Find opskrift

Det kinesiske køkken

Se Alle kogebøger


Forfatter   Hsiung, Deh-Ta
Originaltitel
Oprindeligt udgivet i England
Original udgivet 1999
Oversættelse Johan W. Ibsen
Forlag Atelier
Udgivet 2000
Udgave 1
Illustrationer Julie Dixon
Sider 239
ISBN 87-7857-310-6
Bognummer 91
 
Side Opskrifter Opskriftsforfatter
208-9 Abalone
209 Abalone med østerssauce
204-5 Agar-agar
204 Agar-agar med kyllingestykker
117 Allicium anisatum v. Verum (stjerneanis)
108 Allium fistlosum (forårsløg)
112 Allium sativum (hvidløg)
138 Allium tuberosum v. Odorum (kinesisk purløg)
26 Almindelig
78 And med ananas
93 Andesauce
163 Andestykker med mango
58 Animalske fedtstoffer
116 Appelsinskal
164 Arachis hypogaea (jordnød)
12 Aroma
140-1 Aubergine
190 Auriularia auriula (skyøre)
55 Avena fatua (byg)
232-3 Bai jiu (destilleret spiritus)
128 Baicai (kinakål)
76 Baitang (sukker)
117 Bajioa (stjerneanis)
130 Bak choy
146 Bambusa (bambusskud)
146-7 Bambusskud
61 Bang-bang-kylling
36 Baobing (pandekager)
208 Baoyu (abalone)
80 Barbecue (Char siu) -svinekød
94 Barbecue svine-spareribs
63 Barbecue, marinade til
154 Benincasa hispida (Vintermelon)
195 Berusede æg
59 Beruset kylling
84 Bingtang (krystalsukkerklumper)
152 Biqi, (Vandkastanje)
143 Bitter melon
91 Blandede havdyr med grøntsager
44 Blandede nudler
78 Blommesauce
174-5 Blæksprutte
174-5 Blæksprutte (sepia)
174 Blæksprutte- og blomstersalat
43 Braisere
105 Braiserede ande-indvolde
191 Braiserede fiskestykker i vin
94 Braiserede kyllingevinger
179 Braiserede rejer i sichuan-stil
94 Braiserede spareribs i brun sauce
189 Braiserede svampe med bønnemasse
208 Braiseret abalone med asparges
34 Braiseret gluten
210 Braiseret hajfinne
166 Braiseret kylling med kastanje
105 Braiseret kyllinge/andeindmad
144 Braiseret svinekød med lotusrod
136 Brassica alboglabra (Kinesisk broccoli)
130 Brassica chinensis (Bak choy)
132 Brassica chinensis v.Parachinensis (choy sum)
121 Brassica juncea (sennep)
134 Brassica juncea (sennepsgrønt)
128 Brassica pekinensis (Kinakål)
193 Buddha's fryd
55 Byg
196-7 Bønnemasse (tofu)
202 Bønnemasseplader- og apargessuppe
148-9 Bønnespirer
12 Cai
224 Camellia Øa (te)
186 Caogu, (stråsvampe)
176 Carcinus maenas (strandkrabbe)
118-9 Cassia (kanelbark)
166 Castanea vulgaris (kastanje)
224 Cha (te)
116 Chenpi (appelsinskal)
98 Chilibønnepasta
62 Chiliolie
63 Chilisauce
65 Chilisojasauce
90 Chizi jiang (sortbønne-sauce)
96 Chou hou-kylling
132-3 Choy sum
96 Chu hou bønnepasta
96 Chuhou jiang (Chu Hou bønnepasta)
38 Chunjuan (forårsruller)
118-9 Cinnamomum cassia (kanelbark)
101 Citronkylling
101 Citronsauce
116 Citrus aurantium v. Nobilis (appelsinskal)
50 Colocasia esculenta (taro)
170-1 Congee med frisk fisk
26 Congee med frisk fisk
218 Conpoy (tørrede muslinger)
114 Coriandrum sativum (koriander)
170 Cyprinus carpio
35 Dampede boller
90 Dampede muslinger med sort bønne-sauce
