Side |
|
|
Opskrifter |
Opskriftsforfatter |
291 |
|
|
Adresser |
|
291 |
|
|
Agar agar |
|
181 |
|
|
And, juleand |
|
184 |
|
|
And, marineret, letrøget |
|
242 |
|
|
Arme riddere med vanilleis |
|
281 |
|
|
Asier, syltede |
|
23 |
|
|
Aspargessuppe |
|
160 |
|
|
Bearnaise-essens |
|
197 |
|
|
Blicher |
|
197 |
|
|
Blå Bøg |
|
228 |
|
|
Bondepige med slør |
|
266 |
|
|
Bonusopskrift: citronfromage |
|
29 |
|
|
Bouillon af kalveskank og hvedeøl, brisler, svampe, ølskum og ristet rugbrød med fuglekvidder |
|
115 |
|
|
Braiseringslage |
|
283 |
|
|
Brun fond |
|
270 |
|
|
Brune kager |
|
138 |
|
|
Brændende kærlighed |
|
147 |
|
|
Brødflager, stegte |
|
287 |
|
|
Bøgeblade |
|
206 |
|
|
Camembert og valnødder – en suppe, lidt som fondue – med solbær og brødcroutoner |
|
196 |
|
|
Capryl |
|
280 |
|
|
Citronconfit |
|
162 |
|
|
Côte de boeuf med pommes frites, syltede perleløg, bagte rødbeder, vagtelæg og karljohanbearnaise |
|
150 |
|
|
Croustillant med rielette af gris og tørrede bær, puré af persille, løvstikke, hassel-nødder og rapsolie |
|
172 |
|
|
Culottesteg |
|
90 |
|
|
Den klassiske nytårstorsk |
|
60 |
|
|
Dildolie |
Rasmus Kofoed |
60 |
|
|
Dressing til Kofoeds stjerneskud |
Rasmus Kofoed |
58 |
|
|
Dressing til stjerneskud |
|
103 |
|
|
Duefond |
|
103 |
|
|
Duelår, confiterede |
|
287 |
|
|
Døvnælde |
|
159 |
|
|
Enebærnougatine |
|
118 |
|
|
Farserede porrer med stuvede ærter og gulerødder |
|
271 |
|
|
Finskbrød |
|
58 |
|
|
Fiskefileter |
|
282 |
|
|
Fiskefond |
|
54 |
|
|
Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade |
|
24 |
|
|
Fjordrejer, sprøde |
|
24 |
|
|
Fjordrejesalat |
|
154 |
|
|
Flæskesteg med brunede kartofler og kartoffelgaufrettes |
|
147 |
|
|
Flæskesvær, hjemmelavede |
|
72 |
|
|
Flæskesvær, karamelliserede |
|
291 |
|
|
Fondant |
|
282 |
|
|
Fonder |
|
142 |
|
|
Forloren hare |
|
144 |
|
|
Forloren hare i nye klæder – Årets hovedret 2006 |
|
130 |
|
|
Frikadeller med hvidkål på sønderjysk manér |
|
64 |
|
|
Friskost-creme |
Theis Brydegaard |
163 |
|
|
Fritter |
|
204 |
|
|
Friturestegt camembert med solbærmarmelade |
|
227 |
|
|
Fromage af fynsk fåremælksyoghurt med tørrede blåbær, mild lakridsgelé, blåbær og vild kørvel |
|
285 |
|
|
Fuglegræs |
|
198 |
|
|
Fynbo extra |
|
200 |
|
|
Fynsk rygeost |
|
200 |
|
|
Fynsk sommersalat |
|
198 |
|
|
Fåre blue |
|
172 |
|
|
Gammeldags oksesteg med glaserede perleløg og waldorfsalat |
|
35 |
|
|
Gelé af jurancon |
|
291 |
|
|
Glukose |
|
236 |
|
|
Granité, rabarber- |
|
111 |
|
|
Grillet hummer med dildmayonnaise og salat af grillede grønne asparges med stikkelsbær og parmesan |
|
108 |
|
|
Grillet hummer og lam bare hver for sig |
|
92 |
|
|
Grillet torskerogn, hollandaise med baconsmag, marinerede rødbeder, kapers, pocherede vagtelæg og brøndkarse |
