Side |
|
|
Opskrifter |
Opskriftsforfatter |
74 f |
|
|
'smilende' æg |
|
192 |
|
|
abrikos-croûtons |
|
200 |
|
|
abrikoschutney |
|
180 |
|
|
abrikoser, bagte, med vanillesukker |
|
182 |
|
|
abrikosis |
|
180 f |
|
|
abrikosmousse |
|
200 |
|
|
abrikospuré |
|
180 f |
|
|
abrikossoufflé, isafkølet |
|
181 |
|
|
abrikostærte |
|
95, 199, 202, 205, 212 |
|
|
Acton, Eliza, Modern Cookery |
|
46 |
|
|
agurkesalat med purløg |
|
47 |
|
|
agurkesambal |
|
88 f |
|
|
aïoli |
|
136 f |
|
|
and i appelsinsaft |
|
136 |
|
|
and med kirsebær |
|
135 f |
|
|
and, salmi af |
|
135 |
|
|
and, ung, med grønærter |
|
20 |
|
|
angelika, i madlavning |
|
211 |
|
|
angelika, kandiseret |
|
193 |
|
|
angelika, med flødeost |
|
136 f |
|
|
appelsinsaft, med and |
|
38 |
|
|
artiskokbunde med sauce maltaise |
|
37 f |
|
|
artiskokker |
|
140 f |
|
|
asparges med mayonnaise |
|
140 |
|
|
asparges med Parmesanost |
|
73 |
|
|
asparges med æg i kokotter |
|
140 |
|
|
asparges, kogte |
|
177 f |
|
|
aspic (kødgelé) |
|
50 f |
|
|
auberginechutney |
|
50 |
|
|
auberginepuré |
|
155 |
|
|
auberginer |
|
156 |
|
|
auberginer à la provençale |
|
158 |
|
|
auberginer, i kazan kababi |
|
158 f |
|
|
auberginer, i maqlub |
|
155 f |
|
|
auberginer, i papeton |
|
157 f |
|
|
auberginer, marinerede |
|
157 |
|
|
auberginer, tyrkiske |
|
157 |
|
|
aubergines à la turque |
|
38 f |
|
|
avocadopærer |
|
176 f |
|
|
avocadosauce |
|
242 |
|
|
bacon- og salatsandwich |
|
87 |
|
|
bar à la marseillaise |
|
87 |
|
|
bars à la marseillaise |
|
16 f |
|
|
basilikum, frisk i madlavning |
|
111 |
|
|
basilikum, med tournedos à la niçoise |
|
211 f |
|
|
basilikumeddike |
|
211 f |
|
|
basilikumvin |
|
166 |
|
|
Béarnaise-sauce |
|
168 ff |
|
|
béchamelsauce |
|
199, 241, 248 |
|
|
Beeton, Mrs |
|
92 |
|
|
beignetdej |
|
160 |
|
|
beignets de courgettes |
|
175 |
|
|
beurre maître d'hôtel |
|
192 |
|
|
blomme-croûtons |
|
207 |
|
|
blommemarmelade |
|
206 f |
|
|
blommepickles |
|
191 |
|
|
blommer |
|
191 f |
|
|
blommer, bagte i vin |
|
112 |
|
|
boeuf à la bordelaise |
|
216 ff |
|
|
boeuf à la mode |
|
228 f |
|
|
boeuf en daube |
|
95 |
|
|
Bouillard, Paul |
|
149 |
|
|
bouillonkartofler |
|
70 |
|
|
Boulestin, Marcel, The Finer Cookery |
|
20 |
|
|
bouquet garni |
|
30 |
|
|
brøndkarse, opbevaring af |
|
243 |
|
|
brøndkarsedressing til rejer |
|
153 |
|
|
Brønskarseblomst-salat |
|
152 |
|
|
Bukkehornsgulerødder |
|
199, 205, 206 |
|
|
Byron, May, Pot Luck |
|
153 f |
|
|
bønner, grønne, à l'italienne |
|
153 |
|
|
bønner, grønne, med ægge- og citronsauce |
|
154 |
|
|
bønner, grønne, og nye kartofler |
|
51 |
|
|
bønner, hvide, puré af |
|
141 |
|
|
bønner, vælske |
|
141 |
|
|
bønner, vælske, à la crème |
|
141 f |
|
|
bønner, vælske, à la poulette |
|
142 |
|
|
bønner, vælske, med bacon |
|
143 |
|
|
bønner, vælske, med flæsk |
|
142 |
|
|
bønner, vælske, med yoghurt |
|
142 f |
|
|
bønner, vælske, med æg og citron |
|
143 |
|
|
bønner, vælske, puré af |
|
54 f |
|
|
bønnesuppe I |
|
55 |
|
|
bønnesuppe II |
|
223 |
|
|
café Liégeois |
|
135 |
|
|