90 Dampede spareribs med sort bønne-sauce
113 Dampet aubergine med hvidløg
173 Dampet havaborre
31 Dampet oksekød med rismel
24 Dao
232-3 Destilleret spiritus
51 Dioscorea batatas (yams)
154 Dong gua (vintermelon)
204-5 Dons fen (agar-agar)
196 Doufu (bønnemasse, tofu)
201 Doufu gan (presset bønnemasse)
102 Doufu nai (gæret bønnemasse)
97 Dousha (sød bønnepasta)
55 Durra
200 Dybstegt bønnemasse
49 Dybstegte kugler
164 Dyrkning
152 Eleocharis tuberosa (vandkastanje)
219 Facai (jomfruhår)
12, 24 Fan
12 Farve
124 Fem-aroma-krydderi pulver
13, 14 Fem, vigtigheden af
171 Fempile fisk
80 Fengmi (honning)
48 Fensi (vermicelli)
170 Ferskvand
170-1 Ferskvandsfisk
69 Fisk i eddikesauce
198 Fiske- og bønnemassegryde
141 Fiskeduftende auberginer
217 Fiskemave
115 Fiskeskive- og koriandersuppe
205 Flydende mandel
71 Fond
12 Form
108-9 Forårsløg
38-9 Forårsruller
81 Frugtmarmelade
177 Fu-yung-krabbe
202-3 Fupi (tørrede bønnemasseplader)
202-3 Fuzhu (tørrede bønnemasseplader
143 Fyldt bitter melon
199 Fyldt bønnemasse
141 Fyldte auberginer
121 Gai (sennep)
136 Gai lan (kinesisk broccoli)
134 Gaicai (sennepsgrønt)
120 Galifen (karrypulver)
218 Ganbei (conpoy, tørrede muslinger)
49 Ganshu (sød kartoffel)
204-5 Gellidium amausii (agar-agar)
167 Gingkonød
34 Gluten
43006 Glutinøs
43006 Glutinøse ris
28 Glutinøse ris i bambusblade
150 Glycine hispida (sojabønnespirer)
41 Grillede
104 Grundsaucemix
217 Gryderet med blandet kød
95 Guilin chilisauce
118, 119 Guipi (kanelbark)
92-3 Gul bønnesauce
173 Gul fiskesuppe
102 Gæret bønnemasse
214 Haishen (søpølse)
94 Haixan jiang (hoi sin sauce)
216 Haizhe (tørret vandmand)
210-1 Hajfinne
211 Hajfinnesuppe
184 Hakket kød eller fisk svøbt i salatblade
208 Haliotis gigantea (abalone)
79 Haoyou (østerssauce)
55 Havre
55 Hirse
99 Hjemmelavet braiseret bønnemasse
94 Hoisinsauce
214 Holothurioidea (søpølse)
162 Hongzhao (jujube)
80-1 Honning
93 Honning-sødt lam
55 Hordeum vulgare (byg)
24 Hovedgrupper
122 Huajiao (Sihuan-peberkorn)
150 Huang douya (sojabønnespirer)
92 Huang jiang ( gul bønnesauce)
228 Huang jiu (risvin)
193 Huanghua (tigerliljeknopper)
172 Huangyu (trommefisk)
164 Huasheng mi (jordnød)
123 Hujiao (sort og hvid peber)
88 Hummer med sortbønne-chilisauce
46 Hunton (wonton)
113 Huohuo
109 Hurtigstegt lam med forårsløg
34 Hvedemel
75 Hvid jade og smaragd suppe
112-3 Hvidløg
110-1 Ingefær
11 Ingefærkrydret kærlighedsfrugtsalat
12 Ingrediensernes form
12 Ingrediensers farve
49 Ipomoea batatas (sød kartoffel)
214 Jadeperle-søpølse
110 Jiang (ingefær)
183 Jiang cai (pickles)
64 Jiang you (soja)
40 Jiaozi (små boller)
24 Jingdao
193 Jinzhen (tigerliljeknopper)
138 Jivai (kinesisk purløg)
219 Jomfruhår
103 Jomfruhår med stegte østers
164-5 Jordnød
76 Kage med tusind lag
81 Kandiserede fritter
77 Kandiserede æbler
170-1 Karpe
120 Karrykylling
120 Karrypulver