|
100 |
|
|
Grydestegt kylling med rabarberkompot og mormorsalat |
|
260 |
|
|
Grøn olie |
|
58 |
|
|
Grønne asparges |
|
282 |
|
|
Grøntsagsfond |
|
42 |
|
|
Gule ærter med hjemmerøgede kammuslinger, eddikesyltede perleløg og frisk oregano |
|
40 |
|
|
Gule ærter med timian, røget flæsk og eddike |
|
260 |
|
|
Gulerodskage, sprød |
|
260 |
|
|
Gulerødder, sukkerkogte |
|
285 |
|
|
Gåsefod |
|
287 |
|
|
Havekørvel |
|
199 |
|
|
Ho Holme |
|
198 |
|
|
Ho Porse |
|
93 |
|
|
Hollandaise-essens |
|
253 |
|
|
Honningkage fra Christiansfeld |
John, Brødremenighedens bageri i Christiansfeld |
102 |
|
|
Hovedsalat i let trøffelcreme med ungdue, foie gras og syltede hyben |
|
260 |
|
|
Hvid chokoladeparfait med sprød gulerodskage og søde gulerødder marineret i passionsfrugtsirup |
|
280 |
|
|
Hyldeblomstsaft |
|
49 |
|
|
Høne, kogt |
|
282 |
|
|
Hønsefond |
|
247 |
|
|
Jordbærconsommé Jordnøddeolie-is |
|
33 |
|
|
Jordskokker, syltede |
|
33 |
|
|
Jordskoksuppe |
|
181 |
|
|
Juleråd |
|
159 |
|
|
Julesalat (endivie) |
|
271 |
|
|
Jødekager |
|
247 |
|
|
Kagecreme, stegt som arme riddere, med saltede peanuts og jordnøddeolie-is |
|
251 |
|
|
Kakao-croustillant med orange-ganache |
|
124 |
|
|
Kalvebryst, sprængt |
|
174 |
|
|
Kalveculotte med lakridsrod, mjød, sødskærm og valnødder |
|
120 |
|
|
Kalvemørbrad i crouton med grønne ærter, grillede forårsløg, skvalderkål og morkelsauce |
|
220 |
|
|
Kammerjunkere |
|
72 |
|
|
Karamelliserede flæskesvær med tørrede æbler og røget salt |
|
72 |
|
|
Karamelmasse |
|
56 |
|
|
Karljohanremoulade |
|
127 |
|
|
Karse |
|
203 |
|
|
Kartoffelchips |
|
139 |
|
|
Kartoffelmos |
|
82 |
|
|
Kartofler kogt med respekt |
|
155 |
|
|
Kartofler, brunede |
|
248 |
|
|
Kiks, hjemmebagte |
|
248 |
|
|
Kiksekage uden palmin |
|
26 |
|
|
Klar suppe med kød- og melboller |
|
281 |
|
|
Klaret smør |
|
264 |
|
|
Klatkager med tørrede kirsebær, mandler og grøn anis |
|
270 |
|
|
Klejner |
|
38 |
|
|
Knoldselleri bagt i hø, tempereret hasselnøddemælk, røget ål, grønne æbler og vild brøndkarse |
|
60 |
|
|
Kofoeds stjerneskud |
Rasmus Kofoed |
276 |
|
|
Koldhævet hvedebrød fra Tinggården |
Jan Friis-Mikkelsen |
220 |
|
|
Koldskål |
|
223 |
|
|
Koldskålssorbet med sprøde kniplinger og salat af hindbær, feldsalat og mynte i hindbærvinaigrette |
|
84 |
|
|
Kompot og chips af violette kartofler |
|
241 |
|
|
Kondenseret mælk |
|
281 |
|
|
Krydderfedt |
|
230 |
|
|
Kvædepuré |
|
230 |
|
|
Kvæder med lunt skum af hvid chokolade - lidt som Bondepige med slør - og kvæde-sorbet |
|
171 |
|
|
Kød og stegning |
|
26 |
|
|
Kødboller |
|
136 |
|
|
Kålpølser - ikke helt som i Sønderjylland - med foie gras og morkler |
|
178 |
|
|
Labskovs af dyrebov, kastanier, tørrede svampe og pisket smør parfumeret med enebær |
