubergines)
282
Ovnstegt lammeribben, lammebrisler på kartoffelrosetter med stuvede bønner (Carré d'agneau au four, ris d'agneau sur rosace de pomme de terre et étuvée de pochas)
436
Pageot
380
Pagès, Patrick
155
Pain d'épice de Dijon
200
Paleron de boeuf lardé
355
Paprikasauce, skarp (Rouille)
24, 25, 305
Paris-Brest (tærte)
44
Parisertoast
44
Parisisk kartoffel-porresuppe (Potage parisien)
391
Partering/istandgøring af hummer
391
Partering/istandgøring af søpindsvin
192
Pasteur, Louis
404-405
Pastis
304-305
Pastis gascon
304
Pastis landais
336
Pâté de campagne
136
Pâté de Chartres
136
Pâté de mauviettes de Pithiviers
24
Pâtisserie
282
Peberfrugt
320
Pebermyntete
34
Pêche Melba
49
Pélardon
330
Penicillium roqueforti
217
Perlehøne
365
Perlehøne på catalansk (Pintade à la Catalane)
223
Perlehønebryst med ravioli og porre (Suprême de pintade et ravioles aux poireaux)
190-191
Pernod (firma)
342
Perrier (firma)
342
Perrier, Louis
319
Perrin, A.D.
318
Peter den Store, zar
21
Petit noir
109
Petit-Suisses
155
Petitjean
305
Petits fours
155, 176, 208
Philip den Dristige, hertug
116
Philip II, konge
14
Philippe Auguste, konge
241
Piballe
268
Pichon-Longueville-Baron
49
Picodon de l'Ardeche
49
Picodon de la Drôme
405
Picon, Gaëton
171
Pierre-qui-vire
99
Pighvar (Turbot)
281
Pighvar som i Kaïku (Pavé de turbot à l'Auberge Kaïku)
282
Piment d'Espelette
253
Pineau des Charentes
39
Pistaciekiks med røde æbler (Sablé pistache et pommes rouges)
426
Pius V, pave
330
Plinius
272, 273
Pomerol
117
Pommeau
428
Pompe de Noël à huile d'olive
14
Pompidou, Georges
49, 109
Pont l'Évêque
260, 262
Pontac, Arnaud de
131
Porre
405
Porté, Henri
407
Portulak
69
Postej fra Lorraine (Tourte lorraine)
79
Postej med kalvebrisler (Terrine de ris de veau)
136
Postejer
185, 186
Potée Comtoise
37
Potel & Chabot
110
Potjevlesh (sylte)
141
Pouilly-Fumé
16, 17
Poujauran, Jean-Luc
216
Poularde de Houdain
35
Poularde de Talleyrand à l'Escoffier
292-293
Poule au pot
49
Pouligny-Saint-Pierre
438
Poutarge
146-147, 204
Praliné
47, 50
Presset ost (oversigt)
442
Prisuttu
20
Procopio
388
Provencalsk fiskesuppe (Bouillabaisse)
415
Provençalsk gryderet med oksekød (Daube de boeuf à la provençale)
411
Provençalsk grøntsagsgryde (Ratatouille)
136
Provenchère
300-301
Pruneaux d'Agen
233
Prunelle
277
Prunier, Emilie
31
Purée Saint-Germain
338-339
Puy-linser
226
Pære (Poire)
110-111
Pølse-fremstilling: Andouille
137
Pølse-fremstilling: Andouillette
202
Pølse-fremstilling: Cervelas de Lyon
442
Pølse-fremstilling: Korsika
202-203
Pølse-fremstilling: Lyon
186
Pølse-fremstilling: oversigt Franche-Comté
185
Pølse-fremstilling: Saucisse de Morteau
202
Pølse-fremstilling: Saucisson de Lyon
336-337
Pølse-fremstilling: Toulouse
201
Quenelle de brochet »Nandron«
68-69
Quiche
164
Rabelais
407
Radicchio
381
Ragout af kalvehovede med krydret sauce (Tête de veau en estouffade, condiments mates en ravigote)
24
Ragueneau
368
Ramon, Laurent Oriol
441
Rappu
390
Rascasse
450
Ravioli med brocciu-fyld (Raviolis au brocciu)
309
Ravo, René
51
Reblochon
201
Remoulade de pieds de mouton
33
Restaurantbrigaden
28-30, 32-33, 40
Restauranter
37
Reynière, Grimot de la
404
Ricard, Paul
220
Richau
60
Richelieu, kardinal
136
Rillette
136
Rillon
191
Rimbaud
416-417
Ris
364
Ristede røde peberfrugter med ansjoser (Poivrons rouges rôtis et anchois de Collioure)
34
Ritz, César
98
Rokke (Raie)
406
Romainesalat
47, 50, 330-331
Roquefort
403
Rosmarin
24
Rostand, Edmond de
271
Rothschild, Baron Philippe de
437
Rouget
200
Rouget barbet aux épices
390