caneton aux petits pois |
|
146 f |
|
|
carottes à la nivernaise |
|
147 |
|
|
carottes å la paysanne |
|
204, 208 |
|
|
Cassel, Dictionary of Cookery 199 |
|
120 |
|
|
cervelles de veau à la provençale |
|
37 |
|
|
champignons à la grecque |
|
163 f |
|
|
champignons med vinblade |
|
234 |
|
|
champignons og kartofler |
|
121 |
|
|
champignons og nyrer |
|
91 |
|
|
champignons, fiskemælke og fennikel, beignets af |
|
233 |
|
|
champignons, flødestuvede |
|
233 |
|
|
champignons, vilde |
|
43 f |
|
|
champignonsalat |
|
56 f |
|
|
champignonsuppe |
|
29 f |
|
|
chapon |
|
203 f |
|
|
Cherry Brandy |
|
195 |
|
|
chokolade-chinchilla |
|
212 |
|
|
Chu, Grace Zia, The Pleasures of Chinese Cooking |
|
212 |
|
|
citronbrandy |
|
194 f |
|
|
citronis |
|
18 |
|
|
citrontimian, frisk, i madlavning |
|
133, 199, 201 |
|
|
Clark of Tillypronie, Lady Cookery Book |
|
183 |
|
|
coeur à la crème |
|
62 f |
|
|
consommé, geléagtig |
|
102 f |
|
|
côtelettes d'agneau boulangère |
|
105 |
|
|
côtelettes de veau au vin blanc |
|
57 |
|
|
courgette- og tomatsuppe |
|
160 f |
|
|
courgettes au jambon |
|
161 |
|
|
courgettes med persillesmør |
|
160 f |
|
|
courgettes med skinke |
|
159 f |
|
|
courgettes, (små, grønne græskar) |
|
160 |
|
|
courgettes, beignets af |
|
153 |
|
|
Cous-cous- og koriandersalat |
|
194 |
|
|
crèmets d'Angers |
|
112 f |
|
|
daube à la corsoise |
|
158 |
|
|
Dild-pickles |
|
92, 199, 212 |
|
|
Dod, Meg, Cook's & Housewife's Manual |
|
175, 212 |
|
|
Dolby, Richard, Cook's Dictionary and Housekeeper's Directory |
|
162 f |
|
|
dolmádes |
|
206 |
|
|
druer, syltede |
|
137 |
|
|
duebryst, koldt, med kirsebær |
|
234 f |
|
|
duer braiseret med grøn salat |
|
41 |
|
|
dueterrine |
|
146 |
|
|
Duftende urtesmør |
|
137 f |
|
|
dyrekød, krydret, i krukker |
|
247 |
|
|
en morgenmadsudflugt |
|
112 |
|
|
entrecôte Bercy |
|
111 |
|
|
entrecôte grillée à la maitre d'hôtel |
|
111 |
|
|
entrecôte, grillstegt med maitre d'hôtel-smør |
|
100 f |
|
|
épaule de mouton à la bourgeoise |
|
105 |
|
|
escalopes de veau à la crème |
|
105 f |
|
|
escalopes de veau à la crème aux champignons |
|
106 |
|
|
escalopes de veau au fenouil |
|
106 |
|
|
escalopes de veau en aïllade |
|
166 |
|
|
esdragon, i sauce Béarnaise |
|
173 |
|
|
esdragon, i sauce messine |
|
172 |
|
|
esdragon, i sauce verte |
|
129 |
|
|
esdragon, med kylling |
|
110 f |
|
|
esdragon, med tournedos |
|
75 |
|
|
esdragon, med æg |
|
59 |
|
|
esdragonsuppe |
|
48 |
|
|
espagnole-salat (salade espagnole) |
|
113 f |
|
|
farso magro |
|
91 |
|
|
fennikel, fiskemælke og champignons, beignets af |
|
18 f |
|
|
fennikel, i madlavning |
|
106 |
|
|
fennikel, med kalveescalopes |
|
129 f |
|
|
fennikel, med kyllinger |
|
157 |
|
|
Fennikelbrød |
|
19 |
|
|
fennikelfrø |
|
19 |
|
|
fennikelknolde |
|
174 f |
|
|
fennikelsauce |
|
189 f |
|
|
ferskener i vin |
|
205 |
|
|
ferskener, syltede |
|
189 |
|
|
ferskentærte |
|
31 |
|
|
fetta |
|
141 |
|
|
fèves à la crème |
|
141 f |
|
|
fèves à la poulette |
|
205 f |
|
|
figengelé |
|
244 |
|
|
figner og flødeost |
|
89 f |