|
227 |
|
|
Lakridsnougatine |
|
106 |
|
|
Lam i frikassé med asparges, dild og fjordrejer |
|
115 |
|
|
Lammebov af marsklam, braiseret i Gammel Dansk og stegt på grill, tzatziki på dansk manér og nye kartofler bagt i saltdej |
|
283 |
|
|
Lammefond |
|
196 |
|
|
Langli Stout |
|
214 |
|
|
Lavendel-creme brûlée, jordbærconsommé, pebernougatine, rødgrødssorbet og lune vafler |
|
291 |
|
|
Lecithin |
|
220 |
|
|
Lenes koldskål med danske hindbær og ikke helt almindelige kammerjunkere |
|
74 |
|
|
Leverpostej med syltede rødbeder |
|
199 |
|
|
Limfjord |
|
284 |
|
|
Løgkarse |
|
230 |
|
|
Makroner |
|
258 |
|
|
Malenes gulerodskage |
Malene, Café Kunstforeningen |
182 |
|
|
Marineret, røget and som på Kong Hans med orientalsk sauce, marineret rødkål, shiitakesvampe og puré af svesker |
|
258 |
|
|
Mascarponecreme |
|
280 |
|
|
Mayonnaise |
|
134 |
|
|
Medisterpølse med stuvet grønkål |
|
26 |
|
|
Melboller |
|
166 |
|
|
Millionbøf |
|
71 |
|
|
Min farmors æbleflæsk i verdensklasse |
|
32 |
|
|
Min favoritsuppe af jordskokker |
|
224 |
|
|
Min mormors ymerfromage med lun frugtsovs |
|
291 |
|
|
Muscovadosukker |
|
116 |
|
|
Nye kartofler bagt i saltdej |
|
36 |
|
|
Næsten klassisk sellerisuppe |
|
193 |
|
|
Ost |
|
180 |
|
|
Ovnstegt landand med rødkål, tørrede figner, valnødder og kommen |
|
234 |
|
|
Panna cotta med hibiscus-te, smørkager og rabarber bagt med ingefær og mørk rom |
|
67 |
|
|
Pariserbøf med hele svineriet |
|
124 |
|
|
Peberrodssovs |
|
147 |
|
|
Pebersauce |
|
43 |
|
|
Perleløg, syltede |
|
291 |
|
|
Piment d'Espelette |
|
72 |
|
|
Pulveriserede æbler |
|
123 |
|
|
Puré af grønne ærter |
|
236 |
|
|
Rabarber, syltede |
|
284 |
|
|
Ramsløg |
|
54 |
|
|
Remoulade, hjemmerørt |
|
160 |
|
|
Rigtig biksemad med bearnaise og syltede asier |
|
262 |
|
|
Risalamande med kirsebærsovs |
|
262 |
|
|
Risengrød |
|
168 |
|
|
Rodes 'spaghetti bolognese' |
Thomas Rhode |
233 |
|
|
Rombudding |
|
272 |
|
|
Rugbrød med solsikkekerner |
|
241 |
|
|
Rugbrødsdrys |
|
228 |
|
|
Rugbrødsrasp |
|
156 |
|
|
Ryg af vildsvin pikeret med røget spæk, stegt endivie, kartofler 'lidt som brunede' og sauce med varme krydderier |
|
203 |
|
|
Rygeostmousse |
|
69 |
|
|
Rødbedegelé |
|
212 |
|
|
Rødgrød med piskefløde |
|
60 |
|
|
Rødspætter |
Rasmus Kofoed |
197 |
|
|
Røget Brie |
|
286 |
|
|
Røllike |
|
280 |
|
|
Saft af hyldeblomst |
|
116 |
|
|
Salat |
|
60 |
|
|
Salat og asparges |
Rasmus Kofoed |
247 |
|
|
Salt |
|
111 |
|
|
Saltede mandler |
|
64 |
|
|
Saltet citronskal |
Theis Brydegaard |
76 |
|
|
Saltet og confiteret foie gras med røget andebryst, gelé af hyldeblomst og syltede bøgehatte i hyldeblomsteddike |
|
286 |
|
|
Salturt |
|
91 |
|
|
Sennepssovs |
|
64 |
|
|
Sild, hjemmerøgede |
Theis Brydegaard |
189 |
|
|