Rouget-barbet
355, 388
Rouille
369
Rousquille
407
Rucolasalat
14
Rungis
436
Rød blankesten
99
Rødfisk
47, 49
Rødskimmelost
98
Rødspætte
185-186, 442
Røget kød
326
Rørhat
327
Rørhatsuppe med friture-stegt rørhat (Crème de cèpes et cèpes frits)
62
Rådyr
193
Saccharomyces oviformis
198
Saillard, Edmond
200
Saint-Cochon au Bistrot
272-273
Saint-Émilion
171
Saint-Florentin
24, 25
Saint-Honoré (kage)
48, 220-221
Saint-Marcellin
51, 333
Saint-Nectaire
98, 390, 437
Saint-Pierre
49
Sainte-Maure
81
Salade de Cervelas
201
Salade lyonnaise
406-407
Salat
51, 333
Salers (ost)
30-31
Salon de Thé
122-123
Salt
442
Salumu
403
Salvie
141
Sancerre
169
Sandart i smørsauce, store gnocchi med røget flæsk (Sandre en meunière de gaude, gros gnocchis au lard paysan)
100
Sandmusling (Mye, Clam)
98, 390, 437
Sankt Peters-fisk
121
Sankt-Petersfisk med artiskokbunde (Les blancs de Saint-Pierre en barigoule breton-ne)
430-431
Santons
437
Sar
390
Sardin
438
Sardiner farseret med brocciu (Sardiner farseret med brocciu)
448
Sarteno
185, 186
Saucisse de Morteau
336
Saucisses
201
Saucissonaille
336
Saucissons secs
74-75
Sauerkraut
140-141
Saumur
97
Saurissage
241, 391
Scampi
81
Schiffala
77
Schutzenberger (bryggeri)
81
Schwitzerkässalat
99
Sébaste
98
Sej
49
Selles-sur-Cher
164-165
Sennep
251
Sennep, violet
426
Serres, Olivier de
22, 342
Sevigné, Madame de
98
Sild (Hareng)
165
Sinapis alba
99
Skaldyr
442-443
Skinke: Korsika
186
Skinke: Luxueil-les-Bains
186
Skinke: oversigt
336-337
Skinke: Toulouse
187
Skinkesylte som i Bourgogne (Jambon persillé tradition bourguignonne)
65
Skiver af vildsvinekølle i solbærsauce (Rouelles de jarret de marcassin braisées au cassis)
47, 51
Skæreost, halvfast og fast (oversigt)
98
Slethvar (Barbue)
107
Slik: generelt
242-243
Smør
364
Små blæksprutter med artiskokker og nøddecreme (Supions aux artichauts, vinaigrette à l'orange et crème aux noix)
283
Små blæksprutter med krebseragout (Chipirons entiers poêlés et marmelade de crabe)
19, 23
Små brød: Oversigt
410
Små fyldte grøntsager, mesclun med pistou og parmesan (Les petits farcis de légumes provençaux, salade de mesclum au pistou et parmesan)
39
Små kålruller med kaviar (Roulés de choux au caviar)
379
Små vinbjergsnegle i brændenælde-sauce (Cassolette de petits gris d'Aurillac aux orties sauvages)
424
Små æbletærter med nødder, pinjekerner og rosiner (La tartelette feuilletée aux pommes, noix, pignons et raisins florentins)
23
Småt bagværk: jødiske specialiteter
321
Småt bagværk: magrebinske specialiteter
23
Småt bagværk: oversigt
360
Snegle: arter
360-361
Snegle: generelt
360-361
Snegle: tilberedning
226
Solbær: oversight (Cassis)
66-67
Solbær: syltetøj
99, 240
Sole
240
Solette
33
Sommelier
121
Soufflé af artiskokbunde (Soufflé de fonds d'artichauts)
171
Soumaintrain
408
Soupe au pistou
201
Soupe blanche de poisson et flan de choux fleur
439
Spaghetti med korsikansk kaviar (Spaghetti à la boutargue)
213
Spejlkarpe
166-167, 398-399
Spiseolie
351
St. Raphael
70
Stanislas Leszczynski, konge
357
Steak af havål med blæksprutte i eddikesauce (Pavé de congre aux soupions, beurre d'arêtes parfumé au vinaigre)
357
Stegt havtaske med rørhat (Baudroie poêlée aux cèpes des Albères)
357
Stegt hork med ristede løg i chorizo-sauce (Chapon rôti aux oignons, petit jus aromatisé au chorizo)
279
Stegt perlehøne med lever og skorzonerrødder (La pintade fermière rôtie au foie chaud et salsifis)
39
Stegte mangofrugter med passionsfrugt (Mangues rôties au jus de passion)
226
Stenfrugter (oversigt)
70
Stohrer
450
Storzapretti
391
Strandkrabbe