|
|
Fiskekebab |
|
91 |
|
|
fiskemælke, champignons og fennikel, beignets af |
|
61 f |
|
|
fiskesuppe |
|
142 |
|
|
fistuqia |
|
133 f |
|
|
fjerkrælever, sauteret |
|
143 |
|
|
flæsk med vælske bønner |
|
117 f |
|
|
flæske- og kalvekød, i terrine |
|
220 f |
|
|
flæske- og kalvepostej |
|
42 |
|
|
flæske- og leverpaté |
|
120 |
|
|
flæske-, kalvekød og skinke terrine af |
|
116 f |
|
|
flæskesteg, kold |
|
193 |
|
|
flødeost |
|
194 |
|
|
flødeost med abrikoslikør |
|
193 |
|
|
flødeost med angelika |
|
244 |
|
|
flødeost med figner |
|
193 |
|
|
flødeost med hvidvin |
|
183 |
|
|
flødeost med jordbær |
|
180 |
|
|
flødeost, med bagte abrikoser |
|
173 |
|
|
flødesauce |
|
233 |
|
|
flødestuvede markchampignons |
|
122 |
|
|
foie de veau fines herbes |
|
133 f |
|
|
foies de volaille sautés |
|
246 |
|
|
Ford, Ford Maddox, Provence |
|
19 |
|
|
frisk dild i madlavning |
|
19 f |
|
|
frisk esdragon i madlavning |
|
46 |
|
|
fyldte peberfrugter med rejer |
|
65 f |
|
|
gazpacho |
|
130 f |
|
|
gelé, klaring af |
|
193 f |
|
|
geraniumcrème |
|
101 |
|
|
gigot d'agneau à la fermière |
|
102 |
|
|
gigot d'agneau à la provençale |
|
80 f |
|
|
gnocchi alla genovese |
|
231 |
|
|
gratinerede muslinger (moules au gratin) |
|
95 f |
|
|
gratineret jomfruhummer (gratin de langoustines) |
|
118 |
|
|
grisehoved i gelé |
|
205 |
|
|
groseillée |
|
57 |
|
|
græskar- og tomatsuppe |
|
159 f |
|
|
græskar, små, grønne, (courgettes) |
|
59 f |
|
|
græskarblomster, suppe med |
|
73 f |
|
|
grøn salat med æg og fløde |
|
146 |
|
|
Grøn salsa |
|
60 f |
|
|
grønne bønner og mandler i suppe |
|
144 |
|
|
grønærter |
|
145 f |
|
|
grønærter à la crème |
|
145 |
|
|
grønærter à la française |
|
146 |
|
|
grønærter med gulerødder |
|
145 |
|
|
grønærter med skinke |
|
144 f |
|
|
grønærter på gammeldags måde |
|
135 |
|
|
grønærter, med and |
|
55 f |
|
|
grønærtesuppe |
|
56 |
|
|
grønærtesuppe med rejer |
|
56 |
|
|
grønærtesuppe, pureret |
|
150 |
|
|
Gulerods- og hestebønnedrys |
|
146 f |
|
|
gulerødder à la nivernaise |
|
147 |
|
|
gulerødder à la paysanne |
|
146 |
|
|
gulerødder med grønærter |
|
148 |
|
|
gulerødder med ris |
|
147 |
|
|
gulerødder, glaserede, med mynte |
|
144 |
|
|
Harepâté |
|
153 f |
|
|
haricots verts à l'italienne |
|
197 |
|
|
Hartley, Dorothy, Food in England |
|
64 |
|
|
hebraisk suppe |
|
211 |
|
|
Henderson, Housekeeper's Instructor of Universal Family Cook |
|
141 |
|
|
hestebønner |
|
154 |
|
|
Hestemyntefrugtsalat |
|
36, 44 |
|
|
Heyrand, Lucien, La Cuisine à Nice |
|
186 |
|
|
hindbær- og ribsmousse |
|
186 |
|
|
hindbærflødeis |
|
186 |
|
|
hindbærkage |
|
201 |
|
|
hindbærmarmelade, ukogt |
|
187 |
|
|
hindbærvandis |
|
62 |
|
|
hjertemuslingesuppe |
|
20 |
|
|
hjulkrone, i madlavning |
|
166 ff |
|
|
hollandaise-sauce |
|
35 |
|
|
hors d'oeuvre af champignons agurk og grønne bønner |
|
30 |
|
|
hors d'oeuvre, genuesisk |
|
30 f |
|
|
hors d'oeuvre, ideer til |
|
31 f |
|
|
hors d'oeuvre, sommer- |
|
230 |
|
|
hummer, sauteret |
|
95 |
|
|
hummersalat, Eliza Actons |
|
243 |
|
|
hvidløgsbrød |