49 Kartoffelmel
166 Kastanje
128-9 Kinakål
42996 Kinakål
128 Kinakål med krydderdressing
187 Kinakål og stråsvampe i hvid sauce
142 Kinaradise
136-7 Kinesisk broccoli
137 Kinesisk broccoli med østerssauce
20 Kinesisk dampkurv
19 Kinesisk flækkekniv
159 Kinesisk frugtsalat
21 Kinesisk paletkniv
138-9 Kinesisk purløg
20 Kinesisk sigte
21 Kinesisk øse
41579 Kinesiske måltider
220 Kinesiske pølser
221 Kinesiske pølser med kylling og ris
18 Kinesiske, navne
71 Klar fond
226 Klassifikation
26 Kogt
44 Kolde blandede nudler
114-5 Koriander
53 Krabbe eller kylling og majssuppe
53 Krabbe med majssuppe
53 Krabbe/kylling med majssuppe
117 Krydrede te-æg
122 Krydret salt og peber
197 Krydret Sizhuanbønnemasse
17 Krydring
112 Krystalkogt svinekød med hvidløgssauce
84 Krystalsukkerklumper
143 Ku gua (bitter melon)
43, 164 Kulinarisk brug
164 Kung-po-kylling
225 Kunsten at drikke
21 Kuvertbestik
188 Kylling med bambusskud og svampe
29 Kylling med glutinøse ris
53 Kylling med majssuppe
162 Kylling og rød dadel gryde
165 Kylling på spyd med sataysauce
149 Kyllinge chow mein
162 Kyllinge- og rød dadel-gryde
121 Kyllingestykker i sennepssauce
95 Kyllingeterninger med chilibønnesauce
158-9 Kærlighedsfrugt
111 Kærlighedsfrugt og svinekød
220 La hang (kinesiske pølser)
63 Lajiao jiang (chilisauce)
174 Laligo vulgaris (blæksprutte)
43 Langtlivs-nudler
62 Layou (chiliolie)
188 Lenitinus edodes (tørrede svampe)
191 Lever, lynstegt
220 Leverpølse
166 Li (kastanje)
144 Lian ou (lotusrod)
59 Liaojiu (vin til madlavning)
193 Lilium tigrinum v. Lancifolium (tigerliljeknopper)
170 Liyu (karpe)
158 Lizhi (kærlighedsfrugt)
15 Lokal kogekunst
158-9 Longaner
158-9 Longyan (longaner)
144-5 Lotusrod
148 Lu douya (bønnespirer)
142 Luobo (kinaradise)
104 Lushui liao (grundsauce-mix)
215 Lykkelig familie
11 Lynstegning
195 Lynstegt ananas-blomst-æg
131 Lynstegt bak choy
133 Lynstegt choy sum med krabbekødssauce
131 Lynstegt fire skatte
115 Lynstegt kylling med koriander
191 Lynstegt lever
145 Lynstegt lotusrod
155 Lynstegt melon med svampe
135 Lynstegt svinekød med sennepsgrønt
147 Lynstegt to vintre
175 Lynstegte blæksprutte-blomster med rejepasta
148 Lynstegte bønnespirer
100 Lynstegte rejer i tomatsauce
198 Lynstegte rejer med bønnemasse
153 Lynstegte rejer med grøntsager
139 Lynstegte rejer med kinesisk purløg
179 Lynstegte rejer med sukkerærter
175 Lynstegte tofarvede blæksprutte-blomster
186 Lynstegte tre svampe
129 Løvehoveder (svinekødsboller)
17, 18 Maden præsenteres
13 Madens konsistens
15 Madlavningsproces
58 Madolier
52-3 Majs
53 Majsmel
82-3 Maltsukker
160-l Mandel
163 Mangguo (mango)
163 Mangi fera indica (mango)
163 Mango
35 Mantou (dampede boller)
17 Marinering
152 Mati (vandkastanje)
54 Mati fen (vandkastanjemel)
221 Med kylling og ris
78 Meizi jiang (blommesauce)
24 Mi
34 Mianfen (hvedemel)
42 Miantiao (nudler)
68 Micu (riseddike)
