Find opskrift

Den klassiske køkkenskole

Se Alle kogebøger


Forfatter   Willan, Anne
Originaltitel Reader's Digest Complete Guide to Cookery
Oprindeligt udgivet i England
Original udgivet 1989
Oversættelse Marianne Kastberg
Forlag GAD
Udgivet 1994
Udgave 1
Illustrationer Jerry Young, Martin Brigdale, Roger Phillips
Sider 526
ISBN 87-12-02409-0
Bognummer 77
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
163, 163-164 abalone
145, 145-146 aborre
447, 448, 449, 456-457 abrikoser
287, 287 acorn-græskar
323 adzuki
323, 327 adzukibønner
50 afrunding af supper
112 afskælle fisk
142 aftrækkerfisk
431 agar-agar
191-192 agerhøne
337 aglio e olio
258, 282, 282-283, 489, 499 agurker
413 ahornsirup
48 Aigo saou
48 Aigo saou
14, 63 aïoli
163, 163 albueskæl
327 alfalfaspirer
337 Alfredo
283 alger
38-39 alkohol
449 alkohol til flambering
485 alkohol til konservering
38 alkohol til madlavning
25 allehånde
311, 311 almindelig pigsvamp
289, 289 almindeligt løg
506 alu-folie
321, 321 amaranth
275 amerikansk savoykål
28, 28 anaheim chili
439, 448, 449, 450, 466, 466-467 ananas
469 Ananas Surprise
462, 463 ananaskirsebær
28 ancho chili
101 anchoiade
174-183, 188, 188-189 and
486 andeconfit
96, 97 andefedt
96, 97 andelever
183, 188 andemagrets
189 anderagout med pærer og appelsin
80, 84, 86 andeæg
84 andeæg
246, 247 andouille
246, 246 andouillette
397 angel food alke
393, 394, 397 angel food cake
509 angel food form
397 angel food opskrift
24 anis
24, 24 aniskrydderier
25, 25 annatto
147-149 ansjoser
337 ansjossauce
99 ansjossmor
361, 446, 447, 458, 458-460 appelsin
67 appelsincremesauce
58 appelsinsau­ce
58 appelsinsauce
99 appelsinsmør
442 appelsinsorbet
460 appelsinsoufflé
38 apple brandy
38 applejack
283 arame
317, 318 arborio ris
317, 318 arborioris
365 arme riddere
59, 344 arrowroot
300, 300-302 artiskok
302 artiskokbunde
302 artiskokker med pinjekerner
298-300, 298 asparges
269 asparges endivie
300 asparges polonaise
511 aspargesgryde
413 aspartam
351 at bage brød
427 at dyppe i chokolade
421 at hakke chokolade
44 at krydre oksefond
72 at lave yoghurt
120 at ovnstege fisk i alufolie
122 at ovnstege fisk i dej
121 at ovnstege fisk i papir
44 at si vildtfond
421 at smelte semifreddo
422 at temperere chokolade
143 atlanterhavslaks
278-281, 279 aubergine
55 avgole­ mono
55 Avgolemono
469, 469-470 avocado
103 avocado olie
470 avocado/grapefrugtsalat med røget laks
354 baba
509, 509 babaform
284, 285 babymajs
249 bacon
447 bage frugt
360 bagels
506 bagepapir
507, 507 bagepensel
359 bagepulver
507 bagerist
101 Bagna cauda
23 bagt fennikel med lammekød og koriander
23 bagt fennikel med lammekød og koriander
436 bagte marengskager
87 bagte æg
349, 353 baguette
361 baia birth
510 bain-marie (vandbad)
324 baked beans med rødvin
382 baklava
382 baklava
241, 255 ballotines
162 Balmain bug
20, 20 balsam
288 balsamagurk
40 balsameddike
303 bambusskud
361 banan/nøddebrød
443 banana split
465 bananas foster
465 bananas foster
447, 448, 449, 465, 465 bananer
443 bananis
196 bardere
196 bardere kød
361 barm brack
148 barracuda
12, 17 basilikum
17 basilikumpesto
317, 318 basmati
317, 318 basmatiris
263, 337 battuto
432 bavarois
433 bavarois med pistacie
433 bavarois-creme med pistacie
329 bavette
339 Bayerische Semmelknödel
60-61 bearnaise
61 bearnaiseopskrift
52, 54, 264, 265 bechamelsauce
54 bechamelsauceopskrift
334 Bel Paese
62 benne rouge
344 besanmel
99 beure maitre d'hôtel
99 beurre aux fines herbes
62 beurre blanc
62 beurre blanc aux herbes
62 beurre fondu
59 beurre manié
98 beurre noir
98 beurre noisette
62 beurre rouge
16, 17 bibernelle
247, 248 Bierwurst
252, 252 bíltong
269, 270 bindsalat
28 bird's eye chili
24, 24 birkes
42, 160 bisque
359 bisquit
39 bitter
32 bjergsalt
153 bjørnekrebs
246 black pudding
298-299 bladbede
22, 298-299, 451 bladselleri
272, 273 bladsennep
36 blanc-manger
260 blanchere grønsager
197 blanquette
509 blender
459 blodappelsin
246, 247 blodpølse
277, 278 blomkål
456-457 blommer
66 blommesauce
66 blommesauce
490, 493-494 blommesyltning
278, 280 blommetomat
36 blomstervand
170-172 blæksprutte
159 bløde krabber
319 blå majs
158, 159, 159 blå svømmekrabbe
462, 462 blåbær
40 blåbæreddike
369 blåbærpandekager
142 blåkæft
163, 163, 165, 169-170 blåmusling
73, 74, 75, 77 blåskimmelost
382 blåskimmelost og rejer
481 bog
320 boghvede
343, 344 boghvedemel
331 boghvedepasta
350 boller
338 boller og melboller
445 bombe alhambre
445 bombe francillon
445 bombe Monselet
508, 508 bombeform
444 bombeopskrift
444-445 bomber
96 bomuldsfrøolie
91 bondeomelet
327 bonnesalat
32 bordsalt
107 borek
323 borlotti-bønner
45, 51 borsjtj
380 bouche
246, 246 boudin blanç
246, 246 boudin noir
48, 135, 142 bouillabaisse
42 bouillonterning
14 bouquet garni
462, 462 boysenbær
511 bradepande
126 braisere fisk
181 braisere fjerkræ
263 braisere grønsager
230 braisere indmad
199 braisere kød
215 braiseret fyldt kalvebryst
67 Brandy butter
247, 247 Bratwurst
365 bread and butter pudding
364-365 breadpudding
252, 252 bresaola
78 Bresse bleu
77 Brie
73, 74, 77 Brie
368 brigidini
79 Brillat-Savarin
355 brioche
355 briocheopskrift
232-233 brisler
232 brisler sauterede med grønsager
261, 262, 263, 277, 277 broccoli
462, 462 brombær
57-58 brun grundsauce
35, 53, 57-58 brun sauce
303, 303 brændenælde
342-369 brød
509 brødform
303, 303 brødfrugt
64 brødjævnede saucer
354 brødkrumme
511 brødspade
269, 270 brøndkarse
329 bucatini
75 Bûcheron
75 Bûchette d'Anjou
235 bughindefedt
22, 22 bukkehornsfrø
316, 319 bulgur
66 Bumbu satay
28, 28 butter chili
370, 378-381 butterdej
378, 381 butterdejsopskrift
287, 287 butternut-græskar
67 Butterscotch
67 butterscotch sauce
143 bækorred
322-327 bælgfrugter
446, 447, 448, 462-463 bær
66 bærsauce