|
32 f |
|
|
hvidløgsmayonnaise, græsk |
|
222 |
|
|
hvidvinsbowle |
|
131 |
|
|
høne en daube |
|
130 f |
|
|
høne i gelé |
|
127 |
|
|
høne, kogt |
|
218 f |
|
|
høne, kold, med flødesauce og ris |
|
131 f |
|
|
høne, krydret, kogt i mælk |
|
132 |
|
|
hønsefricassé, italiensk |
|
219 f |
|
|
hønsemousse |
|
128 |
|
|
hønsesalat |
|
248 |
|
|
idealet (skovtur) |
|
149 |
|
|
Indbagt havbrasen |
|
212 f |
|
|
ingefærrod, opbevaring af |
|
183 f |
|
|
isafkølet jordbærfool |
|
184 |
|
|
isafkølet jordbærmousse |
|
184 |
|
|
isafkølet jordbærsoufflé |
|
155 |
|
|
Isdessert med citrusfrugter |
|
223 |
|
|
iskaffe |
|
9 |
|
|
Jekyll, Lady, Kitchen Essays |
|
96 |
|
|
jomfruhummer, grilleret |
|
183 |
|
|
jordbær og fløde |
|
185 |
|
|
jordbærflødeis |
|
200 f |
|
|
jordbærgelé |
|
184 |
|
|
jordbærsoufflé |
|
184 f |
|
|
jordbærvandis |
|
242 f |
|
|
jægersandwich |
|
105 f |
|
|
kalevescalopes med fløde og champignons |
|
134 |
|
|
kalkun, stegt med krydderurter |
|
117 f |
|
|
kalve- og flæskekød i terrine |
|
220 f |
|
|
kalve- og flæskepostej |
|
120 |
|
|
kalve-, flæskekød og skinke, terrine af |
|
106 |
|
|
kalveescalopes med fennikel |
|
105 |
|
|
kalveescalopes med fløde |
|
106 |
|
|
kalveescalopes med hvidløgs- og tomatsauce |
|
120 |
|
|
kalvehjerne à la provençale |
|
109 f |
|
|
kalvekam, kold, med nyrer |
|
105 |
|
|
kalvekoteletter i hvidvin |
|
108 f |
|
|
kalvekød med tunfisk |
|
108 |
|
|
kalvekød og skinke, pie med |
|
106 f |
|
|
kalvekød, hakket, escalopes af |
|
122 |
|
|
kalvelever med krydderurter |
|
104 |
|
|
kalvesteg med champignons og fløde |
|
226 |
|
|
kanin i hvidvin |
|
227 |
|
|
kanin- og citronsuppe |
|
226 f |
|
|
kaninpâté |
|
40 f |
|
|
kaninterrine |
|
232 |
|
|
kantareller |
|
232 f |
|
|
Karl Johan-svampe |
|
54 |
|
|
kartoffel- og kørvelsuppe |
|
48 |
|
|
kartoffelsalat |
|
53 f |
|
|
kartoffelsuppe med ærter og gulerødder |
|
148 f |
|
|
kartofler |
|
150 |
|
|
kartofler à la crème |
|
149 |
|
|
kartofler kogt i bouillon |
|
150 |
|
|
kartofler med ost |
|
150 |
|
|
kartofler messine |
|
234 |
|
|
kartofler og champignons |
|
149 |
|
|
kartofler rissolées |
|
150 |
|
|
kartofler sablées |
|
151 |
|
|
kartofler å la méridionale |
|
150 f |
|
|
kartofler, grillerede |
|
154 |
|
|
kartofler, nye og grønne bønner |
|
158 |
|
|
kazan kababi, (med auberginer) |
|
136 |
|
|
kirsebær, med and |
|
136 |
|
|
kirsebær, med duebryst |
|
203 |
|
|
kirsebær, sur-søde |
|
203 f |
|
|
kirsebærlikør |
|
188 |
|
|
kirsebærsouffléomelet |
|
187 |
|
|
kirsebærtærte |
|
178 |
|
|
klaring af kødaspic |
|
92 f |
|
|
kogning af laks og andre fisk |
|
144 |
|
|
Kold hvidløgssuppe |
|
65 |
|
|
kold russisk suppe |
|
90 |
|
|
kongeål med tunfiskemayonnaise |
|
21 |
|
|
korianderfrø, i madlavning |
|
97 f |
|
|
krabbemousse |
|
96 f |
|
|
krabbesoufflé |
|
61 |
|
|
krabbesuppe |
|
15-25 |
|
|
krydderurter, friske, brug af |
|
27 |
|
|
krydderurter, frø og planter |
|
75 f |
|
|
krydderurter, omelet med |
|
27 |
|
|
krydderurter, tørrede, købte |
|
75 |
|
|
krydderurter, æg med |
|
44 f |
|
|
krydret rissalat |