100
Strandsnegl (Bigorneau)
407
Sucrine
81
Suerli nierli
107
Sukker
103
Suppe af svømmekrabber (Soupe d'étrilles)
233
Suprême Denoix
75
Surkål som vor mor laver den (Choucroute maison)
405
Suze
300-301
Svesker
380, 442
Svin: generelt
136, 336
Svin: rillette
136
Svin: rillon
381
Svinegryde som i Languedoc (Carbonnade languedocienne)
81
Svinesylte
101
Svømmekrabbe (Étrille)
66-67, 455
Syltetøj
86
Sylvaner
247
Sødmælkskalv i saltskorpe (Rôti de veau de lait fermier en croûte de sel)
247
Sødmælkskalven fra Brive
447
Sødmælkslam (Agneau de lait)
101
Søedderkop (Arraignée de mer)
101, 391
Søedderkop, stor
391
Søpindsvin (Oursin violet)
99
Søtunge (Sole)
38
Søtunge- og lakserand (Savarin de sole et saumon)
321
Tajine med kylling, svesker, honning og mandler (Tajine de poulet aux pruneaux, miel et amandes)
305
Tarte à I'Epoisses et aux pommes Tarte au chocolat
101
Taskekrabbe (Tourteau)
160
Tatin d'aubergines aux pommes Tenay, Jean de
160
Tenay, Leurent de
446-447
Terrine à la châtaigne
136
Terrines
390
Thon rouge
143
Thun, Maria
403
Timian
44
Toast med ost og skinke (Croque Monsieur, Croque Madame)
306-307, 308
Tobak
130
Tomater
51, 447
Tomater, bagte
51
Tomme de Savoie
98
Torsk, kabliau (Morue fraiche)
141
Torula cognaciensis Touraine
64
Tournedos af rådyr med vildsvineskinke (Tournedos de chevreuil gratiné à l'oignon)
368-369
Touron
409
Tourte de bléa
304
Tourtière
88
Traber, Philippe
75
Traditionel Surkål (Choucroute à l'ancienne)
37
Traiteur
113
Tripes à la mode de Caen
282
Tripoxta
40
Troisgros
154
Trompetsnegl Troubat
327
Trøffelæg med trøffelsabayon (Œuf truffé en baluchon et sabayon truffé)
326, 412-413
Trøfler: generelt
412
Trøfler: sorter
412
Trøfler: Tuber aestivum
412
Trøfler: Tuber brumale
412
Trøfler: Tuber magnatum
412, 413
Trøfler: Tuber melanosporum
99
Tun, hvid (Thon germon)
390
Tunfisk
418-419
Tyre
419
Tyrekampe
158
Tærte med Epoisses og æbler (Tarte à l’Epoisses at aux pommes)
25
Tærte-specialiteter: Isbombe
24, 25, 305
Tærte-specialiteter: Paris-Brest
24-25
Tærter: oversigt
154
Ursulinerne (nonneorden)
49, 189
Vacherin Mont d'Or
217
Vagtel
38
Vagtel med pærer (Caille aux poires)
227
Valnødder (Noix)
407
Vejsennep
448
Venaco
118
Vendt æble-kage (Tarte Tatin)
100
Venusmusling (Clovisse, Palourde)
100
Venusmusling, ru (Praire)
154
Vercingetorix
191
Verlaine
351
Vermouth
233
Verveine de Velay
140
Veuve Amiot
201
Vignard, Jean
379
Vild forel med flæsk (Truite Fario au lard)
326
Vilde svampe
62, 362-363
Vildsvin
65
Vildsvinekinder med rødvinspærer (Joues de sanglier et poires confites au Bouzy)
363
Vildsvineragout (Civet de sanglier)
62
Vildt: jagt
62, 217
Vildt: oversigt
62
Vildænder
88, 370
Villanova, Arnaldus af
84
Vin d'Alsace
84-87
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Alsace
287
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Baskerlandet
208-211
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Beaujolais
260-263, 268-269
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Bordeaux
172-181
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Bourgogne
142
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Chenin Blanc
274, 275
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Dordogne
210
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Gamay
192
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Jura
452-453
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Korsika
376-377
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Languedoc
140-143
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Loire