280 bøf-tomat
33 bønnepasta
284-286 bønner
324 bønnespirer
48 cacciucco
38 calvados
73, 77 Camembert
464 canary-melon
460, 505, 505 cannelerjern
323 cannelini-bønner
308 cannellere champignon
329, 333, 334, 335 cannelloni
464, 464 cantaloupmelon
329 capellini
335 cappelletti
472, 472 carambol
337 Carbonara
464, 464 casabamelon
28 cascabel chili
476, 477, 479 cashewnødder
410, 444 cassata
463 cassis
322 cassoulet
481 castanopsis
28, 29 cayennepeber
287, 287 cayote
246, 246, 248 cervelat
272 ceylonspinat
442 champagnesorbet
306-308 champignon
307 champignon i julienne
308 champignon ä blanc
307 champignon ä la greque
325 chana dal
70 Chantilly-creme
363 chappati
194-208, 241-255 charcuteri
432 charlotte
433 Charlotte royale med chokolade
433 Charlotte russe
508, 508 Charlotteform
210, 210 chateaubriand
56 chaudfroid sauce
75, 79 Cheddar
403 cheesecakes
271 chefs salad
472, 472 cherimoya
280 cherry-tomat
13, 259 chiffonade
28, 28-29, 35, 262, 268, 279 chilipeber
27, 28 chilipulver
35 chilisaucer
247 chipolata
296 chips
39, 338, 361, 411, 420-429, 438, 439 chokolade
445 chokolade- og hasselnøddeparfait
425 chokolade/kastaniepavé
400 chokolade/valnøddekage
420, 422 chokoladecouverture
67 chokoladecremesauce
422 chokoladeerstaminger
429 chokoladefigurer
425 chokoladefudgesauce
425 chokoladeganache
420 chokoladeglasur
406 chokoladeglasur til Sachertorte
426-429 chokoladekonfekt
421 chokolademousse
421 chokoladeopbevaring
425 chokoladesauce
429 chokoladetrøffel
246, 247, 248 chorizo
248 chorizo - krydrede spanske pølser
370, 376-377 choux-dej
48, 148, 165 chowder
48 Chowder
489-490 chutney
38, 39, 453 cider
40 cidereddike
388 cigarettes russes
22 cilantro
21 citral
14, 68, 343, 370, 447,458,458-460 citron
55 citron/persillesauce
493 citroncurd
21, 21 citrongræs
21, 21 citronmelisse
434 citronmousse med karamelsauce
32 citronsalt
442 citronsorbet
21 citronverbena
368 clafoutis limonsin
69 clotted cream
309, 309 cloud ear
76 coeur ä la crème
508 coeur ä la crème-form
38 cognac til madlavning
143 coho-laks
268 coleslaw
272, 273 collard greens
328, 338 conchiglie
486, 512 confit
46 çonsomme
46 consommé double
46 çonsommeopskrift
184 coquelet
489 corned beef
282 cornichon
247 cotechino
148 cotriade
76 cottage cheese
65, 450 coulis
443 coupe chateaubriand
268 courgetteblomst
42, 44 court bouillon
320, 320 couscous
320, 511 couscousgryde
420 couverture
74, 76 cream cheese
67 crème anglaise
71 crème brûlée
94-95 crème caramel
384 crème chibouste
69, 70, 71 cremefraiche
432-433 cremer
67, 81, 94 cremesauce
464 crenshawmelon-creme
510 crepe-pande
366-367 crepes
367 crepes med kylling og svampe
367 crepes med pocheret frugt
367 crepes med svampe og kylling
367 crepes Suzette
246, 247, 247 crépinette
43, 352 croates
357-358 croissanter
507 croissantspore
75 Crottin de Chavignol
43, 352 croutoner
43, 352 croûtons
268 crutidés
247, 247 cumberland
66 cumberlandsauce
493 curd
94 custard tart
361 daddelbrød med nødder
473 dadler
322, 324, 325 dal
120 dampe fisk
261 dampe grønsager
510 dampgryde
78 Danablue
508, 508 dariole
507, 507 dejblander
507 dejklemme
373 dejrose
507, 507 dejskraber
126 dekorere fisk
81 dele æg
412, 412 demerasukkere
58 demi-glace sauce
298 demidoff
364, 434-435, 439, 444-445 dessertsouffle
378 détrempe
31 dijonsennep
12, 22, 22 dild
101 dip med olivenolie, ansjoser og hvidløg
58 djævlesauce
510, 510 dobbeltkoger
265 dolmades
265 dolmas
317 domsia
136 dorado
79 Double gloucester
362 doughnuts
142, 142 dragehovedfisk
296 duchesse kartofler
174-183, 174, 179, 191, 191 due
324 dueært
472 durian
320 durra
319, 320, 329, 343 durumhvede
443 dusty road
494-496 dybfrysning
495 dybfrysning af bær
496 dybfrysning af fond
503 dyppegaffel
308 dyrkede svampe
38 eau de vie
134 ebi
40, 40, 343, 484, 489 eddike
40 eddikemor
270 egeblad
289 egyptisk løg
423-424 ehokoladedekorationer
238, 240 eksotisk vildt
472 eksotiske frugter
303 eksotiske grønsager
481 eksotiske nødder
103 eksotiske olier
36-37 ekstrakt
313, 313 elledansbruskhat
73, 79 Emmenthaler
60 emulgerede saucer
60 emulgeret sau­ce i maskine
363 enchiladas
269, 270, 271 endivie
26, 26 enebær
64 engelsk brodsauce
309, 309 enokitake
158 eremitkrebs
68 erstatninger for fløde
137 escabèche
269, 270 escarole
57 espagnole sauce
36-37 essenser
13, 16, 16 estragon
40 estragoneddike
289 etageløg
79 Explorateur
30 fagara
325, 363 falafel
412, 412 farin
179 farsere fjerkræ
265 farsere grønsager
364 farsering med brød
25 farvestoffer
174-183, 191, 191, 374 fasan
20, 20 febernellikerod
96-107 fedt
345, 370, 392 fedt til bagning
119, 262 fedt til fritering
486-487 fedt til konservering
466, 472, 472 feijoa
269, 269 feldsalat
24, 298-299, 299 fennikel
24 fennikelfrø
456-457, 457 fersken
74, 75, 79 feta
74, 75 fetaost
330, 333, 337, 338 fettuccine
378, 381 feuilletés
473, 473, 484, 495, 500 figner
210 filet mignon
115 filetere fisk
115 filetere fladfisk
504 filetkniv
14 fines herbes
248 finocchiona
401 finsk krydderkage
119, 127, 132 fish and chips
110-151, 246, 265, 371, 374, 455, 498, 499 fisk
121 fisk en papillote
117 fisk ä la meunière
115 fiskeafpuds
137 fiskeescabèche
116 fiskefileter
115 fiskefond
44 fiskefondopskrift
57 fiskeglace
510, 510 fiskegryde
116-117 fiskekoteletter
122, 124 fiskemousse
122, 124 fiskemousseline
124 fiskepaté
124 fiskepaupiette
122 fiskepuré
124 fiskerillettes
125 fiskesalat
117 fiskeschnitzler
505, 505 fiskeskraber
93 fiskesoufflé
48 fiskesupper
124 fisketerrine
125, 126 fiskwsalat
174-193, 241, 253, 447, 487, 495, 497 fjerkræ
175, 189 fjerkrækråse
505, 505 fjerkræsaks
160 fjordreje
142 fjæsing
363 flade brod
114, 115, 117, 127-130 fladfisk
285, 323 flagolet-bønner
285, .323, 323 flagoletbønne
38 flambere
449 flambere frugt