|
159 |
|
|
Krydret sukker |
|
145 |
|
|
Krydret ærtesuppe |
|
128 f |
|
|
kylling Célestine |
|
129 |
|
|
kylling med esdragon |
|
129 f |
|
|
kylling med fennikel |
|
124 ff |
|
|
kylling, grillstegt |
|
133 |
|
|
kylling, i persillepie |
|
126 f |
|
|
kylling, krydret grillstegt |
|
39 f |
|
|
kyllingeleverpâté |
|
177 f |
|
|
kødaspic |
|
148 |
|
|
Kødboller i dildsauce |
|
173 |
|
|
kørvel, i sauce messine |
|
48 f |
|
|
laitue à la créme |
|
49 f |
|
|
laitue au jus |
|
93 |
|
|
laks, grillstegt |
|
98 |
|
|
laksemousse |
|
93 f |
|
|
laksørred |
|
102 |
|
|
lam, stegt med korianderfrø |
|
103 |
|
|
lamekoteletter på spid |
|
100 f |
|
|
lammebov à la bourgeoise |
|
102 f |
|
|
lammekoteletter boulangère |
|
103 |
|
|
lammekoteletter med myntesmør |
|
104 |
|
|
lammekød, polpette af |
|
101 |
|
|
lammekølle à la fermière |
|
102 |
|
|
lammekølle à la provençale |
|
20 |
|
|
laurbærblade |
|
173 |
|
|
Lazarque, Auricoste de, La Cuisine Messine |
|
121 f |
|
|
lever, paupiettes af |
|
59 |
|
|
linse- og syresuppe |
|
50 |
|
|
linsesalat |
|
229 |
|
|
logsuppe |
|
47 |
|
|
Lorraine-salat |
|
151 |
|
|
Løg- og kommentærte |
|
20 |
|
|
løvstikke |
|
25, 175 |
|
|
maitre d'hótel-smør |
|
152 |
|
|
majroer med hvidløgssauce |
|
152 |
|
|
majroer med skinke |
|
151 |
|
|
majroer, glaserede |
|
34 |
|
|
makrel med grøn sauce |
|
90 |
|
|
makrel med sauce rémoulade |
|
35 |
|
|
makrel med syrepuré |
|
158 f |
|
|
maqlub, (med auberginer) |
|
233 |
|
|
markchampignons |
|
183 |
|
|
mascarpone |
|
78 |
|
|
matelote uden fisk (matelote sans poisson) |
|
34 |
|
|
mauritansk rejechutney |
|
72 |
|
|
May, Robert, The Accomplisht Cook |
|
170 f |
|
|
mayonnaise |
|
171 |
|
|
mayonnaise med peberrod |
|
171 |
|
|
mayonnaise mousseuse |
|
171 |
|
|
mayonnaise til kartoffelsalat |
|
190 |
|
|
melon med hindbær |
|
190 |
|
|
melon med jordbær |
|
18 |
|
|
merian, i madlavning |
|
18 |
|
|
merian, vild |
|
209 |
|
|
morbærgelé |
|
209 |
|
|
morbærsyltetøj |
|
203 |
|
|
morelkirsebær, syltede |
|
156 f |
|
|
moussaká |
|
88 f |
|
|
muller, røde, à la provençale (rougets à la provençale) |
|
147 |
|
|
mynte med glaserede gulerødder |
|
204 |
|
|
mynte- og stikkelsbærgelé |
|
177 |
|
|
mynte-chutney |
|
15 f |
|
|
mynte, i madlavning |
|
16 |
|
|
mynte, tørret |
|
175 |
|
|
myntesmør |
|
20 |
|
|
myrte |
|
181 f |
|
|
mørdej, sødet, til frugttærter |
|
156 |
|
|
Mørdejskager med ingefær |
|
72 f |
|
|
måneskin, (æg) |
|
152 |
|
|
navets au jambon |
|
151 |
|
|
navets glacés |
|
152 |
|
|
navoni all'agliata |
|
188 f |
|
|
nektariner |
|
103 |
|
|
noisettes d'agneau en brochettes |
|
243 |
|
|
nordsørejer med brøndkarsedressing |
|
76 f |
|
|
nyreomelet |
|
121 |
|
|
nyrer og champignons |
|
71 |
|
|
oeufs au plat aux beurre d'escargots |
|
71 f |
|
|
oeufs au plat aux échalotes |
|
72 |
|
|
oeufs au plat Bressane |
|
70 f |
|
|
oeufs en cocotte |
|
73 |
|
|
oeufs en cocotte à la créme aux asperges |
|
73 |
|
|
oeufs en cocottes Bercy |
|
74 f |
|
|
oeufs mollets |
|
75 |
|
|
oeufs mollets à la créme aux fines herbes |
|
69 |
|
|