143 Momorcordia charantia (bitter melon)
75 Mononatrium glutamat
37 Mu-shu svinekød
37 Mu-shu-svinekød (svinekød med røræg)
190 Muer (skyøre)
218 Muslinge- og skinkeomelet
71 Mælket fond
158 Neohelium lithi v. Longana (kærlighedsfrugt, longaner)
101 Ningmeng /icmg (citronsauce)
219 Nostoi commune v. Flageliforme (jomfruhår)
11 Oksekødsstrimler med løg og ingefær
58 Olie-braiseret kylling
227 Oolong
24 Oryza sativa
86 Otte-skatte and
161 Otte-skatte risbudding
178 Pandalus borealis, (rejer)
36-37 Pandekager
37 Pandekager med forårsløg
55 Panicum miliaceum (hirse)
82 Pekingand
148 Phaseolus aureus (bønnespirer)
18, 21 Pinde
18 Pinpan
123 Piper negrum (sort og hvid peber)
40 Porcherede boller
40 Porcherede jiaozi
201 Presset bønnemasse
160 Prunus amygladus (mandel)
172 Pseudosciena corcea v. Pylactis (trommefisk)
140 Qiezi (auberginer)
108 Quing cong (forårsløg)
176 Quingaie (strandkrabbe)
142 Raphanus sativus v. Longipinnatus (kinaradise)
182 Rejechips
43 Rejenudler
85 Rejepasta
178-9 Rejer
182 Rejerogn
43 Rejerogn-nudler
182 Rejesojasauce
216 Rhopilema esculenta (tørret vandmand)
42940 Ris
68-9 Riseddike
30 Rismel
30 Rismel
32-3 Risnudler
33 Risnudler med oksekød i chili og sortbønne-sauce
230-l Risvin
118-119 Rougi (kanelbark)
24 Ruodao
97 Rød bønnepasta-pandekager
162 Rød daddel (Jojoba)
171 Rødstegt karpe
124 Røget fisk
139 Røræg med purløg og bønnemasse
29 Saft
55 Sahomi (hirse)
150 Salat med Sojabønnespirer
167 Salisburai adiantifolia (gingkonød)
74 Salt
74 Saltbagt kylling
88 Saltede sorte bønner
194 Saltede æg
207 Saltet fisk
172-3 Saltvandsfisk
87 Sellerisalat med tørrede rejer
121 Sennep
134-5 Sennepsgrønt
134 Sennepsgrøntsuppe
174 Sepia officinalis (blæksprutte)
18 Servering
60 Sesamolie
61 Sesampasta
49 Shangfen (kartoffelmel)
51 Shanyao (yams)
58 Shiyou (madolie)
122 Sichuan-peberkorn
43 Siede
121 Sinapis alba (sennep)
122 Sizhuan peber
190 Skyøre
190-1 Skyøre, tørret
21 Skærebræt
12 Smag
75 Smaragd og hvid jade-suppe
40-1 Små boller
192 Sneøre svampe, tørrede
10 Soja
65 Soja-and
150-1 Sojabønnespirer
65 Sojakylling
140 Solanum melongena v. Esculentum (auberginer)
227 Sort
123 Sort og hvid peber
90-1 Sorte bønner
70 Spareribs med sursød sauce
142 Spareribs- og radisesuppe
142 Spareribs- og radisesuppe
119 Sprød og aromatisk and
206 Sprød tang
38 Sprøde forårsruller
38 Sprøde forårsruller
125 Sprødstegt fedt svinkød
33 Stegte Fujian risnudler
103 Stegte grønne bønner i Sizhuan-stil
44, 149 Stegte nudler
117 Stjerneanis
177 Strandkrabbe med krydret salt og peber
186-7 Stråsvampe
116 Stærk og sur fårekødsragout
123 Stærk og sur suppe
69 Stærk-sur kål
206 Stødt stegt fisk
112 Suan (hvidløg)
76 Sukker
151 Suppe med blandede grøntsager
43 Suppe, i
212-3 Svalereder
213 Svalereder i kyllingefond
213 Svaleredesuppe
65 Svampesojasauce
58 Svinefedt
103 Svinekoteletter med presset rød bønnemasse