510 flamberpande
94 flamiche med ost
94 flamiche med purløg
27 flamske kryddersmåkager
508, 508 flanring
356 flettet gærkage fra Wien
378 fleurons
412 flormelis
142 flyvefisk
325, 325 flækærter
68, 69-71, 266, 267 fløde
74, 79 flødeost
54 flødesauce
310 flødestuvede morkler
115, 118 flå fisk
180 flå fjerkræ
115 flå fladfisk
280 flå tomat
363 focaccia
319 fodermajs
59, 188, 190 foie gras
89, 90 foldet omelet
77 Fon­tina
42-51, 496, 498, 503 fond
385, 404, 405, 417, 496 fondant
509 foodprocessor
509 form
260 forme grønsager
504 forskærerkniv
289 forårsløg
107, 333, 335 forårsruller
371, 384 frangipane
246, 246 frankfurter
47 fransk løgsuppe
455 fransk æbletærte (tarte tatin)
77 fremstilling af friske oste
364-365 french toast
197 frikassé
269, 270, 270 frisésalat
73, 75 friske oste
119 fritere fisk
449 fritere frugt
296 fritere kartofler
333 fritere pasta
88 fritere æg
263 friterede grønsager
105 friterede løgringe
106 friteret frugt
106 friteret frugt i øldej
104-107 fritering
208 fritering af kød
105, 106 frituredej
510 frituregryde
76 fromage blanc
76 fromage frais
445 frossen hindbærsoufflé
445 frossen pralinésoufflé
446-475 frugt
433 frugtcharlotte
490-492 frugtgelé
385 frugtglasur
399 frugtkage
399 frugtkager
490-492 frugtmarmelade
361 frugtmuffins
446 frugtopbevaring
438 frugtpuré
485 frugtrumtopf
451 frugtsalat
66, 450 frugtsauce
493 frugtsmør
450 frugtsuppe
490-492 frugtsyltetøj
39 frugtvin
411, 493 fruktose
496 frys­ning af krydderurter
111, 496 fryse fisk
495 fryse fjerkræ
495 fryse kød
440 fryse sorbet
503, 503 frysertermometer
494-496 frysning
495 frysning af frugt
495 frysning af grønsager
496 frysning af kager
495 frysning af mælk
495 frysning af pasta
495 frysning af ris
496 frysning af sauce
496 frysning af skaldyr
495 frysning af smør
496 frysning af suppe
495: fyldt frysning af svampe
496 frysning af æg
172 frøer
172 frølår
464, 464 frøskalsmelon
415, 426 fudge
510 fugleredejern
353 fuldkornsbrød
353 fuldkornsbrød med frugt og nødder
343 fuldkornsmel
369 fuldkornspandekager
399 fyldig frugtkage
223 fyldt lammekrone
335, 336 fyldt pasta
173 fyldt tiarmet blæksprutte i eget blæk
229 fødder
69 fåremælk
75 fåreost
241, 255 galantine
464, 464 galiamelon
160 gamba
389 gammeldags chokolade-cookies
425, 428 ganache
27 garam masala
47 garniture royal
402 gateau succés
368 gaufrettes
51, 282 gazpacho
145, 145, 146 gedde
69, 71 gedemælk
74, 75 gedeost
125, 145 gefilte fish
253, 430-432 gelatine
253-255, 431, 463, 490-492 gelé
508, 508 geléform
492 geléprøven
47 geleret çonsomme
505 geléudstikkere
394, 395 génoise
395 génoise-kage
96, 98 ghee
62, 406 glace
435, 444 glace au four
57 glace de viande
408 glacé royale
416, 417 glasere
496 glasere fisk
263 glasere grønsager
417 glasere kager
251 glasere skinke
385 glasering af dej
385 glasering med abrikossyltetøj
406-407 glasering med glasur
385, 405, 417, 496 glasur
385 glasur af ribsgelé
385 glasur til pocheret frugt
150 glasål
411 glukose
412 glukosesirup
342, 343 gluten
338, 339 gnocchi
303 gobo
49 gombo
78, 78, 334 gorgonzola
337 gorgonzolasauce
79 Gouda
376, 377 gougères
127 goujonette
119, 150 goujons
471 granatæble
441 granité
448, 451, 458, 458-460 grapefrugt
505 grapefrugtkniv
264 gratinerede grønsager
511 gratinfad
488 gravad laks
63 green goddess dressing
14 gremolata
466, 466 grenadil
35, 65 grill saucer
120 grille fisk
180, 183 grille fjerkræ
448 grille frugt
264 grille grønsager
197 grille kød
72 grillet kylling i yoghurt
151 grillet marineret makrel
151 grillet marineret ål
510 grillpande
35 grillsauce
65 grillsauceopskrifter
503 grillspyd
grilltider for kød
32 gros sel
74, 79 Gruyère
510 gryder
197 gryderetter
181 grydestege fjerkræ
199 grydestege kød
287-288,287 græskar
63 grøn mayonnaise
16, 16, 17 grøn mynte
30 grøn peber
271 grøn salat
280 grøn tomat
272, 272 grønkål
284 grønne bønner
106, 258-303, 361 grønsager
283 grønsager fra strand og hav
259 grønsager i julienne
259 grønsager i terninger
283 grønsagsdekorationer
44 grønsagsfond
266-267 grønsagsmousse
268 grønsagssalater
267 grønsagstimbaler
132, 132 gråhaj
466, 466-467 guava
278, 280 gul tomat
136 guldmakrel
292, 292-294 gulerod
212 gulyás
212 gulyás ungarsk oksegryde
25, 25 gurkemeje
346 gær
345-358 gærbrød
356 gærkage
402 gäteau succes
174-183, 190, 190, 364, 486 gås
190, 486 gåseconfit
97 gåsefedt
59, 188, 190 gåselever
80, 84 gåseæg
246 haggis
132, 132 haj
307 hakke champignon
291 hakke løg
280 hakke tomat
214 hakket kød
213 hamburgere
239, 239-240 hare
239 harevildt
284, 285 haricots verts
35, 320 harissa
96, 103 hasselnøddeolie
476, 477, 479, 479 hasselnødder
136, 137, 138, 138 havaborre
272 havemælde
285, 285 haveært
139, 139 havkvabbe
321, 321, 344 havre
321, 321, 342, 343, 401 havremel
293 havrerod
140, 140-141 havrude
32 havsalt
135, 135 havtaske
135 havtaske med lime og ingefær
143, 143 havørred
39 hedvine
129, 129 helleflynder
208 helstegt kød
145-146 helt
14 herbes de Parvenee
284, 284, 286, 326 hestebønner
140-141, 140 hestemakrel
462, 462-463, 484, 493, 495 hindbær
442 hindbærsorbet
134 hirame
316, 320 hirse
344 hirsemel
229, 230, 233 hjerne
230, 233-234 hjerte
163, 164, 165, 168 hjertemusling
236-238 hjortevildt
16, 16, 17 hjulkrone
60-61, 496 hollandaise
60 hollandaiseopskrift
100 hollandske småkager
100 hollandske småkager med smør
412-413, 439, 485 honning
406 honningglasur
464, 464 honningmelon
133, 148 honnit
69 hoppemælk
150 hornfisk
269, 270 hovedsalat
287, 287 hubbard-græskar
412 hugget sukker
503, 503 hulske
153-157, 496 hummer
157 hummersalat green goddess
322, 325, 363 hummus bi tahina
359-361 hurtige brød uden gær
430-432 husblasdesserter
431 husblaspulver
319-320, 327, 342, 343 hvede
319 hvedeflager
319, 342, 343 hvedeklid
342-343 hvedemel