oeufs pochés à la provençale |
|
70 f |
|
|
oeufs sur le plat |
|
116 |
|
|
oksebryst, braiseret |
|
112 |
|
|
oksekød à la bordelaise |
|
228 f |
|
|
oksekød en daube |
|
112 f |
|
|
oksekød, daube af |
|
114 f |
|
|
oksekød, kogt, i salat |
|
243 f |
|
|
oksekød, sprængt, koldt, krydret |
|
115 f |
|
|
okselårtunge, sprængt, kold braiseret |
|
122 |
|
|
oksetunge, sprængt, med ærtepuré |
|
75 f |
|
|
omelet med krydderurter |
|
77 |
|
|
omelet med syre |
|
231 |
|
|
omelet, kold |
|
77 |
|
|
omelette à l'oseille |
|
75 f |
|
|
omelette aux fines herbes |
|
76 |
|
|
omelette Berrichonne |
|
77 |
|
|
omelette paysanne |
|
76 |
|
|
omelette Savoyarde |
|
77 f |
|
|
omeletter, kolde |
|
24 f |
|
|
opbevaring af friske krydderurter |
|
244 ff |
|
|
orientalske picnics |
|
27 |
|
|
origano |
|
241 |
|
|
Osbert Sitwell |
|
236 |
|
|
ost med urter |
|
235 |
|
|
ost, stegt |
|
79 f |
|
|
ostepandekager |
|
235 f |
|
|
ostesandwiches, bagte |
|
69 f |
|
|
ostesoufflé med pocherede æg |
|
242 |
|
|
pan bagna |
|
36 |
|
|
pan bagna I |
|
36 |
|
|
pan bagna II |
|
36 f |
|
|
pan bagna III |
|
80 |
|
|
pandekagedej |
|
155 f |
|
|
papeton d'aubergines |
|
121 f |
|
|
paupiettes af lever |
|
161 f |
|
|
peberfrugter, fyldte, med ris og urter |
|
171 |
|
|
peberrodsmayonnaise |
|
45 |
|
|
pebersalat |
|
162 |
|
|
peperonata |
|
20 |
|
|
persille, i madlavning |
|
133 |
|
|
persillepie |
|
16, 25, 81 f |
|
|
pesto |
|
144 f |
|
|
petits pois à l'ancienne mode |
|
145 f |
|
|
petits pois à la créme |
|
145 |
|
|
petits pois à la française |
|
146 |
|
|
petits pois aux carottes |
|
206 f |
|
|
pickles af blommer |
|
108 |
|
|
pie med kalvekød og skinke |
|
89 |
|
|
pighvarre |
|
104 |
|
|
polpette af lammekød |
|
150 |
|
|
pommes de terre à la crème |
|
151 |
|
|
pommes de terre à la méridionale |
|
149 |
|
|
pommes de terre au jus |
|
150 |
|
|
pommes de terre fromagées |
|
150 |
|
|
pommes de terre messine |
|
149 |
|
|
pommes de terre rissolées |
|
150 |
|
|
pommes de terre sablées |
|
220 f |
|
|
postej af flæske- og kalvekød |
|
53 f |
|
|
potage pritanière |
|
127 |
|
|
poule au pot |
|
131 |
|
|
poule en daube |
|
128 f |
|
|
poulet Célestine |
|
130 f |
|
|
poulet en gelée |
|
129 |
|
|
poulet å l'estragon |
|
129 f |
|
|
poulets au fenouil |
|
246 f |
|
|
provençalsk picnic |
|
143 |
|
|
purée de fèves |
|
20 |
|
|
purløg, i madlavning |
|
43 |
|
|
ratatouille en salade |
|
172 f |
|
|
ravigote-sauce (sauce ravigote) |
|
56 |
|
|
reje- og grønærtesuppe |
|
243 |
|
|
rejer med brøndkarsedressing |
|
230 |
|
|
rejer på græs |
|
171 f |
|
|
rémoulade-sauce |
|
201 f |
|
|
ribsgelé, enestående |
|
144 |
|
|
Richardin, Edmond, L'Art du Bien Manger |
|
27 |
|
|
rigani |
|
39 |
|
|
rillettes |
|
37 |
|
|
ris- og krabbesalat |
|
148 |
|
|
ris, med gulerødder |
|
229 f |
|
|
risotto med skaldyr |
|
154 |
|
|
Rosenbladsjunket |
|
20 |
|
|
rosengeranium, i madlavning |
|
17 f |
|
|
rosmarin, i madlavning |
|
58 |
|
|
rødbede-consommé |
|
144 |
|
|
rødbeder med flødesauce |
|
143 |
|
|
rødbeder med urtesmør |
|
58 |
|
|
rødbedesuppe, klar |
|