103 Svinekoteletter med rød gæret bønnemasse
147 Svinekød med bambusskud stegt to gange
37 Svinekød med røræg
159 Svinekød og kærlighedsfrugt
220 Svinekødspølser
201 Svinekødstern med presset bønnemasse og bambusskud
84 Svineskulder med sukkerklumper
41 Svitsede jiaozier
137 Sydende oksekød med kinesisk broccoli
183 Syltede grøntsager
97 Sød bønnepasta
49 Sød kartoffel
50 Sød taro-puree i Fujian-stil
70 Sød-sur sauce
192 Sølvøresuppe
71 Tang (fond)
206 Tang, sprød
50 Taro
224-7 Te
21 Testel
70 Tiansuan zhi (sursød sauce)
193 Tigerliljeknopper
17 Tilberedningsmetoder
98 Toban fisk
98 Tohan jiang (chilibønnepasta)
100 Tomatsauce
192 Tremella fuciformis (tørrede sneøre svampe)
172-3 Trommefisk
43 Trukkede nudler
194 Tusindårsæg
71 Tyk fond
36 Tynde pandekager
76 Tynde pandekager
202-3 Tørrede bønnemasseplader
86-7 Tørrede rejer
192 Tørrede sneøre svampe
216 Tørrede sorte svampe
188-9 Tørrede svampe
202-3 Tørret bønnemasse-plader
216 Tørret vandmand
60 Tørstegt strimlet oksekød
16 Udskæring
19-21 Udstyr
79 Vagtelæg og svampe med østerssauce
152-3 Vandkastanje
54 Vandkastanjekage
54 Vandkastanjemel
216 Vandmand med sennepsdressing
216 Vandmand, tørret
217 Varm kinesisk gryde
58 Vegetabilsk olie
71 Vegetarfond
39 Vegetarforårsruller
167 Vegetargryde
203 Vegetariske ruller af bønnemasseplader
44 Vegetarnudler i suppe
48 Vermicelli
59 Vin til madlavning
154-5 Vintermelon
155 Vintermelon- og skinkesuppe
133 Vintersvampe med choy sum
133 Vintersvampe med sennepsgrønt
186 Volvarielle volvacea (stråsvampe)
75 Weijing (mononatrium glutamat)
19 Wok
46-7 Wonton
47 Wontoner i suppe
124 Wuxiang fen (fem-aroma-krydderipulver)
178 Xia (rejer)
86 Xiagan (tørrede rejer
85 Xiajiang (rejepasta)
86 Xiami (tørrede rejer)
207 Xian yu (saltet fisk)
220 Xiang chang (kinesiske pølser)
188 Xiang gu (tørrede svampe)
114 Xiangcai (koriander)
182 Xiapian (rejechips)
100 Xihonshi jiang (tomatsauce)
160 Xingren (mandler)
130 Xioa baicai (bak choy)
51 Yams
183 Yan cai, (pickles)
194 Yan dan (konserverede æg)
207 Yan yu (saltet fisk)
212 Yanwo (svalerede)
43 Yi-nudler
43 Yi-nudler
13 Yin-yang-principper
192 Yiner (tørrede sneøre svampe)
82 Yitang (maltsukker)
132 You caixin (choy sum)
174 Youyu (blæksprutte)
200 Youzha doufu (dybstegt bønnemasse)
206 Yu song (stødt stegt fisk)
114 Yuan,sui (koriander)
210 Yuchi (hajfinne)
217 Yudu (fiskemave)
52 Yumi (majs)
50 Yutou (taro)
52 Zea mays (majs)
184 Zhacai (konserverede grøntsager)
60 Zhi ma you (sesamolie)
146 Zhusun (bambusskud)
162 Zizyphus vulgaris v. Jujuba
28 Zongzhi (glutinøse ris i bambusblade)
28 Zongzi
43 Ægnudler
79 Østerssauce

Login


Log ind - så kan du angive hvilke kogebøger og madblade, der skal søges i:

Brugernavn (e-mail):


Kodeord:



Opret mig som bruger



Alle forfatterens titler:
Det kinesiske køkken (2000)
Thai & South-East Asian Coonking & Far Eastern Classics (2004)