327, 342, 343 hvedespirer
30, 30 hvid peber
62 hvid smørsauce
323 hvide bønner
274, 275 hvidkål
14-15, 15, 261, 262, 289 hvidløg
63 hvidløgsmayonnaise
14 hvidløgssauce
14 hvidløgssauce
40, 40 hvidvinseddike
41 hvidvinsmarinade
139, 139 hvilling
503, 503 hydrometer
462, 462 hyldebær
244 høj pie med kalvekød og skinke
211, 212 højreb
174-193, 184 høne
97 hønse fedt
42-44 hønsefond
80 hønseæg
269, 270, 270, 271 icebergsalat
511 ildfast gryde
143 indianerlaks
318 indisk rissuppe
229-235 indmad
30, 30, 31 ingefær
33 ingefærbønner
31 ingefærjuice
363 injera
411 invertion
360 irsk sodabrod
481 irvingia barberi
435, 436, 439-443 is
508, 508 isforme
127, 127 ising
509 ismaskine
442-443 isopskrifter
50.3, 503 isske
338 italiensk kødsauce
436, 437 italiensk marengs
65 italiensk tomatsauce
412 jaggery
28, 28 jalapeño
295, 295 jams
292, 292, 293 jamsbønne
472, 472 japansk mispel
79 Jarlsberg
160 jomfruhummer
447, 449, 451, 462-463, 474, 485, 490, 495 jordbær
445 jordbærbombe Alhambre
443 jordbæris
96, 97, 102 jordnøddeolie
66 jordnøddesauce
66 jordnøddesauce, asiatisk
293, 293 jordskok
309 judasøre
460 julienne af frugt
259, 283, 307 julienne af grønsager
57 jus
56, 344 jævning
59 jævning i sidste øjeblik
413 jødisk honningkage
365 Kaffeauflauf
67, 384 kaffecremesauce
365 Kaffeeauflauf
37 kaffeekstrakt
445 kaffeparfait
395 kagebagning i store højder
384 kagecreme
406-409, 427 kagedekorationer
390, 509, 509 kageform
405-410 kagefyld
405-410, 496 kageglasur
370-410, 432, 447, 496 kager
507, 507 kagerulle
507, 507 kagespore
507 kagesprøjte
420 kakaopulver
420 kakaosmør
471 kaki
472, 472 kaktusfigen
132 Kalbfish
174-183, 186-187 kalkun
255 kalkun-galantine
187 kalkunschnit­zel med grønsager i julienne
84 kalkunæg
235 kallun
215 kalvebov
232 kalvebrissel
217 kalvebryst
78 kalveescalopes med Stilton
44 kalvefond
216 kalvehals
233 kalvehjerne
233 kalvehjerte
229-235 kalveindmad
216 kalvekoteletstyk­ke
214-218 kalvekød
217 kalvekølle
230 kalvelever
231 kalvenyre
203 kalvenæringsstoffer
218 kalveschnitzel
217 kalveslag
234 kalvetunge
218 kalvetværreb
215 kalvetykkam
216 kalvetyndsteg
202, 203 kalveudskæringstavle
163, 163, 167 kammusling
412 kandis
475 kandisere bær
399, 474-475 kandisere frugt
26, 26 kanel
26 kanelstang
198, 236, 239, 239-240, 247, 486 kanin
239 kanin med svesker
239 kaninvildt
312, 312 kantareller
34 kapers
385, 404, 411, 414, 418-419, 426, 439 karamel
449 karamellisere frugt
67, 418 karamelsauce
416 karamelslør
26, 26 kardemomme
298-299, 298 kardon
288 karella
311, 311 karl johan
422 karob
145, 145 karpe
283431 karrageen
27 karry
54 karrysauce
270 karse
296, 296 kartoffelchips
368 kartoffelgalette
59, 343, 344 kartoffelmel
297 kartoffelmos
266 kartoffelmoser
296 kartoffelpuré
505 kartoffelskræller
296 kartoffelsoufflé
296 kartoffelstave
296, 296 kartoffelstave
296 kartoffelstrå
295 kartoffelsuppe
294-297, 295 kartofler
264 kartofler au gratin
297 kartoflfelkurve
303, 303 kassava
344 kastaniemel
481 kastanier
246 kaszanka
131, 134 kaviar
505 kernehusudstikkere
35 ketchup
318 kheer
323 kidney-bønner
323-324, 323 kidneybønner
246 kielbasa
389 kiks
324, 325 kikærter
274-275 kinakål
293, 293 kinaradise
284, 284 kinesisk bonne
27 kinesisk krydderiblanding
51 kinesisk spinat
456-457, 456 kirsebær
450 kissel
466-467, 466 kiwi
99 klare smør
55 klaring af sauce
458, 459 klementin
126 klipfisk
246 knackwurst
504, 504 knive
292, 293 knudekål
142, 142 knurhane
319 knækket hvede
261 koge grønsager
251 koge skinke
273 koge spinat
83-84 koge æg
436 kogt marengs
13, 504, 504 kokkekniv
476, 480, 480-481 kokosnød
96 kokosolie
481 kolanød
267 kold grønsagsterrine
267 kold grønsagsterrine
434 kold kokossoufflé
434 kold kokossoufflé
51 kold spinatsuppe med avocado
430-445 kolde og frosne desserter
235, 235 komave
24, 24 kommen
283 konbu
163, 164 konk
484, 485 konser­vere grønsager
126 konservere fisk
484-494 konservere frugt
485-486 konservere tomat
86 konserverede æg
484-494 konservering
473, 484, 485, 493 konservering af abrikoser
486 konservering af kød
488 konservering med salt
124, 125, 136, 136 koralbars
12, 22, 22 koriander
321, 321 korn
16, 16 korvel
32 koshersalt
269 kossalat
504, 504 koteletbanker
229 koyver
153, 158-159, 159, 469 krabber
45 kraftsupper
20, 20 kransburre
152, 153, 161, 161-162 krebs
152-162 krebsdyr
55, 147 krebsesauce
55 krebsesauceopskrift
91 kreolsk omelet
104, 107, 263 kroketter
107 kroketter med Camembert
16, 16 kruspersille
238 krybdyr
103 krydder-olie
41 kryddereddike
27 krydderiblandinger
23-31 krydderier
91 krydderier til omelet
506 krydderimølle
37 krydderkage med kaffe og valnødder
26 kryddernellike
103 krydderolie
35 kryddersaucer
99 kryddersmør
27 kryddersmåkager, flamske
14 krydderurteblandinger
12-22, 43, 263, 271, 364, 441, 496 krydderurter
20 krydderurtesalat
42 krydre suppe
248 krydrede spanske pølser
368 krydrede vafler
325 krydret linsepuré
509, 509 Kugelhopf-form
142 kuglefisk
132 kulibjaka
138, 139, 139 kuller
138, 139, 139 kulmule
458, 459 kumquat
413, 439 kunstige sødemidler
320 kusha
22, 22 kvan
76 kvark
452-454 kvæde
174-185, 184 kylling
498, 499 kylling i mikroovn
14, 15 kæmpehvidløg
158 kæmpekrabbe
160, 160 kæmperejer
71, 72 kærnemælk
403 Käsekuchen
194-255 kød
57 kød-coulis
53, 57 kødglace
506 kødhakker
243 kødpie
198 kødsauté
199 kødstegetider
503 kødtermometer
504, 504 kødøkse
505 køkkensaks
274-278, 275 kål
293, 293 kålrabi
324 lab lab-bønner
396 lady fingers
488 lagesaltet fisk
488 lagesaltet kød
395 lagkagebunde, génoise
509 lagkageform
400-402, 405-410 lagkager
24, 24 lakridsrod
143-144 laks
504 laksekniv
143 laksekoteletter
131 lakserogn
411 laktose
194, 195, 204-205, 218-225 lam
211 lammebov
220 lammebryst
97 lammefedt
222 lammehals
233 lammehjerne
233 lammehjerte
229-235, 246 lammeindmad
222, 223 lammekam
224, 225 lammekølle
230 lammelever
220 lammenoissetter
231 lammenyre
230 lammenyrer med madeira
205 lammenæringsstoffer
326 lammeragout med hestebønner
326 lammeragout med hestebønner
219 lammeryg
225 lammeskank
204 lammetilbe­redningsmetoder
234 lammetunge
219 lammetyksteg
349 landbrød
158 landkrabbe
164, 165 landsnegle
173 langhalse
317 langkornede ris
153, 153 langouster
160, 160 langoustine
196, 249 lardons
249 lardons
328, 329, 330, 333, 334 lasagne
334 lasagne bolognese
334 lasagne med ricotta og spinat
334 lasagne med spinat og Ricotta
18, 18 laurbærblad
338 leberkrödeln
511 lergryde
69 letmælk
59, 229, 230, 230 lever
59, 229, 230, lever
39 likør til madlavning
326 lima-bønner
284, 284, 326 limabønner
73 Limburger
458-460 lime
492 lime/appelsinmarmelade
492 lime/appelsinmarmelade
458, 459 limequat
329, 331, 333, 338 linguine
325, 327 linser
50 linsesuppe
50 linsesuppe
472, 472 litchi
77 Livarot
462, 462 loganbær
303 lotus
247 luganeghe
331 lumache
335 lunette
126 lutefisk
359-360 lynbrod
126 lynstege fisk
353 lyst gærbrød
20, 20 lægekulsukker
96, 258, 260, 262, 268, 269, 289-291 løg
291 løgconfit med rosiner
54 løgsauce
54 løgsauce
94 løgtærte fra Alsace
94 løgtærte fra Alsace
131 löjrom
22, 22 løvstikke
479, 479 macadamianødder
331, 334 macaroni
268 macédoine af kogte grønsager
268 macédoine af kogte grønsager
102 mad-olie
39 madeira
58 madeirasauce
58 madeirasauce
404 madelainekager
509, 509 madeleineforme
404 madeleinekager
268 madlavning med blomster
97 madlavning med olie
374 madpier og tærter
188 magrets
147 majfisk
292, 292-294 majroe
272, 272 majroeblade
285, 286, 319-320, 327 majs
319 majs-olie
360 majsbrod
360 majsbrød
319 majsgryn
319 majsgrød
286, 319 majskerner
59, 316, 319, 343, 344 majsmel
319 majsmos
96, 97, 102, 319 majsolie
413 majssirup
59, 344 majsstivelse
147-148, 148 makrel
303 malanga
32 maldonsalt
329 malfade
145, 145 malle
40 malteddike
411 maltsukker
459 mandariner
476-479 mandel
36 mandelessens
103 mandelolie
296, 505 mandolin
284-285 mange-tout ærter
466-467 mango
472 mangostan
492 mangosyltetøj med ingefær
319 mannagryn
409, 415, 426, 477, 478 marcipan
409 marcipandekorationer
435-437 marengs
402 marengslagkagebunde
402 marengslagkager
96, 99 margarine
41 marinade
125 marinere fisk
180 marinere fjerkræ
451 marinere frugt
195 marinere kød
137 marineret red snapper
309 markchampignon
133 marlin
490-492 marmelade
511 marmite
407 marmorere
507 marmorplade
432 marquise
39 marsala
235 marv
284, 285, 325 marværter
284, 285 marværter
150 matelote
312 matsutake
338-339, 363, matzeboller
60, 62-63, 268 mayonnaise
63 mayonnaise chantilly
78 Maytag
361 med frugt, grønsager og nødder
503 mejeritermometer
342-344 mel
328 mel til pasta
66 melbasauce
66 melbasauce
66 melbasauce
338, 339 melboller
412 melis
464, 464, 474, 484 melon
247 merguez
18, 19 merian
435 meringues chantilly
56 meurette
327 mexicansk bønnesalat
65 mexicansk tomatsauce
92, 93 middagssoufflé
497-501 mikroovn
84 mimoseæg med karrymayonnaise
84 mimoseæg med karrymayonnaise
84 mimoseæg med karrymayonnaise
486 mincemeat
486 mincemeat
45 minestrone di verdura
459 minneola
457 mirabeller
263 mirepoix
33 Miso
194, 195 modne kød
83 mollet
32, 33 mononatriumglutaminat
77 Monteray Jack
53 montere saucer
246, 247 morcilla
25, 25 morgenfrue
310, 310 morkler
246, 248 mortadella
506 morter
122, 434-435 mousse
122, 123, 124, 183, 241, 243 mousseline
60 mousseline
60 mousselinesauce
74, 77, 334 mozzarella
74, 77, 334, 337 Mozzarella
158 mud crab
360 muffins
137-138, 137 mulle
137-138, 137 multe
462 multebær
138 multerogn
324, 327 mungbønner
412 muscovado
26, 26 muskatblomme
26, 26 muskatnød
152, 163-172 muslinger
163, 165, 169, 169-170, 487 muslinger
338 muslingesauce
338 muslingesauce
338 muslingesauce
506 musselin
12, 17, 17 mynte
68-72 mælk
271, 272, 272 mælkebøtte
272 mælkebøttesalat
68 mælkeerstatninger
411 mælkesukker
89 mætte stegepande
370, 371-375 mørdej
502 målebægre
502 måleskeer
148 maatjes
363, 363 nan
16 napolitansk persille
359 natron
458, 459 navelsappelsin
323 navy-bønner
323 navybønne
456-457, 457 nektarin
464 netmelon
272 new zealandsk spinat
134, 283 nori
419 nougat
443 nougatis
328, 330, 338 nudler
208, 209, 229, 230, 231, 231 nyre
208, 219, 229-231, nyre
230 nyrer med madeira
230 nyrer med madeira
97 nyretalg
97 nødde-olie
477 nøddemælk
103 nøddeolie
371, 476-481 nødder
427 nødder dyppede i chokolade
390, 400 nødder til kager
439 nødder til kolde desserter
66 nøddesauce
66 nøddesauce
477 nøddesmør
98 nøddesmør
464 ogenmelon
283, 283 okra
213 okse-flanksteak
201 okse-tilberedningsmetoder
212 oksebagende
213 oksebov
213 oksebryst
210 oksechateaubriand
97 oksefedt
42, 44 oksefond
211 okseforende
229 oksehale
229 oksehaler
213 oksehamburgere
233 oksehjerte
211 oksehøjreb
229-235 okseindmad
229 oksekæber
209-213 oksekød
230 okselever
235 oksemave
210 oksemørbrad
200 oksenæringsstoffer
213 okseskank
213 okseslag
210 oksetournedos
234 oksetunge
313, 313 oksetunge (svamp)
213 oksetykkam og bov
212 oksetyndsteg
200, 201 okseudskæringstavle
96-107 olie
104 olie til fritering
104 olie til panering
106 olie til sautering
106 olie til stegning
104 olies rygepunkt
34, 34 oliven
96, 97, 100-101 olivenolie
337, 338 olivenolie til pastasauce
34 oliventapenade
80, 81, 83, 89-91 omelet
91 omelet med bacon og cheddar
91 omelet med cheddar og bacon
91 omelet med rejer og avocado
91 omelet med røget laks
91 omeletfyld
90-91 omeletopskrifter
510 omeletpande
258 opbevaring
111 opbevaring af fisk
174 opbevaring af fjerkræ
440 opbevaring af sorbet
179 opbinde fjerkræ
503 opbindingsnål
262 opskrift
55 opskrift
64 opskrift
503 opøser
443 oranges en surprise
18, 19 oregano
19 osmarin/citron­sorbet
14, 202, 235 osso buco
73-79 ost
334 Ost til pasta
334 ost til pasta
75 osteanretning
74 ostedressing
74 ostegratinering
403 ostekager
54 ostesauce
93 ostesoufflé
93 ostesoufflé
93 ostesoufflé
141 ovnbagt havrude som ved Middelhavet
141 ovnbagt havrude som ved Middelhavet
334 ovnbagt pasta
134 ovnbagt tunfisk med fennikel og champignon
264 ovnbagte grønsager
180, 181 ovnste­ge fjerkræ
120 ovnstege fisk
198 ovnstegning af kød
503, 503 ovntermometer
135 paella
317 paella med skaldyr
269 pain du sucre
364-365 pain perdu
365 pain perdu (arme riddere)
pakker med
382 pakker med blåskim­melost og rejer
344 pakoras
298-299 paksoi
503 paletkniv
503 paletspade
303 palmehjerte
96 palmeolie
412 palmesukker
381 palmiers
130 panaché af dampede fisk
130 panache af dampede fisk med dildsauce
368-369 pancakes
369 pancakes
368-369 pandekager
333 pandestege pasta
104 panering
410 panforte
410 panforte
325 panisse
447, 466, 466-467 papaya
121, 183 papillote
506 papirsforme
435 papirskrave til soufflé
29 paprika
479 paranødder
363, 363 paratha
439, 444-445 parfait
505 parisiennejern
74, 79, 334 Parmesan
74, 79, 79, 334 Parmesan
175, 176 partere fjerkræ
311, 311 paryk-blækhat
466-467, 466 passionsfrugt
328-228 pasta
331 pasta med æg
338 pasta som dessert
330 pasta uden æg
331 pasta verde
328, 330-332 pasta-dej
328-329 pastaformer
506, 506 pastamaskine
506 pastarulle
335 pastaruller
331 pastasalat
331 pastasalater
337-338 pastasaucer
69 pasteuriseret fløde
69 pasteurisering
334 pasticcio
292-294, 293 pastinak
252, 252 pastrami
241, 243 paté
371, 372, 373 pate brisée
371, 372, 373 pate sucrée
443 Peach Melba
443 peach melba
443 peach melba
30 peber
278-281, 279 peberfrugt
192 pebermarinerede grillede vagtler
16, 17 pebermynte
17 pebermynteolie
30, 30 peberrod
29 peberrodssauce
29 peberrodssauce
79, 334 Pecorino
79, 79 Pecorino
478 pekannødder
491 pektinindhold, kontrollere
148, 148 pelamide
426 penuche
246, 247 peperoni
184, 184 perlehøne
289, 290, 291 perlelog
289, 290 perleløg
412 perlesukker
14 persillade
14 persillade
12, 13, 16, 16 persille
99 persillesmør
297 peruviansk kartoffelmos
17 pesto
17 pesto
404 petits fours
404 petits fours
404 petits fours med mandel
284 petits pois
284 petits pois ærter
382 phyllo-dej
489-490 pickles
489 pickles
94, 371-375 pie
140 pie med torsk og rejer
140 pie med torsk og rejer
132, 132 pighaj
129, 129 pighvar
315-316 pilaff
315 pilaff med brune ris
315 pilaff med brune ris og svampe
315 pilaff med korender
279 pimiento
481 pinjekerner
323 pinto-bønner
323 pintobønner
86 piperade
82 piske æg
69, 70, 405, 410 piskefløde
503, 509 piskeris
410 pisket glasur
476, 479 pistacienødder
344 pisticcini
363, 363 pitabrød
351 pizza
511 pizzaspade
507, 507 pizzaspore
511 pizzasten
506 plastfolie
388 pleskner
388 pleskner
193 plukke fjerkræ
119, 128 pochere fisk
119 pochere fisk
182 pochere fjerkræ
448 pochere frugt
229 pochere indmad
197 pochere kød
84 pochere æg
85 pocherede æg
85 pocherede æg Clamart
144 pocheret laks i gelé
16, 16 poleimynte
319 polenta
458, 459 pomelo
458, 459 pomerans
105 pommes dauphine
105 pommes Dauphine
296 pommes frites
296 pommes frites
296, 296 pommes gaufrettes
296, 296 pommes gaufrettes
140-141, 140 pompano
77 Pont l'Evêque
319 popcorn
368 popovers
368 popovers
283 porphyra
77 Port Salut
511 portionsform
245 portionspaté
20, 20 portulak
39 portvin
508 postejform
94, 511, 511 pot de crème
126 pot-au-feu med fisk
50 potage Crecy
50 potage Saint-Germain
50 potage ä la reine
487 potted shrimp
486 potting
182 poule au pot
182 poule au pot
182 poule au pot
184 poussin
419, 443, 445 praliné
360 pretzels
337 primavera
440 problemer med sorbet
377 Profiteroles med melbasauce
79 Provolone
364-365 pudding
508 puddingforme
143 pukkellaks
287, 287 pumpkin-græskar
398 pund-til-pund-kage
269 punterelle
289, 290 pur-
266, 506, 506 purémølle
450 purere
122 purere fisk
266 purere grønsager
50 purerede supper
14, 15, 15 purløg
75 Pyrenées
472, 472 pæremelon
452-454 pærer
443 pærer Belle Hélène
443 pærer Belle-Hélène
452, 453, 454 pæresorter
241, 243, 244-245 päté en croute
246-248 pølser
28 pølsetarme
168 quahog
27 quatre épices
122, 124, 127, 146-147 quenelles
122, 124, 127, 146-147 quenelles
147 quenelles med sauce Nantua
94 quiche
94 quiche lorraine
37, 94 quiche lorraine
321, 321 quinoa
455, 455, 495 rabarber
77 Raclette
269, 270 radicchio
292, 292-294 radise
338 raga bolognese
472, 472 rambutan
511 ramekin
96, 102 rapsolie
64 ravigote-sauce
64 ravigote-sauce
328, 330, 330, 333, 335 ravioli
506 ravioliform
143 regnbueørred
49 rejebisque
49 rejebisque
160 rejer
480 rejer i kokossauce
480 rejer i kokossauce
336 rejeravioli med gedeost
336 rejeravioli med gedeost
105 rejetempura
105 rejetempura
489 relish
490 relish med majs, peberfrugt og sennepsfrø
490 relish med majs, peberfrugt og sennepsfrø
63 rémouladesauce
112 rense fisk
462, 463 ribs
76, 77, 334, 335, 403, 405 Ricotta
74, 76, 77, 334 Ricotta
112 ridse fisk
19 rigani
331, 334, 338 rigatoni
124, 241, 243, 486 rillettes
314, 315, 316, 317-318, 451, 495 ris
323 risbønne
40 riseddike
344 rismel
314 risotto
25 risotto alla milanese
25 risotto alla milanese
84 rissalat
318 rissuppe, indisk
477 ristede nødder
505, 505 rivejern
142, 142 rockfish
63 rod smørsauce
303 rodpersille
293, 293 rodselleri
131 rogn
131, 131 rokker
38, 131 rom
284 romano-bønne
269, 270 romersalat
29 romesco sauce
29 romescosauce
74, 75, 78 Roquefort
74, 75, 78 Roquefort
509 rorforme
30, 30 rosa peberkorn
274-275, 275 rosenkål
274, 275 rosenkål
36 rosenolie
12, 13, 18, 19 rosmarin
19 rosmarin/ci­tronsorbet
19 rosmarin/citronsorbet
335 rotolo di pasta
396-397 roulade
509 rouladeform
56 roux
47 royal
20 rude
321, 327 rug
343 rugmel
485 rumtopf
16, 16, 17 rundbladet mynte
113-114 rundfisk
317, 318 rundkornede ris
63 russisk dressing
63 russisk dressing
268 russisk salat
268 russisk salat
63 rød chilisauce
62 rød smørsauce
292-294, 293 rødbede
272, 273 rødbedeblade
269, 270 rødbladede endivie
276 røde kåldolmere
274, 275 rødkål
274, 275 rødkål
289, 289 rødløg
289 rødløg
127, 127 rødspætte
127, 127 rødtunge
40, 40 rødvinseddike
41 rødvinsmarinade
58 rødvinssauce
58 rødvinssauce med skalotteløg og marv
487 røge fisk
487 røge fjerkræ
487 røge kød
487 røgning
287 røgning af skaldyr
509 røremaskine
505 røreskåle
86 røræg
65 rå tomat-coulis
236-238 rådyr
236-238 rådyr
237 rådyr med skovsvampe
237 rådyr med skovsvampe
412 råsukker
67 sabayone
67 sabayone
25 saflor
96, 102 saflorolie
25 safran
344 sagn
413 sakkarin
411 sakkarose
505 sakse
125 salade Niçoise
248 salami
269-271, 269, 270, 327, 331 salat
125 salat med kogt fisk
102 salat med ristede valnødder
102 salat med ristede valnødder og roquefort
102 salat med ristede valnødder og Roquefortost
64, 74 salatdressing
289, 289 salatløg
289 salatløg
65 salsa cruda
66 salsa di noci
65 salsa napoletana
338 salsa rossa
64 salsa verde
64 salsa verde (italiensk grøn sauce)
32, 32 salt
252 saltet kød
488 saltlage
503 saltmåler
283, 283 salturt
13, 18, 18, 19 salvie
363 salviebrød
368 salzburger Nockerl
35 sambal
35 sambal-sauce
98 samna
107, 324 samosa
163, 164, 165, 168, 168 sandmusling
129, 129 sankt petersfisk
472 sapodil
18, 18 sar
147-148, 148 sardin
85 sardou
133, 134, 141 sashimi
458, 459 satsuma
306 sau­tere svampe
66 sauce af abrikossyltetøj
337 Sauce Alfredo
55 sauce allemande
54 sauce aurore
61 sauce bétarde
58 sauce bigarrade
55 sauce cardinale
61 sauce charon
58 sauce chasseur
58 sauce diable
54 sauce Escoffier
63 sauce gribiche
54 sauce indienne
337 sauce med æg og ansjoser
54 sauce mornay
61 sauce moutarde
55 sauce poulette
337 sauce primavera
63 sauce remoulade
58 sauce Robert
63 sauce rouille
71 sauce smitane
54 sauce soubise
55 sauce supreme
63 sauce tartare
510 saucegryde
337 saucemed æg og ansjoser
14, 52-67 saucer
147 sauee Nantua
488 Sauerkraut
488 Sauerkraut
106 sautere
182 sautere and
119 sautere fisk
182, 183 sautere fjerkræ
449 sautere frugt
262 sautere grønsager
198 sautere kød
510, 510 sauterpande
354 savarin
509 savarinform
275 savoykål
274, 275 savoykål
97 schmalz
360 scones
360 scones med korender
360 scones med korender
86 scotch woodcock
86 scotch woodcock
138-139 sej
444 semifreddo
445 semifreddo al cioccolato
319, 343 semulje
28, 31, 31, 272 sennep
99 senneps-smør
63 sennepsdressing
31 sennepsfrø
31 sennepsfrø, sorte
61 sennepshollandaise
273 sennepskål
31 sennepspulver
53 sennepssauce med eddi­ke og løg
170-173, 170 sepia
28 serrano chili
183 servere fjerkræ
451 servere frugt
440 servering af sorbet
43 servering af suppe
24 sesamfrø
96, 103 sesamolie
32 sesamsalt
441 sherbet
39 sherry
438 sherry syllabub
308, 308 shiitake
309 shiitakesvampe
96, 97, 100 shortening
147-149, 148 sild
132 sildehaj
413 sirup
20 sjældne krydderurter
152-173 skaldyr
161 skaldyrskebab
317 skaldyrspaella
337 skaldyrssauce
155 skaldyrssmør
48 skaldyrssupper
14, 15, 289 skalotteløg
228, 250-252 skinke
290 skive løg
14 skordalia
292-294, 293 skorzonnerrod
462, 462 skovjordbær
20, 20 skovmærke
191-193, 191 skovsneppe
127-128 skrubbe
447 skrælle frugt
10.75 skrælle grønsager
42 skumme suppe
69, 71 skummetmælk
57 skysauce
504 skæreredskaber
282, 282 slangeagurk
129, 129 slethvar
207 slibning af knive
426-429 slik
32-41 smagsstoffer
147 smelt
73 smelteost
71 smetana
96, 98-99, 98, 394 smør
345, 370, 392 smør til bagning
106 smør til sautering
405 smørcreme
405 smørcreme med hindbær
406 smørcremedekorationer
356 smørkage
53 smørsauce
62 smørsauce med hvidvin
386-389 småkager
389 småkager som skæres ud efter bagning
136-137, 136 snapper
163-165 snegle
356 sneglekrans
165 sneglesmør
436 sneæg
284-286 snittebønne
196 snøre kød
328 soba
32 soja-sauce
322, 327 sojabønner
344 sojamel
68 sojamælk
96, 102 sojaolie
322 sojaprotein
32-33 sojasauce
442 solbærsorbet
442 solbærsorbet
127 sole bonne femme
106, 127 sole meunière
127 sole Veronique
127 sole Walewska
127 sole ä la Colbert
96, 97, 102 solsikkeolie
328 somen
439-442 sorbet
30 sort peber
284, 285, 323, 327 sort-oje-bønner
81 sortering af æg
80, 81, 92-92, 434 souffle
89, 91 soufflé-omelet
511, 511 souffléform
296, 296 soufflékartofler
364 soufflépudding
93 souffléroulade
328, 337, 329, 329, 333, 338 spaghetti
287, 287 spaghettisquash
24 spansk kørvel
148 spansk makrel
228 spareribs
27 speculaas
24, 24 spidskommen
506 spidssigte
272-274, 272, 274 spinat
94 spinat/feta pie
335 spinat/kødfyld til pasta
274 spinattimbaler
327 spirer
38 spiritus, madlavning med
360 spretzel
391, 509 springform
444 spumoni
196 spække kød
503 spækkenål
196 spækstrimler
338 Spätzle
511 Spätzle-presser
162 squilla mantis
147-148, 148 stamsild
30 steam ginger
365 steamed ginger pudding
119 stege fisk
183 stege fjerkræ
198 stege kød
88, 89 stege æg
503 stegegaffel
510, 510 stegepande
506 stegepose
511 stegeso
149 stegt sild i eddike
142 stenbider
131 stenbiderrogn
20, 20 stenkløver
158 stenkrabbe
310 stenmorkel
462, 462, 463 stikkelsbær
143-144, 143 stillehavslaks
75, 78 Stilton
344 stivelse
24, 24 stjerneanis
408 stjernetylle
410 Stolle
248 stoppe pølser
132 stor
311, 311 stor parasolhat
312, 312 stor trompetsvamp
131 storrogn
158, 159 strandkrabbe
163, 164 strandsnegle
356 streuselkuchen
163-164, 163 strombus gigas
382-383 strudel
383 strudel
504 strygestål
507, 307 strødåse
306 stuve svampe
63 stærk caribisk pebersauce
312, 313 støvbold
65 sugo di pomodoro
474 suk­kerdyppe bær
105, 262, 345, 370, 411-419, 439, 447, 484 sukker
284-285 sukker-ærter
474 sukkerdyppet frugt
510, 510 sukkergryde
385, 411, 414-416, 436, 448-449, 485, 503 sukkerlage
284-286, 285, 319 sukkermajs
464 sukkermelon
503, 503 sukkertermometer
284, 285 sukkerært
463, 473 summer pudding
50 suppe med flækærter
50 suppe med hvide bønner
42-51, 496, 498, 499 supper
43 suppetilbehør
346, 353 surdej
456, 456 surkirsebær
126 surströmming
125, 133, 134 sushi
134 suzuki
304-313 svampe
307 svampe-julienne
306 svampeduxelles
55 svampesauce
54 svampesauce
93 svampesoufflé
456, 456 sveskeblomme
434 sveskemousse
473, 473 svesker
174 svide fjerkræ
227, 249 svinebryst
227 svinebryst
97 svinefedt
226 svineforenden
229 svinehaler
229-235 svineindmad
227 svinekamstykket
228 svinekoteletter med æbler og fløde
226-228, 249, 486, 488, 495 svinekød
247, 247 svinekødspølse
230 svinelever
206 svinenæringsstoffer
228, 250-252 svineskinke
228 svinespareribs
206 svinetilbe­redningsmetoder
234 svinetunge
206, 207 svineudskæringstavle
312, 312 svovlporesvamp
133 sværdfisk
459 sweetie
438 syllabub
289 sylte-løg
282 sylteagurk
490 syltede drueagurker
490-492 syltetøj
490-492 syltetøj, gelé og marmelade
490 syltetøjsredskaber
21, 272, 272 syre
71 syrnet fløde
28 szechuan chili
30, 30 szechuan peber
295, 295 sødkartofler
456, 456 sødkirsebær
283 søfennikel
173 søpindsvin
173 søpølse
28, 35, 58 Tabasco
28, 28 tabasco chilli
319 tabbouleh
320 tagine
3.30, 334 tagliatelle
33 tamari
472, 472 tamarillo
472 tamarind
458, 459 tangerine
34 tapenade
303, 344 tapioka
235, 248 tarme
410 tarta pasiega
303, 303 taw
37 te, som smagsstof
137, 138 teglfisk
322 tempeh
107, 119 tempura
324 tepari bønner
503 termometre
122, 124, 241-242 terrine
242 terrine de champagne
511 terrineform
318 texmati
86 teæg
86 teæg
170-173, 171 tiarmet blæksprutte
202 tiberedning af kalv
102 tidselolie
117 tilberede
511 timbaleform
12, 13, 18, 18 timian
352 toast melba
150 tobis
322 tofu
278-281, 280 tomat
65 tomat-coulis
61 tomatbearnaise
303 tomatillo
35 tomatketchup
63 tomatmayonnaise
281 tomatpasta
281 tomatpuré
54, 65 tomatsauce
54, 55 tomatsauce (sauce aurore)
163 topsnegl
133 toro
110, 111, 117, 124, 126, 134, 138-139 torsk
139 torskelevertran
131, 139 torskerogn
328, 330, 335 tortellini
183, 363, 363 tortillas
363 tostadas
210, 219, 227 tournedos
188 tranchere and
185 tranchere kylling
462, 462 tranebær
66 tranebærsauce
438 trifli
321 triticale
137, 138, 138 trommefisk
509 trykkoger
266, 506 træsigte
313, 313 trøffel
58 trøffelsauce
312 tueporesvamp
388 tulipes
133-135, 133 tunfisk
114-117, 120, 122, 127-128, 229-230, 234 tunge
128 tungefilet med champignon og tomater
511 tungepresse
412 turbinado
86 tusindårsæg
337 tutto mare
507 tylle
354 typiske fejl ved gærbrød
462-463, 462 tyttebær
296 tændstikskartofler
168 tæppemusling
375 tærtebund, at forbage
374, 508 tærteforme
484-485 tørre frugt
14 tørre krydderurter
333 tørre pasta
485-486 tørre tomater
473 tørrede bananer
399, 473 tørrede frugt
473 tørrede frugter
306 tørrede svampe
325 tørrede ærter
126 tørret fisk
252 tørret kød
484-485 tørring
484-485 tørring af grønsager
488 tørsaltning
113, 114, 118 udbene fisk
177, 178 udbene fjerkræ
114, 117 udbene fladfisk
196 udbene kød
504 udbenerkniv
280 udkerne tomater
328 udon
237, 238 udskære dyrekølle
185 udskære kyllingefilet
199, 211 udskære kød
228, 252 udskære skinke
200-207 udskæringstavler for kød
507, 507 udstikkersæt
174 udtage fjerkræ
287, 287 UFO-squash
458, 459 ugli
134 unagi
451 ungarsk kirsebærsuppe
272, 272 unge kålblade
504 urtekniv
21, 37 urtete
77, 437 Vacherin
511 vaffeljern
368-369 vafler
191-192 vagtel
80, 84 vagtelæg
103 valmuefrøolie
363 valnøddebrød
96, 103 valnøddeolie
476, 477, 478, 478 valnødder
66 valnøddesauce
69 vandbøffelmælk
303 vandkastanie
464 vandmelon
490 vandmelonpickles
37 vanille
67 vanillecremesauce
36, 37 vanilleekstrakt
37 vanilleessens
443 vanilleis
443 vanilleis
37 vanillestang
37 vanillesukker
37 vanillin
271 varm salat med kyllingelever
42, 52-53, 55-56 velouté
313, 313 velsmagende mælkehat
168 venusmusling
328, 329, 338 vermicelli
132 vesiga
50, 295 vichyssoise
33 vietnamesisk rejekebab
191-192, 191 vildand
310-313 vilde svampe
191 vildgås
238 vildsvin
236-240 vildt
44 vildtfond
191-193 vildtfugle
245 vildtpaté en croûte
244 vildtpie
247 vildtpølse
38 vin til madlavning
64, 68 vinaigrette
268 vinaigrette-salat
164 vinbjergsnegl
96, 103 vindruekerneolie
446, 451, 461, 461, 473, 474 vindruer
442 vinsorbet
284 voksbønne
378, 380 vol-au-vent
507 vol-au-vent udstikkere
148 wahoon
31, 134 wasabi
150 waterzooi
138 weakfish
357-358 wienerbrød
77 Wisconsin brick
503, 510 wok
107, 328, 333, 335 wontons
35 worcestershiresauce
321 yobe
70-72 yoghurt
368 yorkshire pudding
67, 438 zabaglione
247, 247 zampone
287, 287 zappalito squash
18 zatar
94 zewelwai
329, 334, 338 ziti
287-288, 288 zucchini
268 zucchini blomster
335 zucchinifyld til pasta
444 zucotto
452-455 æble
489 æble/tomat chutney
493 æblekonservering
66 æblemos
368 æbleskiver
493 æblesmør
452, 453 æblesorter
383 æblestrudel
68, 80-95, 345, 370, 392, 496 æg
87 æg à la basquaise
85 æg á la reine
85 æg Benedict
80, 81, 87 æg en cocotte
83 æg florentine
85 æg meurette
85 æg New Orleans
80, 81, 84, 87 æg sur le plat
88 æg ä l'an­dalouse
81 ægge-næringsstoffer
55 ægge/citronsauce
94 æggecremer, bagte
505 æggedeler
511 æggefad
82-83 æggehvide
408 æggehvideglasur
330, 331 æggepasta
385 æggestrygelse
81 æggets opbygning
353 ægte fransk brød
313, 313 ægte honningsvamp
158 ærtekrabbe
284-286, 325 ærter
39 øl
39 øl til madlavning
143-144, 143 ørred
163, 165-167 østers
167 østers i champagnesauce
308 østershatte
505 østerskniv
54 østerssauce
89, 90 åben omelet
150-151 ål

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Den klassiske køkkenskole (1994)