33 |
|
|
røget torskerogn |
|
208 |
|
|
rønnebærgelé |
|
232 f |
|
|
rørhatte |
|
44 |
|
|
salade niçoise |
|
34 |
|
|
salat af grønne bønner og nordsørejer |
|
128 |
|
|
salat af hønsekød |
|
114 f |
|
|
salat af kogt oksekød |
|
46 f |
|
|
salat af sylteagurker |
|
48 |
|
|
salat af vælske bønner, agurk og appelsiner |
|
242 |
|
|
salat- og baconsandwiches |
|
78 f |
|
|
salat- og æggegratin |
|
28 f |
|
|
salat, grøn |
|
234 f |
|
|
salat, grøn, med braiserede duer |
|
154 f |
|
|
salat, grøn, med braiseret tomat |
|
48 f |
|
|
salat, grøn, med fløde |
|
49 f |
|
|
salat, grøn, med kødsky |
|
49 |
|
|
salat, grøn, med mandler |
|
30 |
|
|
salat, grøn, opbevaring af |
|
29 |
|
|
salatmarinade |
|
135 f |
|
|
salmi af and |
|
159 |
|
|
Salvie- og cidergele |
|
17 |
|
|
salvie, i madlavning |
|
196 |
|
|
sandkage |
|
241 |
|
|
sandwiches med røget makrel |
|
241 |
|
|
sandwiches med røget torskerogn |
|
241 |
|
|
sandwiches med røget ørred |
|
87 f |
|
|
Sankt Petersfisk |
|
88 |
|
|
Sankt Petersfisk, filet'er Marechiaro |
|
20 |
|
|
sar, i madlavning |
|
173 |
|
|
sauce à la crème |
|
166 |
|
|
sauce Béarnaise |
|
168 ff |
|
|
sauce béchamel |
|
174 |
|
|
sauce Bercy |
|
166 ff |
|
|
sauce hollandaise |
|
168 |
|
|
sauce maltaise |
|
23, 173 f |
|
|
sauce messine |
|
168 |
|
|
sauce mousseline |
|
171 f |
|
|
sauce rémoulade |
|
88 f |
|
|
sauce rouille |
|
172 |
|
|
sauce tartare |
|
172 |
|
|
sauce verte |
|
174 |
|
|
sauce vinaigrette aux oeufs |
|
172 |
|
|
sauce, grøn |
|
114 |
|
|
sihk kebab |
|
90 f |
|
|
sild, grillstegte |
|
91 |
|
|
sildemælke à la provençale (laitances à la provençale) |
|
229 f |
|
|
skaldyrrisotto |
|
108 |
|
|
skinke og kalvekød, pie med |
|
35 f |
|
|
skinke og pølser, hors d'oeuvre af |
|
120 |
|
|
skinke, flæske- og kalvekød terrine af |
|
113 f |
|
|
skinke, i farso magro |
|
55-56 |
|
|
skinke, i grønærtesuppe |
|
128 |
|
|
skinke, i kylling Célestine |
|
160 f |
|
|
skinke, med courgettes |
|
145 |
|
|
skinke, med grønærter |
|
105 |
|
|
skinke, med kalvekoteletter |
|
152 |
|
|
skinke, med majroer |
|
133 |
|
|
skinke, med sauterede fjerkrælevere |
|
142 |
|
|
skinke, med vælske bønner |
|
119 |
|
|
skinke, ovnstegt |
|
119 |
|
|
skinke, røget |
|
32 f |
|
|
skordaliá, til æg |
|
138 |
|
|
smør, klaret |
|
157 |
|
|
Småkager med dildfrø |
|
202 f |
|
|
solbærgelé |
|
208 f |
|
|
solbærgelé, tyk |
|
188 |
|
|
solbærpuré |
|
192 f |
|
|
solbærvandis |
|
86 |
|
|
sole au vert |
|
185 f |
|
|
sommerbudding |
|
181 |
|
|
soufflé, isafkølet |
|
57 |
|
|
soupe menerboise |
|
69, 153 |
|
|
spinat med æg |
|
247 f |
|
|
spisekort for skovtur for fyrre personer |
|
199, 206, 210 |
|
|
Spon, Household Manual |
|
204 |
|
|
stikkelsbær- og myntegelé |
|
205 |
|
|
stikkelsbær, syltede (groseillée) |
|
187 |
|
|
stikkelsbærfool |
|
204 f |
|
|
stikkelsbærgelé krydret med hyldeblomster |
|
204 |
|
|
stikkelsbærgelé, grøn |
|
187 |
|
|
stikkelsbæris |
|
64 f |
|
|
suppe med syltede agurker |
|
66 |
|
|
supper, kolde, legerede |
|
152 f |
|
|
surepuré II |
|
70 |
|
|
Suzanne, Alfred, Egg Cookery |
|
231 f |
|
|
svampe |
|
116 |
|
|
svinekam, kold, krydret |
|
77 |
|
|
syre i omelette paysanne |
|
77 |
|
|
syreomelet |
|
152 |
|
|
syrepuré I |
|
58 |
|
|
syresuppe |
|
145 |
|
|
Syresuppe |
|
85 f |
|
|
søtunge à la juive |
|
86 |
|
|
søtunge med krydderurter |
|
85 |
|
|
søtungefilet'er i kokotter (filets de sole en cocotte) |
|
86 f |
|
|
søtungefilet'er Véronique (filets de sole Véronique) |
|
84 f |
|
|
søtungeruller i salatblade |
|
151 |
|
|
Tagliatelle med persillesauce |
|
172 |
|
|
tartarsauce |
|
181 |
|
|
tarte aux abricots |
|
187 |
|
|
tarte aux cerises |
|
189 |
|
|
tarte aux pêches |
|
41 |
|
|
terrine af duer |
|
117 f |
|
|
terrine af kalve- og flæskekød |
|
40 f |
|
|
terrine af kanin |
|
120 |
|
|
terrine af skinke, flæske- og kalvekød |
|
18 |
|
|
timian, frisk, i madlavning |
|
72 |
|
|
tin |
|
58 |
|
|
tomat- og syresuppe |
|
35 |
|
|
tomater med peberrodsmayonnaise |
|
76 |
|
|
tomatomelet |
|
45 |
|
|
tomatsalat |
|
176 |
|
|
tomatsauce |
|
209 f |
|
|
tomatsauce til at gemme |
|
235 |
|
|
tomatsauce til stegt ost |
|
110 f |
|
|
tournedos à l'estragon |
|
111 |
|
|
tournedos à la niçoise |
|
110 |
|
|
tournedos Béarnaise |
|
90 |
|
|
tunfiskemayonnaise |
|
33 |
|
|
tunfiskepâté |
|
113 f |
|
|
tunge, i farso magro |
|
221 f |
|
|
tunge, røget |
|
25 f |
|
|
tørring af krydderurter |
|
147 |
|
|
Urteeddiker |
|
147 |
|
|
Urteolier |
|
149 |
|
|
Urtepaneret kylling |
|
25 |
|
|
urtesmør |
|
182 f |
|
|
Valnøddesandwiches |
|
176 |
|
|
valnøddesauce |
|
59 |
|
|
valnøddesuppe |
|
180, 182 |
|
|
vanillesukker |
|
190 f |
|
|
varm frugtsalat |
|
174 |
|
|
vinaigrettesauce med æg |
|
210 |
|
|
vinblade |
|
163 f |
|
|
vinblade med champignons |
|
211 |
|
|
vinblade præserveret i olie |
|
162 f |
|
|
vinblade, farserede |
|
158 |
|
|
Violhonning |
|
108 f |
|
|
vitello tonnato |
|
242 |
|
|
Welby, T. Earle, The Dinner Knell |
|
247 |
|
|
William Hickey |
|
163 |
|
|
yoghurt, med dolmádes |
|
142 |
|
|
yoghurt, med vælske bønner |
|
64 |
|
|
zuppa ebrea |
|
152 |
|
|
Æble- og myntesambal |
|
72 |
|
|
æg Bressane |
|
32 |
|
|
æg i aspic med esdragon |
|
70 f |
|
|
æg i fad |
|
74 |
|
|
æg i fløde med vildtsauce |
|
70 f |
|
|
æg i kokotter |
|
73 |
|
|
æg i kokotter med asparges |
|
73 f |
|
|
æg i kokotter med grøn salat og fløde |
|
73 |
|
|
æg i kokotter med sauce Bercy |
|
174 |
|
|
æg i vinaigrettesauce |
|
75 |
|
|
æg med krydderurter |
|
71 f |
|
|
æg med skalotteløg |
|
32 f |
|
|
æg med skordaliá |
|
71 |
|
|
æg med sneglesmør |
|
69 |
|
|
æg med spinat |
|
153 |
|
|
æg, hårdkogte, med spinat |
|
68 |
|
|
æg, pocherede |
|
69 f |
|
|
æg, pocherede i ostesoufflé |
|
69 |
|
|
æg, pocherede, à la provençale |
|
78 f |
|
|
ægge- og salatgratin |
|
195 |
|
|
æggehvider, i chokolade-chinchilla |
|
195 f |
|
|
æggehvider, opbevaring af |
|
155 |
|
|
ægplanter (auberginer) |
|
146 |
|
|
ærtepuré |
|
122 |
|
|
ærtepuré, til oksetunge |
|
144 |
|
|
ærter |
|
55 f |
|
|
ærtesuppe af nye grønærter |
|
94 |
|
|
ørreder à la crème (truites à la crème) |
|
94 f |
|
|
ål i det grønne (anguille au vert) |
|