Skalotteløg, bagte |
|
176 |
|
|
Skipperlabskovs med hjemmelavet smør |
|
190 |
|
|
Skorzonerrødder |
|
286 |
|
|
Skovsyre |
|
69 |
|
|
Skrabet tatar med sprøde løg, løgkarse, syltede umodne ferskner og peberrodsmayonnaise |
|
220 |
|
|
Skum |
|
31 |
|
|
Skum af hvedeøl |
|
230 |
|
|
Skum af hvid chokolade |
|
24 |
|
|
Skummende suppe af grønne asparges - ikke helt efter bogen - fjordrejesalat og sprøde fjordrejer |
|
285 |
|
|
Skvalderkål |
|
281 |
|
|
Smørbolle |
|
236 |
|
|
Smørkager |
|
63 |
|
|
Sol over Gudhjem |
|
64 |
|
|
Sol over Gudhjem som salat |
Theis Brydegaard |
207 |
|
|
Solbærgelé, lun |
|
202 |
|
|
Sommersalat af rygeost med agurkegelé, sprøde kartofler og stenbiderrogn |
|
189 |
|
|
Sprængning af ænder |
|
188 |
|
|
Sprængt gråand med fattigmandsasparges, vilde svampe, kakaobønner og syltet græskar |
|
124 |
|
|
Sprængt kalvebryst med peberrodssovs |
|
128 |
|
|
Sprængt kalvebryst med østersvinaigrette, saltet karse-iscreme og ristede solsikkekerner |
|
64 |
|
|
Sprød kartoffelskræl |
Theis Brydegaard |
69 |
|
|
Sprøde løgringe |
|
58 |
|
|
Sprødt brød |
|
186 |
|
|
Stegt fasan i flødesovs med råsyltede tyttebær |
|
148 |
|
|
Stegt flæsk med persillesovs |
|
86 |
|
|
Stegt rødspætte med smørsovs og agurkesalat |
|
97 |
|
|
Stegt ål |
|
96 |
|
|
Stegt ål med stuvede kartofler |
|
50 |
|
|
Stegte hvide asparges, æg som på Arzak med blanquette af brunet smør, fuglegræs og blodgrape |
|
99 |
|
|
Stegte vårmusseroner |
|
58 |
|
|
Stjerneskud |
|
132 |
|
|
Stuvet spidskål med parmesan og citron, syltede kålstokke, mandler og rølliker |
|
22 |
|
|
Suppe af hvide asparges — lige efter bogen |
|
34 |
|
|
Suppe af jordskokker med foie grasflan, vanillepocherede kastanier, syltede andekråser og merian |
|
189 |
|
|
Svampe, stegte |
|
291 |
|
|
Syltede grønne ferskner |
|
284 |
|
|
Sødskærm |
|
89 |
|
|
Søtunge pocheret i smør med krondild, brødsauce, salturt og karamelliseret citron |
|
49 |
|
|
Tarteletter med høns i asparges |
|
40 |
|
|
Timianeddike |
|
275 |
|
|
Tinggården |
|
93 |
|
|
Torskerogn, grillet |
|
216 |
|
|
Vafler |
|
64 |
|
|
Vagtelæg, smilende |
Theis Brydegaard |
228 |
|
|
Vanille |
|
271 |
|
|
Vanillekranse |
|
254 |
|
|
Varm soufflé af honningkagekrydderi og chokolade med gløgggranité |
|
140 |
|
|
Verdens — måske — bedste kartoffelpuré med røget munkebøg og ramsløg |
|
157 |
|
|
Vildsvineryg |
|
283 |
|
|
Vildtfond |
|
116 |
|
|
Vinaigrette fra Falsled Kro |
|
111 |
|
|
Vinaigrette, simpel |
|
228 |
|
|
Æblegrød |
|
50 |
|
|
Æg 'Arzak' |
|
253 |
|
|
Æggehvideglasur |
|
196 |
|
|
Økologisk blå fåreost |
|
240 |
|
|
Øl-iscreme med rugbrødsdrys og karamelliseret mælk |
|
238 |
|
|
Øllebrød |
|
99 |
|
|
Ål pocheret i eddike med sprød pumpernikkel, vårmusseroner, confiterede nye kartofler og urteolie |
|