261, 270-271, 370-371, 372, 421
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Lot, naturligt søde vine
291
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Madiran
422-423
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Provence
287-291
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Pyrenæerne
228-229, 420-421
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Rhône
372-373
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Roussillon
229
Vin, de enkelte dyrkningsområder: Savoie
181
Vinauktion
360
Vinbjergsnegle
158
Vinbjergsnegle i kryddersmør (Les escargots de Bourgogne en coquille)
168
Vinbjergsnegle i marvben med hvidløg og groft salt (Escargots en os à moelle aux pétales d'ail et sel gros)
232
Vincelli, Bernardo
226, 315
Vindruer
319
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Aveyron
210
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Beaujolais
261
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Bordeaux
172
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Bourgogne
175
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Chablis
178
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Côte de Beaune
179
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Côte de Nuits
275
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Dordogne
275
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Garonne
192
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Jura
453
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Korsika
141
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Loire
319
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Lot
423
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Provence
291
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Pyrenæerne
228
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Rhône (nord)
420
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Rhône (syd)
372
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Roussillon
229
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Savoie
319
Vindyrkningsområder (oversigtskort): Tarn
86, 267-270
Vinetiketter
174-175
Vinfremstilling: Chablis
142
Vinfremstilling: Chenin Blanc
210
Vinfremstilling: Gamay
274, 275
Vinfremstilling: Garonne
270-271
Vinfremstilling: Gironde
192-193
Vinfremstilling: Jura
193
Vinfremstilling: Jura
176-177
Vinfremstilling: Pinot Noir
193
Vinfremstilling: Vin de Paille
192-193
Vinfremstilling: Vin Jaune
370-371
Vinfremstilling: Vins Doux Naturels
305
Vingårdsferskner
87, 141, 269, 371, 376
Vinklassificering/kategorier
80-81
Vinstuer
350
Violet, brødrene
342
Volvic (firma)
130, 407
Vårsalat
154
Widerad
80-81
Winstub
321
Zalabia
14
Zola, Émile
118
Æblecharlotte (Charlotte aux pommes)
118
Æblepakker med calvados (Aumônières de pommes au Calvados)
451
Æblepandekager (Gâteau de crêpes aux pommes)
226
Æbler (Pomme)
23
Æblestrudel
119
Æbletærte som i gamle dage (Tarte aux pommes d'hier)
279
Æg i rødvin med kalvefødder (Les oeufs meurettes aux pieds de veau)
125
Æggekager med svesker (Far aux pruneau)
31
Ærtesuppe Saint-Germain
76-77
Øl: Alsace
104
Øl: bryggerier
76
Øl: fremstilling
104, 77
Øl: generelt
445
Øl: Pietra
100, 238-239, 352
Østers (Huitre plate et creuse)
31
Østers, varme (Huitres chaudes)
277
Østersbudding med brøndkarsesmør (Flan d'huîtres battu au cresson)
132
Østershat
240
Ål
135
Ål med sauce tartare (Anguille de Loire Tartare)
277
Åleterrin med kantareller (Le pressé d'anguilles de Gironde aux girolles)
Login
Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i: